Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Monika

5. 06. 2010 | Vaše příběhy
Chci vám napsat příběh, který vlastně není příběhem, ale osudem jednoho člověka. Ta osoba je Monika. Monika je má kamarádka, která žije dnes již v Anglii....Monika se vdala asi před 28 lety. Jako první se narodil syn Milan, dnes už pořádny chlapák. Asi za tři roky po něm se narodil Lukáš. Nebylo by na tom nic neobvyklého, ale Lukáš prodělal po porodě mozkovou mrtvici a tudíž zůstal postížený. Celá léta se Monika o něj vzorně stará, nikdy nebyl v nějakém ústavu.

Lukáš vyžaduje celodenní péči, neboť se sám o sebe neumí postarat.... Bydleli asi 3 roky v našem městě sami: Monika, Milan a Lukáš. Tatínek kluků a manžel Moniky odjel za prací do Anglie, aby se jim lépe dařilo apod. Monika se o Lukyho starala velmi dobře, skoro denně jezdila na různé výlety, aby ho nějak vždy zabavila.

Najednou se rozhodla, že pojede za svým mužem, aby byli na Lukáše dva. A tak se odstěhovali a už jsou tam tři roky. Nepíši tento příběh, abych vám představila nějakou kamarádku, ale musím se s někým podělit o svou bolest...... Voláme si skoro denně na skype a při jednom takovém rozhovoru mi Monika řekla, že si našla bulku na krku.

Bulka jí rostla, a tak se vydala na různá vyšetření. Asi za tři týdny jsem se dozvěděla, že je to agresivní zhoubný nádor!!!!! To byla taková rána pro mě, že od té doby se nemohu na nic soustředit a v myšlenkach jsem pořád s ni. Proč je osud tak krutý? Proč zrovna ona? Vždyť Luky ji tolik potřebuje!!!  V ponděli nastoupila na chemoterapii a pak se jí budou snažit nádor vyoperovat.

To ale bude trvat dost dlouho a její Lukáš bude čekat, jestli se mu ta jeho milovaná maminka vrátí. Poslala jsem mu na útěchu nějakou pozornost do Anglie - hlavně ovládač na televizi, neboť to je jeho nejmilejší hračka. Je to chlapák, který měří asi 180 cm, ale duší je malým klukem, je to dospělý kluk, ale je to vlastně malý chlapeček, který si hraje s řetízky, kouká na pohádky.

Je to velký chlapák, ale potřebuje svou mámu každou minutou. A máma někde trpí, dostává do sebe jedy, nemůže se podívat ani na jídlo apod. Ale bojuje - bojuje ze všech sil, aby se mohla opět vrátit za tím, kdo ji tolik potřebuje. Za svým chlapečkem, který vůbec netuší, co se děje. Napsala jsem vám tento  příběh, protože jsem s touto bolestí musela ven. Držím Monice všechny palce, co mám. Modlím se za ni, i když vím, že to neléčí. Snad se s tou hnusnou potvorou sama popere a vrátí se zase domů ke svým chlapům.  PROČ PRÁVĚ ONA! TA, KTERÁ DOKÁZALA SVÉMU LUKÁŠOVI DÁT TOLIK LÁSKY. Vždyť má teprve 42 let.

manon1957 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Velmi smutný příběh, držím palečky, at se z toho Tvoje kamarádka co nejdříve vyléčí, už kvůli tomu svémnu chlapečkovi.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
že tvoje kamarádka Monika svůj boj vyhraje. Musí bojovat, vždyť ji její syn potřebuje a ona to ví. A fungující manželství po tolika letech, obzvlášť když se vdávala tak mladá(vždyť jí muselo být sotva 15 let), v 18 letech už takto měla na starost manžela a dvě děti, z toho jedno postižené, to je dnes skoro zázrak. Taky jí moc držím pěsti, aby byla brzy u své rodiny.
Obrázek uživatelky
profil
Je to smutný příběh,který mě rozbrečel.Jsem taky matka a starám se o postiženou dceru,která prodělala dětskou mozkovou obrnu.Kromě toho i já jsem nemocná a ještě se starám o nemocnou matku.Často přemýšlím,co bude s dcerou,až já tu nebudu.Je to hrozné pomyšlení.Přeji vaši kamarádce jen samé zdravíčko,ať se s tou hroznou nemocí popere.Život je někdy krutý.
Obrázek uživatelky
profil
Smutný příběh. Nemoc si nevybírá. Také přeji, aby se vaše kamarádka brzy uzdravila a mohla se dále starat o svého syna.
Obrázek uživatelky
profil
pocity velmi dobře znám. Taky jsem si kladla stejnou otázku, proč právě mě umírá moje milovaná sestřenice, které bylo 45. Žila v krásném prostředí ve Švýcarsku, byla to sportovkyně, která nikdy nekouřila a měla 15 letého syna, který zrovna tak mámu potřeboval. Přečetla jsem o tom všechno možné, abych dostala na svou otázku odpověď. Došla jsem k závěru, že tato nemoc vždycky pochází z toho, když je člověk buď psychicky, nebo fyzicky vyčerpán. Nikdo by neměl být na velké problémy sám, i když je dokáže zvládat. Monice moc držím palce, aby svůj boj dobojovala do vítězného konce.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles