8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Michal David jede Nonstop

15. 06. 2010 | Televizní tipy

Do úterního vydání pořadu Hádej, kdo jsem! zavítá zpěvák, skladatel a producent Michal David. Odhalí ho Martin Zounar, s nímž jsou si profesně blízko, nebo naopak hadači, kteří s ním moc společného nemají?

Michal David divákům prozradí, jak začal hrát na elektrické piano, které je pro něj tak typické. Na závěr pořadu se můžete těšit na písničku A tak se, lásko, měj. Žádné ženě prý ale David nepřeje, aby jí něco takového řekl ve dveřích její partner. Kdo se však bude zaručeně mít, jsou diváci, kteří si nenechají ujít pokračování pořadu Hádej, kdo jsem! v úterý 15. 6. ve 20.00 na Primě.

 

Michal David se jmenuje vlastním jménem Vladimír Štancl. Narodil se v Praze v roce 1960 a pochází z cirkusového rodu Kludských. Jeho pradědeček cirkus zakládal. Maminka Edita je bývalá mimka, teta Dagmar slavná kartářka a autorka mnoha knih o ezoterice. Studoval na Pražské konzervatoři a v roce 1976 založil jazzové kvarteto Čtyři. Dokonce získal ocenění Hudebník roku na Pražských hudebních dnech.

Pak se připojil ke skupině Kroky Františka Janečka, kde hrál a zpíval s Janou Kratochvílovou. Zpěvačka později emigrovala do Velké Británie. Na hudebním festivalu Intertalent zvítězil s písní Nenapovídej a přes noc se stal novým idolem popu. Napsal spoustu hitů, jež dodnes bodují na diskotékách, a začal skládat i pro kolegy.

První sólové album vydal Michal David v roce 1980 a jeho hudba zní v divácky úspěšných filmech Vítr v kapse, Láska z pasáže nebo Discopříběh. Celkem vydal 16 sólových alb a jeho písně se objevily například i v hororu Hostel. Je ženatý s bývalou tenistkou Marcelou Skuherskou, s níž prožil i tragickou událost, když mu mladší z dcer zemřela na leukémii.

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
posloucham jeho pisnicky. Jsou melodicke a daji se krasne i zazpivat , texty se k nim dobre pamatuji.Fandim jeho dalsim skladbam
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles