8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pohodlné sezení pro děti

25. 04. 2012 | Vývoj
Když se dítě naučí sedět, má před sebou spoustu věcí, na které se může dívat a pozorovat je. Vše kolem něj se mu zdát nové a lákavé. Bude to pro něj mnohem zajímavější a také ho to delší dobu udrží vzhůru. Vám to ale také přinese ovoce, dá vám větší možnost se v noci pořádně vyspat. Děti velice rády sedí spolu s rodinou.

Můžete je opřít o polštáře v křesle nebo v rohu pohovky. Vezměte dva nebo tři polštáře a umístěte je tak, aby vyplnily roh pohovky nebo křesla. Dítě se musí opřít, ale záda musí mít rovná. Jakmile dítě umí sedět ve vysoké židli, může s vámi jíst u jídelního stolu.
    

Houpací lehátka

Miminka se naučí ovládat hlavičku okolo 4. až 6. týdne a záda kolem 16. týdne, do té doby musíme dítěti obojí podepřít, když bude sedět. Dítě je ještě příliš Pohodlné sezení pro dětimalé na to, aby sedělo v židličce, která má svislé opěradlo. K tomuto účelu jsou určená houpací lehátka, která se dají sklopit do vodorovné polohy. Lehátka se dají koupit ve veselých barvách s různými obrázky a mají polohovatelnou zádovou opěrku. Lehátko můžete ponechat v houpací poloze nebo ho zafixovat do pevné polohy. Houpací lehátko se jednoduše skládá a zabere málo místa. Můžete je využít pro děti od narození. Lehátko umístěte na takové místo, aby dítě z něj nespadlo. Větší čilá dítka můžou lehátko lehce rozhoupat a posunout.

První židle

Do chvíle, než se naučí dítě sedět, bude potřebovat židli, která se dá nadstavit tak, aby si do ní mohlo lehnout. Širší uplatnění mají židličky, které se dají nastavit do svislé polohy, mají-li vestavěný tác na jídlo nebo hraní. Takové židle jsou praktické a vydrží vám déle.

Vysoké židličky

Jakmile se dítě naučí sedět a začíná samo jíst, bude potřebovat jídelní židličku. S vysokou židličkou může dítě sedět s vámi u stolu a vy ho můžete jednoduše nakrmit. Židličky se vyrábějí z přírodního materiálu, například z borovicového dřeva nebo si je můžete koupit v plastovém provedení. Plastové židličky jsou vhodné pro děti od 6 měsíců. Když si kupujete židličku, podívejte se, zda odpovídá běžným normám. Pokud se dá židle skládat, přesvědčte se, jestli je jednoduché ji rozložit a že se dá bezpečně zajistit v patřičné poloze.

Židličky mívají několik poloh nastavení výšky sedáku a opěradla. Pro dítě je bezpečnější stolička s vestavěnou stolní deskou a širokým sedákem, bez ostrých rohů a s dobrými úchytkami pro kšíry. Tác, který se dá vytáhnout, se lépe čistí a když má ještě ochranné okraje, zabrání ušpinění podlahy. Dítě se často snaží vstát a vylézt ze židličky, bude se také naklánět přes okraj za vším, co mu upadne, chraňte ho před úrazem, zabezpečte jej bezpečnostními popruhy.  Židle, která má opěrku na nohy a vysoké opěradlo na záda, je pohodlnější.

Při výběru židličky myslete nejen na bezpečnost dítěte, ale také na kvalitu.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavý a pěkný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezky napsaný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný článekSmajlík U nás je to teď aktuální
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkně napsánoSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles