8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

O depresích

27. 01. 2013 | Zajímavosti
V tomto období se nezřídkakdy u mnohého z nás objeví známky deprese. Nejde o depku, jak často pouhý projev rozlady nazývá naše mládež, ale o depresi jako takovou. I já jsem jejím čestným členem už řádky let a poprat se s touto dámou v černém, je mnohdy nelehké.

Čelit jejím nástrahám a neuvíznout v jejích tenatech je mnohdy nadlidský výkon. S pomocí těch, kteří vás milují, je boj takřka ztracen. Bojovat sám s touto dámou v černém, je takřka nemožné, avšak nakonec to budete vždycky vy sami, kdo si budete dělat záchranné ostrůvky, až se k vám tato dáma zase sama pozve, s depresí, tou onou dámou v černém, se totiž musí bojovat už ve stavu, kdy se člověk cítí, jak by naši náctiletí řekli, OK.

o depresíchDáma v černém

Je mi blbě. Sedím u počítače a nepřítomně koukám do monitoru, když se mi třikrát dokola proženou fotky spořičem obrazovky, řeknu si, že bych měla odsud vyhodit kopii občanky. Udělám klik a opět jenom tupě zírám. Sem tam mrknu na virtuální farmu a nadávám, že nemám vodu. Pak přejdu po pokoji, mrknu na hodiny a říkám si, že se čas nekonečně vleče. Nemám sílu nic dělat. Zastavím se u zdi a je mi zoufale, opřu si hlavu o zeď a mám pocit, že kdybych si ji roztřískala na padrť, všechno by zůstalo stejné.     

Prázdno. To prázdno, co mě dusí. To nic, po němž nelze sáhnout, uchopit ho, nebo zahodit. Střípky duše roztroušené po všech koutech. Cáry, jež někdo sesbírá a vyhodí. Odpad. Táhni pryč, ty nehodný! Myšlenky, co se vzpínají jako splašený kůň. Ne a ne je zkrotit. Ne a ne jim dát smysl. Běžte ode mě pryč, já už nechci, nechci! Lidi! Proč? Tolik to bolí, tak moc. Proč tu jsem? K čemu tu jsem, když nemám na nic sílu? Nejsem nic, vůbec nic. Jsem jenom na obtíž, promiňte mi, že vám tolik ubližuji. Výčitky, výčitky a zase výčitky. Kam až se jenom dostávám, když zažívám tohle? Na hranice pekla a na pomezí ráje. Pláču. Schoulím se v koutku a počítám slzy. Jedna, dvě, tři. Potoky, řeky, moře. Topím se. Ne! Křičí svět kolem mě. Rozumí a nebo ne? Vždyť je to přece jedno, jsem neplavec. Ne! Ty sama si vyber - peklo, nebo ráj?

Znovu vstanu a přejdu pokoj, znovu nepřítomný pohled, znovu výčitky o zbytečnosti mého já, vše dokola znovu a znovu. Zaskřípu zuby a z posledních sil zakřičím: "Táhni pryč, ty dámo v černém hávu." Tam v hloubi, někde uvnitř srdce, svítí myšlenka: "Neboj se, zase bude líp, jen zatni zuby a jdi, čím více bolesti vytrpíš, tím více radosti zažiješ."
Moje deprese definují i moje kresby, které vyvěrají až ze dna mé duše. Jsou to má skrytá přání, touhy i naděje.

Evazjersin - čtenářka
ChytráŽena.ct


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku O depresích:

O depresích
O depresích
O depresích
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
taky to znám,léčím se už taky pěknou řádku let,nejvíce mě to postihuje na jaře ,podzim a zimu,chybí mě sluníčko,jakmile je pěkně tak je mě o něco lépe.Stále žiju ve strachu z něčeho, v hlavě se mě stále honí všelijaké myšlenky a nejhorší i když se snažím usnout.Bez tabletek na spaní vůbec nejsem schopna usnout.užívám léky které mě pomáhají deprese překonávat,jakmile si zapomenu léky vzít hned to poznám zvýšenou nervozitou a je mě ještě hůře.Je to začarovaný kruh a snažím se taky užívat kdejaké příjemné chvilky.
Obrázek uživatelky
profil
nikomu nepřeju-mě nezabírají ani léky,stále se v tom plácám,zabírá jen terapie...bohužel dlouhodobá 3 roky....tak snad se jednou dočkám
Obrázek uživatelky
profil
Lidi, kdož depresi nemáte, buďte rádi a kdo jí trpíte, zatínejte zuby, jak jen to jde. I já mám pocit, že to nevydržím a skončím to. Ten, kdo si to neprožil nepochopí nás ty, kteří s touto dámou máme tu čet. Já si denno denně hrabu až na dno sil a doufám, že přijde den, kdy se zase budu smát. Antidepresiva už mi nezabírájí. Brala jsem je 20 let a teď? Čekám na sluníčko, které jedině mi trochu zvedne náladu. Když je mi fajn, snažím se žít naplno, bez okolků a vychutnávat každý světlý okamžik. A hlavně vracet těm, kdo mi tuhle dámu v černém pomáhají zahnat a rozmluvit ten skok na dno propasti. I psychiatr říká, nedělejte to, by by Vás škoda. Jenže... Ten, kdo se s touto dámou setkal, tak mě asi chápe. Ten kdo ne, nepochopí ani po hodinových diskusích. Nepochopíte, jak můžeme opustit jedním říznutím do žil své blízké, které milujeme. Jenže...
Obrázek uživatelky
profil
Deprese.....moje diagnoza = nevyrovnání se s danou situací. Beru prášky, pravidelně navštěvuji psychiatričku, popovídáme si, buď brečím u ní, nebo jen tak civím a poslouchám její rady, někdy jsem v pohodě. Jak jsem se dostala do depresí? Špatné dětství, moje nemoc, rodinné starosti, nepřátelská kolegyně a to bylo to poslední, co mě dohnalo k lékaři. Večerní občasné stavy? Sděluji lékařce, že si myslím, že se někdy zblázním. SmajlíkUsmívá se nad mým vyprávěním a já mám někdy chuť skočit z balkonu a mám strach sama ze sebe, že to udělám. Čekárna je vždy nabitá k prasknutí pacienty a já si tam připadám úplně zdravá.Lékařka mi změnila prášky. Psychika, to je nemoc 21. století.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Bože, som šťastná, že nič také nepoznám. Musí to byť hrôza.

Martinka - to snáď nie, na také niečo nesmieš ani pomyslieť.

Všetkým,koho Dáma v čiernom trápi prajem pevné nervy a veľa pohody.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles