8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nahraďte cukr medem, prospějete tělu i chuti

18. 04. 2023 | Péče o tělo
Slazení cukrem je už desítky let běžnou praxí v každé kuchyni. Přitom se jedná o takového nenápadného „sladkého“ zabijáka. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jak ale omezit cukr a přitom se nevzdat oblíbené sladké chuti?

Ideální alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje. V dřívějších dobách bylo slazení medem zcela přirozenou součástí české kuchyně a med se užíval i jako lék.

Cukr kazí zuby i postavu

 
Důvodů proč místo cukru sladit medem je nespočet. Zlatavý elixír života, jak se medu často říká, má totiž neuvěřitelně blahodárný vliv na lidský organismus a pomáhá v boji s různými neduhy.

Nahraďte cukr medem, prospějete tělu i chutiObsahuje velké množství antioxidantů, vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek, jako jsou bílkoviny, glycidy, fosfor, draslík, sodík nebo třeba chrom. Oproti tomu průmyslově vyráběný rafinovaný cukr tělu nepřináší nic dobrého. Pro člověka je těžce stravitelný, nenajdete v něm žádné antioxidanty, jeho konzumací si zakládáte na obezitu, diabetes i na zkažené zuby.


Medový lék na všechno


Včelí med je oproti tomu učiněný zázrak, který vám pomůže od mnohých trápení. Už na začátku minulého století lékaři prokázali, že působí jako přírodní antibiotikum a posiluje celý lidský organismus. Nezatočí jenom s nachlazením nebo zácpou, ale pomůže také při hojení ran, popálenin, žaludečních a dvanácterníkových vředů. Navíc pomáhá při oslabení srdečního svalu, rozšiřuje cévy a snižuje vysoký krevní tlak. Na nachlazení je velmi vhodný lipový med, který obsahuje silice podporující vykašlávání, a napomáhají lepšímu dýchání. Naopak lesní medy s vysokým obsahem minerálních látek jsou naopak vhodné k posílení paměti.

Med  vs.  Cukr














Důležitá je kvalita medu


Každý med má svou jedinečnou vůni, chuť a obsahuje jiné výživné látky. Ať už dáte přednost květovému, lesnímu nebo třeba lipovému medu, při jeho výběru je důležité se zaměřit především na kvalitu. Tu najdete například v široké nabídce českých a zahraničních medů v našich obchodech. „Veškeré námi nakupované medy jsou kontrolovány při nákupu. Další kontrola probíhá během výrobního procesu a nakonec kontrolujeme hotové výrobní šarže. První a poslední kontrola probíhá v zahraničních laboratořích, kde med kontrolujeme na nulový obsah antibiotik, cizích cukrů a cizích enzymů, které se mohou v medu objevit z přikrmování včelstev,“ vysvětluje Milan Špaček.

Nahraďte průmyslový cukr včelím nektarem. Oceníte tak nejen výbornou chuť, ale uděláte i něco pro své zdraví. Navíc můžete bez výčitek mlsat každý den, stejně jako vaše děti.


Zdroj, foto: Medokomerc


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !