Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trendy na léto, aneb není kadeřník jako kadeřník…

14. 06. 2010 | Pro ženy

Jaké účesy se budou nosit v létě? Čím nás překvapí nejnovější módní trendy? Jak správně pečovat o své vlasy, aby byly zdravé a krásné, a kterých největších prohřešků je třeba se vyvarovat? Na tyto a další otázky odpovídá přední český kadeřník a stylista Jakub Hájek, majitel pražského kadeřnického salonu KO Hairgods.


Jste kadeřník a stylista zároveň. Jak se tyto profese vzájemně doplňují?


Naprosto dokonale. Stylista funguje jako poradce, který klientovi navrhne změnu image – v tomto případě nový účes. Tomu samozřejmě předchází konzultace, kde se snaží sladit klientovy představy a přání s jeho reálnými možnostmi tak, aby výsledek byl co nejlepší. O samotnou realizaci se pak postará kadeřník. V tomto případě opět já.


Máte svůj oblíbený typ vlasů? Takový, který stříháte vyloženě rád?


jakub-hajekNe, nemám v tomto směru vyhraněný vkus. Je mi vcelku jedno, s jakým typem vlasů pracuji. Každé vlasy v době skrývají potenciál, který lze nějakým osobitým způsobem využít… Nedávno jsem dokonce stříhal sochu.


A co když přijde zrzka s loknami, které se na hlavě opravdu nic jiného vytvořit nedá…


Zrzka s loknami? To je mi ale případ! Nádhera, nemyslíte? Buďte bez obav, s tou bych si určitě poradil…  Stejně tak i s jezevčíkem, ježkem, Havlem nebo Klausem.


Jste zastáncem dlouhých vlasů u žen? Pro některé muže jde o zcela zásadní věc. Dlouhé vlasy v nich evokují více ženskosti…


V zásadě si myslím, že žádné zásady nejsou. Ať je žena mladá, nebo stará, ať je štíhlá, nebo má pár kilo navíc, dlouhé, či krátké vlasy… Důležité je pouze jedno – aby se cítila dobře sama se sebou.


Jaké jsou trendy pro letošní léto? Jaký zvolit střih a barevné odstíny?


Letos budou převládat spíše sytější barvy a precizní střih. Nepůjde ani tak o to „šermovat nůžkami“, jako spíš rozdělit vlasy do více vrstev tak, aby neubylo na objemu a přibylo na struktuře. Totéž platí o barvách. Prosvětlením či naopak ztmavením některých částí dosáhneme zvýraznění textury a necháme vyniknout střih. Ale pozor! Barva by měla působit naprosto přirozeně. Volme tedy výhradně přírodní odstíny!


Rozhodneme-li se pro novou image, je nutné vlasy zároveň i nabarvit?


Pokud jsou vlasy zdravé a krásné samy o sobě, stačí dobrý střih. V opačném případě jde o to dodat jim lesk a příslušný odstín. Zde platí tzv. pravidlo tří: tři odstíny nahoru, tři odstíny dolů maximálně!


Poradíte čtenářkám pár základních tipů pro správné mytí vlasů?


divkaV prvé řadě jde o volbu vhodného šampónu a kondicionéru podle typu vlasů. Těch už je dnes na trhu velké množství, takže není problém vybrat si ten správný (na suché, normální či mastné vlasy, na vlasy mastné pouze u kořínků, melírované nebo úplně zničené…). Další důležitá zásada – šampónem myjeme pouze pokožku hlavy, nikoli samotné vlasy, které jsou při mytí křehčí a zranitelnější než v suchém stavu.


Rozhodně jim tedy neprospěje, pokud je budeme drhnout jako prádlo na valše. Po mytí používáme kondicionér, který naopak aplikujeme na vlasy, aby se nám nemastily a nebyly těžké. Po důkladném opláchnutí vlasy nedrbeme ručníkem, ale necháme okapat pod turbanem. Poté je vysušíme fénem s hlavou dolů, proud vzduchu směřuje vždy od kořínků ke konečkům. Úpravu dokončíme kartáčem. Dbejme však na to, aby se nám vlasy nepřehřály (poznáme to podle jejich matného zabarvení), či dokonce nespálily.


V současné době se vede mnoho diskusí kolem různých vlasových zábalů a masek. Jsou pro vlasy skutečně tak velkým přínosem?


Na to Vám odpovím jediné. Nevěřte reklamě… Najděte si svou značku, zamilujte si ji a buďte jí věrní.


Jak si vybrat dobrý kadeřnický salon? Na co se při tom zaměřit? Mnozí lidé se orientují zejména podle cen


Podle mého názoru je důležitá především osobnost kadeřníka. Jde o to, zda si spolu takříkajíc sednete. Buď to vyjde, nebo ne. V tom případě je lepší porozhlédnout se jinde…


Měl by mít klient, který k Vám přijde poprvé, jasnou představu o účesu? Může vzít s sebou i fotografii?


Výsledná podoba účesu se většinou řeší při úvodní konzultaci, kdy kadeřník sám používá různé časopisy nebo produktové materiály, které klientovi pomohou rozhodnout se pro určitý střih. Pokud má již dotyčný konkrétní představu, může ji právě v této fázi doladit spolu s odborníkem. Fotografie s vybraným účesem samozřejmě také leccos napoví


A jak to vypadá v praxi?


Asi následovně… Vejdete do dveří. Naproti Vám se nachází recepce, kde oznámíte důvod své návštěvy. Např.: „Chtěla bych se nechat ostříhat od nějakého zkušeného kadeřníka.“ Poté budete seznámeni s přehledem služeb a ceníkem, přičemž konzultace s odborníkem je bezplatná… Zkuste to a uvidíte. A nebojte se, že na křesle už budete muset zůstat. Můžete klidně odejít domů a o všem si v klidu popřemýšlet. Nezapomeňte si však s sebou vzít vizitku, abyste při telefonickém objednání věděli, ke komu se chcete jít nechat ostříhat.


Troufnete si odhadnout, kolik lidí jste již za svůj život ostříhal?


40 000.


Zdroj: KO Hairgods


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Trendy na léto, aneb není kadeřník jako kadeřník…:

Trendy na léto, aneb není kadeřník jako kadeřník…
Trendy na léto, aneb není kadeřník jako kadeřník…
Trendy na léto, aneb není kadeřník jako kadeřník…
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to já jsem se rozhodla přejít z polodlouhých na kratší a celkově je nějak změnit šla jsem ke kadeřnici a řekla ji co bych chtěla dokonce jsem ji i ukázala fotku..chtěla jsem podkovu..nakonec mi je ale moc neostříhala...ofinu jsem si nakonec spravovala sama a místo podkovy jsme měla obyčejné mikádo které mi ze začátku vůbec nevyhovovalo.Od teďka si dávám pozor na kadeřníky ale i tak si většinou ofinu stříhám sama a taky sama jsem si ji začala upravovat dopředu přes celé čelo teď mi to vyhovuje i to mikádo mi trochu porostlo a myslím že tonení tak strašné=D.díky této kadeřnici která mi udělala něco co jsem nechtěla mám ještě menší odvahu jít ke kadeřníkovi a nechat si uděla něco extra=( ale i tak to pto mě mělo ponaučení=)
Obrázek uživatelky
profil
z dlouhých vlasů jsem přešla na krátke a moc mi to vyhovujeSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles