Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 22.07. 2018
Dnes má svátek Magdaléna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Marmelády a želé - Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici

23. 07. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Marmelády a želé
Podtitul: Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici
Autoři: Gerlach Hans, Bingemerová Susanna
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: květen 2011
Počet stran: 168 str.
Cena: 229 Kč


Není nad domácí marmelády! Zavařeniny jsou seřazeny podle hlavní sezony ovoce. Připravujeme je z kvalitních surovin, které sami vybíráme. Na jaře lákají jahody, rebarbora, v létě třešně, meruňky, podzim nás obdaří jablky, hruškami či šípky a v zimě jsou na řadě citrusové plody.


knihaRecepty obsahují tři zásady: kombinace různého ovoce, velké množství ovoce a málo cukru a džemy s velkými kousky ovoce podle francouzské metody přípravy. Mnohé rady a informace zjednoduší přípravu a výsledek bude dokonalý.


Ukázka z knihy:


ŠTĚSTÍ VE SKLENICI – RADOST Z VLASTNÍ VÝROBY

JAHODY
Jahody jsou skuteční poslíčci léta. Předpokladem je, že mají opravdu sladkou chuť a jsou aromatické. Pokud hledáte pravé chuťové zážitky, u jahod platí: ideální doba sklizně, krátký transport, správná odrůda.


Francouzská jahodová zavařenina s celými plody


Ve Francii se džemy připravují trochu tekutější a s většími kousky ovoce, než je zvykem u nás – pokud chcete mít svůj výrobek hustší, stačí vařit o jednu nebo dvě minuty déle. Vícestupňový postup vaření zaručuje, že cukr zcela pronikne do plodů, i když budou kousky poměrně velké. Hotový výrobek je stejně dobrý jako ten s malými kousky, který se vaří krátkou dobu.


NA CCA 1500 ML
1,1 kg malých jahod
800 g cukru
šťáva z 1 citronu (40 ml)
podle obliby: 2 stonky citronové verbeny (nebo máty)
POMOCNÍK: cukroměr nebo zavařovací teploměr


PŘÍPRAVA: 40 minut
ODLEŽENÍ: 2 x 12 hodin
TRVANLIVOST: 12 měsíců


1 Jahody omyjeme a necháme důkladně okapat, pak odstraníme stopky i s kalichem. Větší plody rozpůlíme. Jahody promícháme s cukrem a citronovou šťávou a necháme minimálně 12 hodin odležet.


2 Směs jednou svaříme, přendáme do mísy, zchladíme a znovu necháme 12 hodin odležet.


3 Třetí den vyložíme síto vlhkou utěrkou a položíme na hrnec. Plody opatrně přeléváme do síta, necháme odkapat. Opláchneme citronovou verbenu, otřepeme dosucha, otrháme lístky a nahrubo nasekáme. Jahodový sirup uvedeme do varu a necháme 7-10 minut zlehka vařit, až teplota dosáhne 106º.


Bez teploměru můžete teplotu odhadnout: sirup už nepění a na hladině se vytvoří hedvábný lesk. Stoupající bublinky budou zřetelně větší a podobají se spíš mýdlovým bublinám se silnějšími stěnami. Přidáme částečně kandované bobule, znovu přibližně 5 minut zlehka vaříme, dokud želírovací zkouška (viz strana 11) neukáže, že je džem hotový. Přidáme verbenu a džem postupně plníme do čistých sklenic.


Tuto knihu Marmelády a želé koupíte u všech dobrých knihkupců a na bux.cz.

Vendi V.
ChytráŽena.cz

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Marmelády a želé - Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici:

Marmelády a želé - Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici
Marmelády a želé - Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici
Marmelády a želé - Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici
Marmelády a želé - Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici
Marmelády a želé - Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !