Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ptačí paparazzi – unikátní metody neviditelného fotografa

20. 12. 2011 | Televizní tipy
Zmáčknout spoušť fotoaparátu? Sotva si lze asi představit něco lehčího. Ale co vytvořit dokonalou fotografii? To je naopak zase tak těžké, že se to podaří jen málokomu. Navíc: chtějte být dokonalí, když máte fotit ptactvo nebeské! 

To už téměř hraničí s nemožným. Ovšem Bence Máté to přesto umí. Autor přírodních snímků žijící v Pusztaszeru se v uplynulých letech vypracoval na jednoho z nejlepších fotografů přírody. Bence si totiž osvojil ptačí myšlenkové pochody, a když je to potřeba, dokáže se bleskurychle zneviditelnit. Ptačí fotograf fotí pod vodou, schovaný v bahně, uprostřed zamrzlého jezera a v dalších nevšedních situacích. Chcete vědět, v čem tkví tajemství jeho úspěchů? Dozvíte se to, pokud budete sledovat nejnovější pořad z vlastní produkce televize Spektrum. Na unikátní miniseriál se můžete podívat 26. až 28. prosince, vždy od 16 hodin na stanici Spektrum.

televize SpektrumBence Máté za svou dokonalost získal letos už počtvrté v řadě cenu Veolia Environment Wildlife Photographer of the Year (Přírodní fotograf roku). Byla mu slavnostně udělena v Londýně jako účastníkovi nejnovějšího ročníku jedné z nejvýznačnějších světových soutěží autorů přírodních snímků. 

Portrétní dokumentární cyklus ´Ptačí paparazzi´, ve kterém má Bence Máté hlavní roli, se natáčel letos. Díky tomuto seriálu pochopíme nejen tajemství zhotovování jeho oceněných snímků, ale i jádro přitažlivosti oněch okřídlených tvorečků, které budeme moci obdivovat na dosud nevídaných – a ještě mnohonásobně zpomalených – záběrech. Netajeným cílem tvůrců bylo přiblížit život přírody našeho regionu divákům takovým způsobem, aby si jej zamilovali. Tento nevšední seriál vám umožní dát si schůzku s nevšedním fotografem a podrobněji poznat ty nejhezčí a nejzajímavější ptáky. Tak zblízka a pečlivě jsme si je dosud ještě nikdy prohlédnout nemohli.


9 tipů k focení v přírodě od Bence Mátého:

1. Abyste se mohli stát skvělým fotografem a dělat výborné snímky, musíte nejdřív dokonale poznat subjekt nebo téma, kterému se při focení věnujete. Znát jeho chování, zvyklosti a odhadovat, co se příště stane.

televize Spektrum2. Musíte znát svůj přístroj, jako by to byla vaše součást. Jen tak nebudete plýtvat časem, až přijde ten kratičký moment, kdy se vám naskytne možnost vyfotit něco jedinečného.

3. Abyste se dostali nepozorovaně ke svému subjektu, je potřeba naučit se být neviditelný. Znamená to splynout s přírodou, pozorovat, jak vše funguje a nepozorovaně se  začlenit. 

4. Vždycky se snažte hledat situace, které se nedají zpozorovat často, jsou unikátní a nevšední. Bude ás to ale stát hodně času.

5. Sebelepší vybavení bez jasného nápadu z vás dobrého fotografa nikdy neudělá. Základem je přijít s originálním nápadem, co vlastně chcete fotit.

6. Snažte se najít netradiční místa, úhly pohledu, zobrazení. Existuje spousta fotografů, kteří dělají dobré fotky. Ale abyste byli výjimeční, musíte ukázat svůj unikátní pohled na věc.

7. Buďte naprosto oddaní svým fotkám a nikdy neztrácejte víru a trpělivost.

8. Nebojte se klást otázky a učit se od ostatních.

9. A hlavně si to nezapomeňte všechno užít!

Zdroj, foto: TV SPEKTRUM


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ptačí paparazzi – unikátní metody neviditelného fotografa:

Ptačí paparazzi – unikátní metody neviditelného fotografa
Ptačí paparazzi – unikátní metody neviditelného fotografa
Ptačí paparazzi – unikátní metody neviditelného fotografa
Ptačí paparazzi – unikátní metody neviditelného fotografa
Ptačí paparazzi – unikátní metody neviditelného fotografa
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !