Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kojení nemusí být vždy jednoduché...

21. 04. 2012 | Kojení

Kojení nemusí být vždy jednoduché... a to mi dá za pravdu řada z Vás, které moc kojit chtěly, ale z jakéhokoliv důvodu nemohly, nebo jim to nešlo.


Já kojím své druhé dítě. U prvního opravdu problém nebyl. Dcerka se krásně až předpisově přisála a prostě pila. Nemohla jsem si na nic stěžovat. De facto jsem si o kojení ani nic nepřečetla, prostě jsem to brala jako hotovou věc. Dcerku jsem kojila 14 měsíců, než se sama odstavila.

U druhého dítěte jsem byla přesvědčená, že kojení bude "brnkačka", takže žádné lahvičky - které jsem si u první dcerky nakoupila a posléze půjčila - žádné dudlíky, prostě jsem si řekla, že budu kojit a láhve přece nepotřebuji.

Syn se narodil v parném létě minulého roku. Byl největší z dětí na pokoji, prostě nepřehlédnutelný a tolik žíznivý. U prsu byl skoro pořád. Když jsme spolu usnuli, tak jej sestřička dala do postýlky a on začal brečet. Pomohlo zase přiložit. Ale na váze se to vůbec neprojevilo.

Kojení Po návratu domů jsem začala mít potíže. Zarudnutí, bolesti a vysoká teplota. Sestřička na gynekologii mi doporučila jogurtové zábaly - fakticky pomohly, jenom jsem všude cítila jogurt, až mi z toho nebylo dobře.
Další týden příšerného vedra a další problém s kojením. Popraskaly mi bradavky. Kojení bylo šílené, bolestivé, hrozné.
Že by pomohly mastičky, to se říct nedá. Po poradě s gynekologem jsem na bradavkách nechala zaschnout mat. mléko a chodila "jen tak" - super pro prsa, možná i pro manžela, příšerné pro mě. Prsa byla těžká, mléko z nich odkapávalo, pořád jsem chodila ostříkávat - no hrůza a děs.
Jenomže nic se nelepšilo. Už jsem byla zoufalá. Jít kojit na veřejnost - velký problém, nikam jsem nemohla, synek preferoval pouze a jenom polohu vleže a kde si pohodlně lehnout, že? Bolesti byly příšerné. Fakt. Kolikrát jsem si říkala, že s kojením skončím, že to nemá cenu. Že existují umělá mléka s flaškou a dudlíkem. Manžel byl na mě naštvaný, že se takhle trápím. Nakonec vše vyřešila už 3. návštěva gynekologa v době šestinedělí - no jo, byla jsem tam pečená vařená, asi se mně tam líbilo.

Ten, když viděl, "čím kojím", tak se divil, že vůbec kojím. Napsal mi antibiotika a genciánovou violeť. Zakázal mastičky. A sušit a sušit. Prý nejlépe nekojit aspoň 24 hodin. Uf. Takže jsem koupila jedno balení umělého mléka, jednu lahvičku a jeden dudlík. A staral se manžel. A že mu to panečku šlo. Škoda, že jen týden. Týden totiž trval příkrm synka + kojení. Po týdnu se mi z umělého mléka poblinkal a tím jsme skončili.
Teď už 10 měsíců kojím bez jakýchkoliv potíží. A jen tak, jak vidím svého hladovce, nepřestanu.

Kojení - co bych doporučila všem Vám, kterým kojit nejde?

Nebát se zeptat, jít si pro radu třeba několikrát i s dítětem, nechat si ukázat techniku kojení. A hlavně - věřit si. A pokud už problém máte, jít ho řešit hned a nenechávat vše dojít tak daleko, odkud není návratu - tedy v kojení.

Diesonne
Chytrá Žena – čtenářka




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ani já to jednoduché neměla, ale pokud někdo chce, nějaký ten problém ho neodradí!
Mně jen zarazilo, že na zánět prsu si dovolila sestra "naordinovat" jogurt a nechat to být! Jak je prso rudé, zatvrdlé a jsou u toho horečky, tak se musí dát ATB, přes to nejede vlak!
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
bohužel jsem taky nekojila,protože jsem měla slabé mléko,tak umělá výživa nastoupila hned na začátku
Obrázek uživatelky
profil
já si z toho hlavu nedělala ale malej mi po mlíce pořd breče,blinkal a hlavně chtěl baštit co 10 minut,já mlíka odstříkala třeba i 200 a stejnek za chvíli zase prudil,prsa jsemměla jednu bolavou ránu,dostala zánět,odstříkavala a odstříkávala,no tak přešel na sunar a moje mlíko a to vydrželo 3 měsíce al pak už byl jen na sunaru amudr řekl že to bylo pro nás všechny lepší,já měl děsný bolesti a byla pak i podrážděná a a odnesl by to akorát malej a ak když jsem přestala kojit jsme byli všichni spokojení
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj všem maminám,tak to já kojila svého synka Jiříka až do dalšího těhotenství,t.j. 27měsíců,dcerku Bětku po císaři a bez problémů 25 měsíců.Přestala jsem kvůli těhotenství s Maruškou.Myslela jsem si,že to bude opět pohodička,ale ouva.Poslední dny se nám "zelená"v plínkách.Je zajímavé kolik je různých pohledů na věc.Piju čaje na kojení,přikládám co nejčastěji a pořád věřím,že to přejde a dáme se obě do pohody.Maruška má rýmečku,já měla i teploty.Někdo říká,že to může být přechodná krize,tak uvidíme.Zítra jdu pro homeopatika,snad to zabere.Přeju všem maminám,ať to taky nevzdávají.Kojení zdar!H.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles