8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Menopauza neznamená konec, jde o nový začátek

26. 06. 2023 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Život nezačíná po třicítce ani nekončí přechodem. Zeptejte se zralých žen a ony vám potvrdí, že teprve pak to stojí za to! Nepropadejte proto panice, že vám menstruace stále častěji vynechává a mládí je v trapu. Klimakterium je přirozenou etapou v životě každé ženy a díky pozitivnímu přístupu jej zvládnete i vy. 

I když si možná myslíte, že nástup přechodu je nečekaný a poznáte jej až v den, kdy začnete mít návaly horka, skutečnost je trochu jiná. Cesta k tomuto dni je docela dlouhá. Už totiž po čtyřicítce začínají ženám klesat hladiny hormonů (progesteronu a estrogenu) a snižuje se produkce vajíček. To na sobě poznáte nejjednodušeji tak, že vám začne vynechávat menstruace. Jste-li na výkyvy hladin hormonů citlivější, nejspíše tyto změny ovlivní i vaše duševní rozpoložení. Není neobvyklé, že ženy pak řeší krizi svého ženství, mají pocit, že jejich život postrádá smysl a že jim utekl mezi prsty. Úplný konec periody pro ně může znamenat, že jsou staré a nechtěné.

Menopauza neznamená konec, jde o nový začátekNávaly, nespavost a pořád mokrý kapesník


Ten pocit se může ještě prohloubit při nástupu menopauzy. S ní se pojí totiž celá řada nepříjemných příznaků. K těm nejčastějším patří návaly horka, zbrocení potem, nespavost, únava, bolesti kloubů či svalů a do toho se ještě přidává psychika. Časté výkyvy nálad, plačtivost a úzkosti na sebevědomí ženám také příliš nepřidají. A tak v této náročné době většinou trpí vztahy – partnerské i rodinné. Nejbližší nevědí, jak se k ženě v přechodu chovat. Někteří mají dokonce tendenci stav zlehčovat a ženy se pak cítí nepochopeně.


Zvládly to jiné, zvládnete to i vyNaturevia PerfectDay


„Já jsem to přežila a ty to přežiješ taky!“ Ač tuhle větu určitě od své matky slyšet nechcete, vězte, že má pravdu. Ovšem to neznamená, že si nemůžete říct o pomoc. Pokud se nechcete obrátit na svého gynekologa a užívat hormony, vsaďte na bylinky. Existují přírodní preparáty, které obsahují fytoestrogeny a jsou tak účinnou alternativou k hormonální léčbě. Mezi ně patří například doplněk stravy Naturevia PerfectDay, který obsahuje směs osvědčených bylinek. Je v ní ploštičník, jenž zmírňuje deprese a výkyvy nálad. Také snižuje počet a délku trvání návalů horka a pocení. Chmel napomáhá celkovému zklidnění a drmek k hormonální rovnováze. Nechybí ani sója a vitamin D, který přispívá k udržení pevných kostí. Právě tato kombinace látek je tajemstvím úspěchu přípravku. Jeho účinnost potvrzují i čeští lékaři. Podle zkušeností z jejich ordinací 70 % žen zaznamenalo již po třech týdnech užívání nižší počet návalů. Po dvou měsících bylo zcela bez nich 22 % pacientek, a to užívaly jednu kapsli denně.

Přechod je nový začátek


I když je menopauza nepříjemná, přijde den, kdy ji budete mít za sebou. A pak je jen na vás, jak se rozhodnete žít dál svůj život. Mnohé ženy právě tohle období popisují jako to nej. Konečně mají jasno v tom, co chtějí. Děti jsou odrostlé a nepotřebují tolik péče. Volný čas tak můžete věnovat sobě a svým koníčkům. Také může začít dohánět to, co jste ještě nestihla. Uvědomte si, že nejste ani zdaleka stará! Jste zralá a připravená na další roky, tak se snažte, aby byly šťastné!





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !