Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Novoroční předsevzetí

7. 01. 2013 | Zajímavosti
Pro velkou část lidí je Nový rok nejen příležitostí k bujarým oslavám, ale také ke kladení si předsevzetí. Jaká předsevzetí jsou ta nejčastější?

S velkou pravděpodobností si většina z Vás, čtenářů, někdy dala předsevzetí (a to nejen novoroční). Většinou si je dávají lidé, kteří chtějí dosáhnout většího úspěchu nebo vyššího postavení v životě, ať osobním či pracovním. První den roku, který můžeme chápat jako panensky čistý, osvobozený od všech našich předchozích neúspěchů, je tedy pomyslným čistým papírem, který si plánujeme v příštích 365 (366) dnech nepopsat našimi nedostatky. Pro někoho to může být kouření, pro jiného nevhodná životospráva a s tím spojená nadváha a další neduhy. Zároveň však chceme zaplnit tento list našimi úspěchy, a to nejen ve vztazích, ale i v pracovním životě.

Splnění předsevzetí většinou vyžaduje sebekázeň nebo vydání většího množství energie. Pro spoustu lidí tak předsevzetí jsou jen zvykem, který patří k Novému roku a cíle málokdy dosáhnou. Každý sám za sebe si řekněme, zda jsme vynaložili dostatek úsilí pro dodržení těch minulých předsevzetí. Zcela jistě na výsledek má i vliv jak velké předsevzetí jsme si dali. Chcete-li tentokrát ta svá splnit, zkuste si vybrat takové, které je opravdu reálné.

Nejčastější předsevnovoroční předsevzetízetí:

-          Zhubnu

Plán zhubnout si dává čím dál více lidí. Na postavách naší populace se podepisují sedavá zaměstnání, nedostatek pohybu ve volném čase a špatné stravování. Toto předsevzetí je tedy chvályhodné. Jen je dobré dát si ho tak, aby bylo splnitelné. Proč ho tedy neformulovat trochu jinak. Např. začnu sportovat, omezím bílé pečivo, sacharidy nebo tuky.

-          Přestanu kouřit

Kouření bychom zjednodušeně mohli nazvat jedním ze zlozvyků. Důvodů, proč lidé kouří, je jistě nespočet. Poslední dobou stále přibývá důvodů, proč s kouřením cigarety skončit. Důvodem mohou být finance, strach ze ztráty zaměstnaní, plánované těhotenství nebo onemocnění plic či jiné komplikace dané dlouhodobým kouřením. Člověk odhodlaný přestat jistě nečeká na Nový rok. Nicméně pokud se rozhodnete s cigaretami zatočit s nástupem nového roku, určitě využijte nějakou podporu, kterou nabízí v současné době zdravotní pojišťovny. V poradně pro odvykání. 

-          Najdu si partnera

Samota je tíživá a myšlenku „ve dvou se to lépe táhne“ upevnili režiséři i zpěváci. Toto předsevzetí je zcela bezpečné, pokud ovšem neočekáváte, že toho pravého/pravou najdete hned první lednový týden. Často se stane, že na onu lásku narazíte ve chvíli, kdy to budete nejméně čekat. Samotné předsevzetí může vyvolat u člověka větší zapojení do kulturních a společenských akcí – počínaje divadlem, kinem, festivaly, plesy. Každý dle toho, co má rád.

-          Naučím se cizí jazyk

Jazyková vybavenost je v dnešní době často kladena na jedno z předních míst. I to je jedním z důvodů, proč zlepšení cizího jazyka může být předmětem novoročního předsevzetí. Nezapomeňte však na to, že jazyk je třeba pilovat – a je už jen na Vás, zda zvolíte jazykový kurz nebo třeba pravidelné návštěvy cizojazyčné komunity. Budete-li se spoléhat na domácí samostudium, výsledek bude jistě slabší – a to úměrně s Vaší vůlí a disciplínou.

-          Najdu si lepší práci

Opustit práci, ve které Vám šéf dupe na paty, je možná jednodušší než najít ihned práci novou, a tak předsevzetím může být i nalezení nového místa a výpověď tam, kde člověk není spokojený. Nalézt dobrou práci po rodičovské dovolené nebo po delším vedení na úřadu práce je sen spousty lidí a proč to nepodpořit předsevzetím. Nicméně je dobré nezapomenout na to, že samotné předsevzetí situaci nevyřeší. A to ostatně platí pro všechna jmenovaná.

Možná jste právě to Vaše předsevzetí na seznamu nenašli. Možná si předsevzetí nedáváte. V diskuzi pod příspěvkem je prostor pro všechny, kteří chtějí inspirovat svým předsevzetím, ale i pro ty, kteří si myslí, že předsevzetí jsou zbytečná.

Bokul - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky si nedávám žádná předsevzetí, nikdy se mi nepovedla splnit, nebo aspoň část, tak si myslím, že je to naprosto zbytečné.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dadka súhlasím s tebou, že sa zmena dá spraviť kedykoľvek, ale ja som taký človek, ktorý potrebuje mať na začiatok nejaký pevný dátum Smajlík takže som sa rozhodla pre pár vecí, a uvidíme, či sa podaria Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Předsevzetí, to je zapeklitá věc. Už jsem několikrát měla svá předsevzetí, ale v novém roce jsem valytně nevěděla jaká....tak jsem se na to vykašlala, stejně bych to nedodržela, možná tak tři dny. Ale obdivuji každého, kdo svá předsevzetí drží celý rok.
Obrázek uživatelky
profil
si nedávam.
Myslím, že málokto tie svoje dodrží.
Keď chcem niečo zmeniť, môžem to spraviť hocikedy.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles