Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejkrásnější svatba

5. 12. 2009 | Manželství

Pocházím z rodiny, kde se vždycky obracela každá koruna, a tak jsem od dětství snila o tom, že se jednou stanu právničkou a budu si vydělávat hodně peněz. A abych to měla pojištěné, najdu si bohatého ženicha.

Když jsem se v patnácti zamilovala do kluka, který měl téměř stejné zázemí jako já, začaly mé sny o velkém bohatství uvadat. Po maturitě mě ani nenapadlo, že bych šla na vysokou - už proto, že by mě moje rodina nemohla finančně podporovat a nedokázala jsem si představit, že bych se na škole uživila sama. A tak jsem týden po maturitě nastupovala do práce. 

Když mě rok na to můj přítel požádal o ruku, byla jsem moc šťastná, ale odevzdaně jsem počítala s tím, že moje svatba nebude kvůli nedostatku financí stát za nic. Navíc v té době ještě panovalo napětí mezi našimi rodinami, takže jsme si plánovali svatbu jen ve dvou se svědky. Co jsme ale nedokázali překonat, byly slzičky v očích našich maminek, když jsme jim to oznamovali.  Prostě jsme je z toho nemohli vynechat. Tak tedy dobrá, řekli jsme jim, ale bude to jen malinká svatba s rodinou a nejbližšími přáteli a v den svatby nebude žádná hostina. Uděláme si posezení třeba o týden později, kdyby se chtěl někdo prát, tak ať nám nezkazí svatební den.

A pak se začaly dít věci. Moje maminka věděla, že mám jen omezené finanční možnosti, a tak mě vzala ke kamarádce švadleně, se kterou jsem se domluvila na ušití svatebních šatů přesně podle mých představ a za necelé dva tisíce! S přítelem jsme si vybrali jako místo svatby louku, na kterou jsme chodívali randit, ale potřebovali jsme získat povolení majitele. Najednou se o mou svatbu začal zajímat i můj „velký bratr“, který nám nejdříve zajistil povolení a pak začal nadšeně plánovat dopravu, ozdobu aut a - jak jsem zjistila až po obřadu - také únos nevěsty. Také nám naplánoval „svatební cestu“ do campu k jínolickým rybníkům. Budoucí tchýně, která měla doma trochu zlata, se nám pro změnu postarala o nádherné prstýnky. Svatební oznámení jsem si udělala sama na počítači a maminka mi zajistila jejich vytištění na tvrdý papír u ní v práci. Přítel objednal kytičku pro mě a pro obě maminky.

Večer přede dnem D  jsem zůstala spát u maminky (s přítelem jsme bydleli už rok v podnájmu), aby byl ten svatební den opravdu výjimečný. Ráno jsem se sama namalovala, kamarádka mi pomohla učesat vlasy (měla jsem půjčený příčes). Když se všichni přátelé a rodina (18 lidí) sešli, byl čas vyrazit. V ten okamžik se samozřejmě všichni ještě potřebovali vyčůrat, takže vznikla fronta na toalety a vyjížděli jsme pozdě. Pak jsme zůstali stát na závorách, takže když jsme dorazili k našemu „obřadnímu“  kameni na „naší“ louce, oddávající už na nás čekali a smáli se nám, že jim se podařilo na závorách projet včas.  Pak nás paní matrikářka požádala o občanské průkazy a já jen zbledla. Občanský průkaz jsem u sebe neměla. Ne proto, že bych zapomněla, ale prostě proto, že mně nikdo neřekl, že ho budu potřebovat a mě samotnou to nenapadlo. Ke svatebním šatům si prostě kabelku s doklady neberete. Naštěstí si matrikářka okamžitě věděla rady a prohlásila, že mě zná a dosvědčí mi, že jsem to opravdu já a občanku mám dodat hned v pondělí.

Proběhl krátký a hezký obřad. Po něm nás začala bombardovat rýže – opět velký bratr. O focení se mi postaral profesionál a můj druhý bratr také pár foteček udělal. Bohužel v roce 2002, kdy jsem se vdávala, jsme o digitálních fotoaparátech ještě neslyšeli, takže nemám žádné foto v elektronické podobě. Pak jsme si rozložili skládací stolek, na něj dali plastové kelímky a do těch jsme rozlili šampaňské na přípitek.

Poté už jsme za vydatného troubení vyrazili zpět k mamině, kde jsme si měli jen vyzvednout stan a věci na převlečení a vyrazit  do campu. Když jsem ale vystoupila z auta, někdo mě čapl a přehodil přes rameno. Byl to kamarád, chlap jako hora, takže i kdybych se zmohla na nějakou obranu, nejspíš by mi k ničemu nebyla. Odvezli mě do restaurace, která byla za prvním rohem, tak, aby nás můj teď už manžel mohl rychle najít. Brzy otevíral dveře a když zaplatil symbolickou útratu, už jsme vyráželi pro naše campovací vybavení. 

V campu jsme způsobili menší pozdvižení, když jsme dorazili v ozdobeném svatebním autě a stále ve svatebním oblečení. Museli jsme s manželem nejdříve postavit stan a pak jsem dostala povolení se konečně převléknout. Strávili jsme hezké odpoledne grilováním s kamarády a pak následovala svatební noc ve stanu.

Týden na to jsme pro svatební hosty připravili pečení selátka a soudek piva na zahrádce, a i když na sebe rodinní příslušníci koukali nevraživě, svatbu už nám to pokazit nemohlo.

Svatba byla tak krásná, uvolněná a bez stresu, že dokonce i můj manžel občas zavzpomíná a prohlásí, že by si takovou svatbu kdykoli zopakoval znovu (samozřejmě se stejnou nevěstou :D) .  A já nikdy nezapomenu na to, jak jsem se dokázala cítit jako princezna a to i bez tlusté vrstvy make-upu a drahé kadeřnice.


KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
skvělé napsané a myslím, že opravdu zážitek na celý život... Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
super příběh.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný příběh
Obrázek uživatelky
profil
Myslím, že umíš psát skvěle a téma je výborné. Na takový den vzpomínáme všechny, protože je vždy okořeněn vším možným, často až neuvěřitelnými zážitky.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíksuper
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles