8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Překrásné chvilky při kojení

8. 10. 2013 | Kojení

Ještě dávno před tím, než jsem otěhotněla, jsem chtěla své děti kojit a měla strach, že nebudu moci, když jsem kolem sebe slyšela všechny ty příběhy, jak se ztratilo mlíko atd. Hodně jsem se o to zajímala a zjistila, že to s těmi ztrátami mléka není tak horké, že je to spíše o tom, že mají ženy špatné informace a nejdůležitější je věřit si, že své dítě ukojím, dodržet dvoudenní intervaly pro vyrovnání potřeby dítěte s tvorbou mléka a hlavně zůstat psychicky v pohodě a pak to jde.

Po porodu jsem opravdu mlíčko neměla. První den to šlo, malá byla utahaná porodem a spíš spala, ale druhý den přišel hlad, začala vyvádět a já jí ze svého neukojila. Se slzama jsem to řešila se sestřičkou a bylo mi řečeno, že se mám uklidnit, přikládat malou po dvou hodinách k oběma prsou, pak ji dokrmit příkrmem, který mi dali (to jsme dělali hadičkou na prsu) a pak jsem šla ještě na pumpu pro odsávání mléka, abychom co nejvíce stimulovali.

Třetí den se mi prsa nalila a od té doby nebyl problém, jen jsme překonali dva růstové spurty, opět dvoudenním častým přikládáním a dobrý.

KojeníPravdou je, že jsem se ze začátku těšila, až už nebudu muset kojit. Budu si moct dát všechno, co chci, aniž bych se musela pozastavovat nad tím, zda bude malá trpět prdíky, osype se, nebo jí to jinak ublíží. Časté kojení hlavně v době spurtů bylo taky náročné, hlavně v noci, ale když se teď všechno tak nějak vyrovnalo, ustálilo, kojíme 5-6x denně a jednou v noci, mám možnost začít si kojení užívat.

Musím se přiznat, že ty naše společné chvilky jsou pro mě nesmírně krásné a naprosto mě dojímají!

Když se na ni dívám, jak je krásná, dokonalá, jaká má úžasná očička, perfektně vykreslené řasy a uvědomím si, jak je teď na mně závislá, jak mě potřebuje, že jí nikdo jiný na světě nemůže dát to, co jí dávám já, a že tomu tak nebude vždy, že nastane chvíle, kdy mámu potřebovat nebude, bude stát pevně na svých, nyní tak malých, nožičkách a já v tu chvíli budu vzpomínat na ty naše krásné společné chvíle, kdy jsem byla nejdůležitějším člověkem v jejím životě... Doufám, že kus srdíčka pro mámu bude mít vždycky, ale vím, že pak už mě nikdy nebude tolik potřebovat, jako nyní.

Holky, kojte! Je to to nejkrásnější, co se svým dítětem můžete zažít!

Jasný, na začátku vás budou hrozně bolet bradavky, celá prsa, jak se budou nalévat, mlíko vám v noci poteče do postele a vzbudíte se mokré a přes den budete cmrndat po celém bytě, budete muset přemýšlet co jíte a pijete a při spurtech se kloudně nevyspíte, ale to všechno se dá překonat a odměna za to VÁŽNĚ STOJÍ! Flašku může dítěti strčit i paní od naproti, ale kojení z vás dělá někoho, pro vaše dítě naprosto výjimečného!


Spinisek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Překrásné chvilky při kojení:

Překrásné chvilky při kojení
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
zdravím. já jsem po porodu až do odchodu z porodnice nekojila. prostě to nešlo, mlíčko se nespustilo a navíc nemám zrovna nejlepší bradavky. v porodnici mi sice doporučili kloboučky, ale už mi nikdo nic víc neřekl. kdyby mi je nepůjčila kamarádka a neporadila jak se používají, asi bych byla bezradná. když nás propouštěli z porodnice, tak mi doktorka jen suše oznámila, jaký příkrm mám koupit a kolik jí toho mám dávat. žádná laktační sestra se nestarala. bylo mi všeljak, protože kolegyně co se mnou ležela na pokoji kojila první ligu hned druhý den po porodu a já pořád nic. maličká řvala chudinka hlady a občas se nějaká sestra smilovala a dala nám příkrm od nějaké jiné maminky. ovšem všechno se změnilo okamžitě po příjezdu domů. myslím, že u mě sehrála roly psychika a to hlavně. když jsme si maličkou dovezli domů, přítel mi říká, že mám nějaké mokré tričko Smajlík a příkrm jsme použili jen jednou Smajlík od té doby je to lepší a lepší a z naší Viktorky se pomalu stává zkušený kojenec Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale to podstatné jste tu nezmínila...
Jak často jste miminko k prsu přikládala? A ještě, podle čeho jste usoudila, že je mlíčka málo? To jsou dvě dost podstatné věci.
Ohledně přikládání, a jeho výnamu, jsem už napsala, článek je v recepci a čeká na publikaci. Třeba jste měly jen růstový sprut a špatné informace.
A o domělém nedostatku mléka se chystám napsat. Pokud dítě přibývalo, čůralo a bylo při kojení slyšet, jak polyká, tak mléka málo nebylo. Pokud se prasa jen přestala nalévat, tak to byla přirozená reakce těla, kdy se tělo přizpůsobilo. V takovou chvíli vůbec nevíte, že kojíte, na prsou to není poznat, nejsou nalitá, mléko neodkapává, při stlačení prsa nic nevyteče, nebo jen velmi málo, ale dítko se přisaje a mléko se spustí, to je příroda.
Bohužel české maminky jsou i v dnešní době špatně a málo informované a tohle všechno by se měly dozvědět po porodu v nemocnici a bez kontaktu na laktační poradkyni by vůbec neměly opustit oddělení..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Svoji holčičku jsem přestala kojit ve dvou měsících. Začalo se mi ztrácet mléko. Zkoušela jsem všechny možné rady, hodně pít a jíst, Laros, zahřívání, být co nejvíc v pohodě a pod., ale nic. Párkrát jsem si i poplakala, protože ten intimní pocit se nedá ničím nahradit. Smajlík Ale teď už je to za námi a spokojeně papáme UM Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já myslím, že těch maminek, které nemohou kojit je opravdu málo (tím neříkám, že nejsou), většinou jde jen o to, že nemají ty správné informace. Pokusím se napsat článek, na co si dát pozor, a jak kojení vlastně funguje, třeba to někomu pomůže..
Ale souhlasím, spruty jsou s flaškou určitě pohodlnější..Smajlík. I tak bych neměnila!
Obrázek uživatelky
profil
Já osobně, jsem první dítě kojila 14 dní a pak jsem o mléko přišla, ted mám 6ti týdenní holčičku a o mléko začínám opět přicházet, tak poraďte co dělat dokud je ještě čas....

SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
jsem z toho fakt hotová, chci malou kojit ale dnes jí nakojím sotva 2krat za den... mlíko proste neni
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles