Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Optická vylepšení v módě - co zeštíhlí, vytvaruje, co nás udělá silnější?

22. 11. 2011 | Trendy
Pokud chcete vypadat dobře a přitom se netrápit hodiny a hodiny v posilovně, měli byste si vybrat takové oblečení, které vás alespoň trošičku zeštíhlí, nebo třeba jen vytvaruje tu část, kterou potřebujete. Ti, co chtějí vypadat silnější, to samozřejmě mají jednodušší než ti, co potřebují nějaké to kilečko navíc zakrýt.

Mít ideální míry touží skoro každý, bohužel někoho tím příroda neobdarovala a mají v genech různé postavy. Právě takoví lidé často hledají něco, co by je udělalo krásnější nebo třeba štíhlejší.

I pokud si vybíráte střih oblečení určeného pro vrchní polovinu těla, je důležité myslet na typ vaší postavy. Pro ženy, které chtějí nějaké to kilo schovat, platí vyhýbat se příliš volným a příliš těsným tričkům. Raději si pořiďte osvědčené klasické střihy, které mírně příléhají k tělu a působí přirozeně, a přitom se jednoduše kombinují s jiným oblečením. I pokud máte velikost XL, tak trička, topy i halenky na vás budou v takovém případě vypadat dobře. Měly byste se ale vyhnout volánům, mašlím a podobným detailům, které na vás lehce upoutají pozornost. Většinou vás oblečení zaujme na první pohled podle barvy, až poté si všimnete střihu a funkčnosti. Pokud si doma otevřete svůj šatník, můžete zjistit, že se tam některá barva vyskytuje častěji, nebo jsou tam třeba jen neutrální barvy, to proto, že se barev bojíte a nechcete nic pokazit nebo přehnat.

Jistě víte, že černá barva opticky zeštíhluje, je to klasika, která se hodí i do společnosti, protože působí elegantně. Pokud tedy máte problém s trochu objemnější postavou, můžete tyto nedostatky účinně černou barvou zakrýt. Hodně často se silnější lidé do této barvy schovávají, ale přitom jen se správnou kombinací jiných barev a vhodně zvolenými doplňky plní svou funkci. Určitě nebude pěkné, když se zahalíte do černého celá, od hlavy k patě, vždy černá musí ladit s jinou, například červenou barvou. Nebo zkuste kombinovat černou a růžovou, černou a zelenou, černou a jakoukoliv jinou barvu.

Také hodně zesilují trička se špagetovými ramínky, balónové, nebo jinak nabírané rukávy, také trička se zavazováním za krkem, takže pokud máte silnější postavu, určitě takový oděv odložte bokem a sáhněte například po tričku či topu se zvonovými rukávy. Naopak pro ty, co chtějí vypadat silnější, se toto doporučuje. Zvonové rukávy jsou opět v módě, nejen že přidají na eleganci, ale hodí se také pro ty, co mají silnější ruce. Také je výborný otevřený svislý výstřih, který zvýrazní krk a zeštíhlí dekolt. Pro ty, co naopak chtějí vypadat silnější, se určitě nedoporučují různé zeštíhlující korzety, průhledné krajky, limitující mini délky a šifóny.

Pro muže už dokonce vymysleli takové triko, které bez větší námahy dokáže vytvarovat i zeštíhlit mužskou postavu, a dokonce i zakrýt pro muže typický pivní pupek. Ovšem pro ženy se ve většině obchodů setkáte s právě módním hitem, tzv. mini styl, mini délky sukní i šatů, což je odvážným kouskem nejen na ženách typu twiggy, ale na ostatních normálně zdravě vypadajících ženách bohužel působí spíše vulgárně, a v horším případě až komickým dojmem. Co se týče kalhot, tak dokonalý střih také dokáže srovnat nejednu tělesnou disproporci. Například rozšířené nohavice dokážou vaše boky zúžit, ale pozor, za použití bílé halenky do půli boků můžete naopak docílit opačného efektu. Vysoký pas kalhot také zeštíhluje a široké nohavice vám pomohou vyrovnat nejen objemnější boky, ale i pozadí.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já to mám taky tak,že někdy nevím co si obléknout.Přitom mám hadrů plnou skříň.Mám ráda červenou barvu.
Obrázek uživatelky
profil
a užitečné...já občas nevím,co si obléknout...
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavé rady, pěkný článek.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dříve jsem nosila vše upnuté,ale teď raději volná trikaSmajlíkmáš to hezky napsanýSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles