8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak předcházet přehřátí dítěte

1. 05. 2012 | Vývoj

Na co nezapomínat!

Za horkého počasí nenechávejte dítě na slunci od 11 do 15 hodin. Nemluvňata mají obvykle světlejší a citlivější pleť. I když je pleť dítěte snědší, přesto je mnohem jemnější a snadno se spálí, pokud je vystavena přímým slunečním paprskům. Dítě mažte krémem s vysokým faktorem, zejména obličej a místa, která nejsou zakrytá oblečkem.

Pokud dítě oplachujete vodou, nátěr raději obnovujte. Pokožka miminka je jemná a citlivá. V teplých dnech dítě ochrání lehké volné oděvy z přírodních vláken, nejraději z bavlny, které jsou při nošení chladivější než umělé materiály. Na hlavičku dejte dítěti světlý klobouček. Pokud jste s dítětem v horkých dnech na sluníčku, zahradě nebo někde u vody, nezbytný je velký Jak předcházet přehřátí dítěteslunečník, který dítě ochrání. Miminko nikdy nepokládejte na přímé slunce a nenechávejte ho ani na chviličku v zaparkovaném autě. V horkých dnech neoblékejte dítě do vrstev oblečení, když ho dáváte spát, teplé pokrývky odstraňte.

Kočárky se slunečníky

Většina kočárků se prodává se slunečníky, nebo jinými clonami proti slunci. Mějte na paměti, že musíte stále měnit polohu slunečníku. Tak, aby na dítě nepražilo slunce.  Pokud nosíte dítě v nosiči, získáte stín pomocí širokého klobouku nebo slunečníku.

Zvlhčování a otírání houbou

Pokud je dítěti vedro, nejrychlejší a nejjednodušší způsob, jak dítě ochladit, je omývat ho vlažnou vodou pomocí houbičky nebo žínky. Dítě můžete také položit do vlažné koupele. Voda by měla mít teplotu nižší než je teplota těla, ale neměla by být studená. Vlažná koupel nebo oplachování vodou přinese okamžitou úlevu, dítě bude klidnější a spokojenější.

Když se dítě přehřeje

Když se dítě přehřeje, jeho pokožka je horká a suchá. Dítě je neklidné, plačtivé, má horečku, může zvracet, ztratit vědomí nebo mít křeče z horečky. V takovémto případě musíte jednat rychle, abyste mu co nejdřív pomohla. Pokud máte podezření na úpal, namočte ručník do vlažné vody a dítě do něj zabalte. Jiná možnost je napustit do vaničky vlažnou vodu, dítěti ponořit tělíčko a otírat mu obličej i hlavičku vodou. Přivolejte dítěti okamžitě pomoc, nebo ho odvezte co nejdříve k lékaři. Vezměte s sebou na cestu vodu, abyste mohla dítě během cesty ochlazovat.

Přehřátí z vytopených místností

Také se zapomíná na to, že i v chladném počasí se může stát, že dítěti hrozí přehřátí. Hlavně v zimě, když jdete nakupovat do marketu, nastoupíte do vytopeného autobusu nebo nějaké místnosti, kde je teplo. Proto dítěti po celou dobu pobytu v teplé místnosti odeberte nějaké vrstvy oblečení. Dítě bude klidnější a veselejší.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
krásně napsanéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
článekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles