Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 29.05. 2024
Dnes má svátek Maxmilián
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejrozšířenější mýty o vlasech: Nevěřte pověrám

28. 10. 2015 | Péče o vlasy
Necháváte si pravidelně zkracovat vlasy, protože věříte, že díky tomu porostou rychleji a budou hustší. Roztřepené konečky pomůže napravit intenzivní sérum. Neustále střídáte značky vlasové kosmetiky, aby si vlasy nezvykly na jeden produkt. Jsou vám tato tvrzení povědomá? Zbystřete.

Následující poučky a dobře míněné rady jsou mezi lidmi velmi rozšířené, což automaticky nezaručuje jejich věrohodnost a už vůbec ne to, že byste se jimi ve jménu krásné, zdravé a bujné hřívy měla řídit. Jaké jsou největší mýty o vlasech?

Pravidelné zastřihávání konečků stimuluje růst


Pověra. Existují dokonce vědecké studie, které přímou úměru „čím častější stříhání, tím rychlejší růst“ už několikrát spolehlivě vyvrátily, přesto o ní pořád slýcháme. Kde se tedy bere? Pravidelným zkracováním se zbavíte ošklivě roztřepených konců, a vsadíte-li k tomu na správný střih, hříva bude působit bohatším dojmem. Žádná vnější úprava včetně stříhání však nemá vliv na činnost vlasových folikul, zodpovědných za rychlost růstu a hustotu. To, jak rychle rostou zrovna vám, je dáno geneticky. V průměru vlas poporoste každý měsíc o jeden centimetr.

péče o vlasyKaždodenní mytí je kosmetický zločin


Pověra. Nejradši byste si vlasy myla denně, ale raději vydržíte s mastnou a zplihlou kšticí, jen abyste dodržela doporučený počet mytí týdně? Děláte chybu. Každá z nás má jiný typ vlasů a z toho plynou i rozdílné potřeby a péče. Ani dennodenní mytí jim neuškodí, pokud vsadíte na jemný šampon na každodenní použití. Nanášejte ho ke kořínkům a do vrchní části hlavy, na konečky použijte regenerační péči.

Vlasové produkty je třeba pravidelně měnit


Pověra. Pokud objevíte značku nebo sadu, která vám vyhovuje, není k tomu důvod. Tvrzení, že šampon a jiné přípravky po čase přestanou působit, protože si na ně vlasy zvyknou, je nesmyslné. Jedná se spíše o marketingový trik obchodníků, kteří chtějí zákazníky motivovat ke koupi jiných výrobků.

Poničené konečky se dají napravit


Pověra. Nejspíš vás zklameme, ale na zničené konce funguje pouze radikální řešení – zbavit se jich. Jakmile se jednou roztřepí, nedají se už zacelit. Některé přípravky je sice dokážou „slepit“, ovšem tento efekt je pouze dočasný. Velmi důležitá je tu i prevence. Vlasy jsou často namáhány barvením a tepelnými úpravami jako žehlení, fénování a kulmování. Přičte-li se k tomu mechanické poškozování a nešetrná péče, mají tendenci se lámat, jsou křehké, suché a nevypadají zdravě. Nejlepší je preventivně vsadit na vhodnou péči a nečekat až na konečné stádium, které se projeví například již zmíněnými roztřepenými konečky.


Zdravé a lesklé hřívy docílíte častým česáním


Pověra. Nadměrné kartáčování jim naopak může uškodit. Při česání dochází ke tření jednotlivých vlasů o sebe a poškozuje se jejich ochranný povrch – kutikula. Takto oslabený vlas je náchylnější na poškození a lámání. Častým pročesáváním kromě toho docílíte rychlejšího maštění.


Zdroj, foto: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Kadeřnice mi na moje "lokny" doporučila taky právě DonnuHair - vyzkoušela jsem a pomohla mi jak z kvalitou, tak z "přehnaným" vypadáváním vlasůSmajlík Kupuju proto pravidelně a dávám Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem vyzkoušela donnahair. Vlasy mám na dotek mnohem mnohem lepšíSmajlík Určitě budu kupovat pravidelněSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pavidelně chodím ke kadeřnici.. o své vlasy pečuju, ale měla jsem stále pocit že jim něco chybí.. Špatně jím, takže bylo dost možné, že jim chybí výživa… ale zkusila jsem si koupit DonnaHair a pozoruju že je to mnohem lepší… každopádně nepřestávám užívat a dávám Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles