8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Neláká vás vedro u moře? Zkuste dovolenou jinak.

12. 07. 2013 | Praktické rady
Mořské vlny, písek a bronzové opálení. Pro mnohé synonymum letní dovolené. Patříte však k těm, kteří polehávání na pláži neholdují? Pak pro vás máme několik tipů, jak si užít dovolenou i bez spálených ramen.

Užijte si dovolenou aktivně

Nemusíte si hned představovat cyklistický maratón nebo vysokohorský výstup. Parádní zážitky na vás čekají v nedalekém okolí vašeho bydliště. Takže máte-li letos na dovolenou jen omezený rozpočet, rozhlédněte se po mapě kolem sebe. Přespávat budete doma, ale každý den vyrazíte na jiné místo. Rozhodně se však vyhněte americké turistice – přijedu, zaparkuji, rozhlédnu se, odjedu. Vždy si plánujte místo dojezdu, potom několikakilometrovou procházku (na tři hodinky tak kolem 10 – 12 kilometrů) a pak samozřejmě odměnu – místo, kde si dáte oběd nebo třeba pohár.

Nechte se hýčkat

Dobrou volbou budou i lázně. Jarní nápor lázeňských turistů je ten tam a do podzimní sezóny daleko. Využijte tedy speciálních pobytů, které lázně již tradičně připravují. Letní lázně mají několik nesporných výhod:
  • Nemačkáte se s davy turistů
  • Nemusíte se opékat na sluníčku, a přece se svlažíte
  • Každý den máte nějaký plán, a přesto se neuhoníte (například oproti poznávacím zájezdům)
  • A navíc uděláte něco pro zdraví.

nechte se hýčkat

Stoprocentní relaxaci vám zajistí lázně

Zapomeňte na vyhlášená velká střediska. Lázeňský pobyt raději spojte s poznáváním míst, na která nezve každý katalog. Třeba takové lázně Teplice nad Bečvou, Libverda nebo Velké Losiny.
Ideální způsob, jak zapojit celé tělo, je procházka s holemi na severskou chůzi. Zvládnete s nimi i půldenní výlet. Rychlejší bude samozřejmě kolo, které ve většině hotelech i lázních půjčují.

Udělejte si piknik na louce

Letní dovolenou máme spojenou s pohodou. A taková večeře s piknikovým košem a dekou, to je teprve pohoda! A máte dvě možnosti. Buď si celý piknik připravíte předem sami doma, nebo si ho připravit necháte. Je to oblíbená služba například na zámcích, které poskytují ubytování, nebo si takový zážitek můžete pořídit i v lázních.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
má už neláka, pokiaľ boli deti malé sme chodievali, ale teraz s manželom trávime dovolenku pobytom v kúpeľoch a poznávaním nepoznanéhoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já mám ráda moře,poznávací zájezdy i lenošení v lázních, a poznávání okolí na kole i procházka s holemi je taky zdraví prospěšná a uvidím tolik krásy, on i pavučina mezi květinkami, či rozkvetlá louka jsou nádherné....
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkjezdím každý rok, ale ráchání v moři mě také moc láká. Už jsem se dlouho neráchala - no nic příští rok to napravímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak lázně mě lákají už dlouho.Nač jezdit k mořiSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles