Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pánská přesilovka s vařečkou

3. 10. 2010 | Televizní tipy
Na jedinou ženu jihomoravského týdne připadne pondělí. Jak se asi dvaadvacetiletá Kristýna zatváří, až uvidí, že je exkluzivní reprezentantkou něžného pohlaví z Brna a okolí? Bude se mezi čtyřmi neznámými muži cítit jako růže mezi trním? A jak to přijmou její soupeři? Pořad Prostřeno! není nikdy stejný, vždycky jde o originální setkání s neznámými lidmi. Kdo vyhraje tentokrát? Jediná žena Kristýna, důchodce Bedřich, středoškolský profesor Jiří, kynolog Jakub, nebo provozní hotelu Luboš? Na odpověď si počkáme do pátku, jako pokaždé ale celé klání startuje už v pondělí v 18.00 na Primě.

Pondělí – milovnice přírody Kristýna (22)
Jediná žena soutěže žije obklopena zelení a koňmi v Brně na Kociánce. V domě ale bohužel nemá ideální podmínky na vaření a slavnostní stolování. Občas se proto u Kristýny servírují rozpaky, ani čas si dobře nepohlídala. Nemá ani troubu, a přesto se rozhodla upéct v remosce kachnu s bramborovým knedlíkem a dvěma druhy zelí. Sterilované zelí ze sklenice uvaří tak, jak ho mají rády děti na táboře, kam jezdí jako vedoucí. Z toho pravděpodobně prostreno-panska-jizda-uterynebudou naši muži nadšeni. Kristýna se odvážně vrhne i do ručně naškrábaných játrových knedlíčku a celestýnských nudlí. Remoska musí ještě zvládnout štrúdl z odpalovaného těsta. Možná to ale všechno napraví vyjížďka na koních a výhled z koňského hřbetu.

Úterý – Bedřich, Vídeňák v důchodu (61)
Nedávno se přestěhoval do Rajhradu z Vídně, kde měl zavedenou živnost. Na Moravě si užil pěkné léto a je tu moc spokojený. Bedřich je milovník dobrého jídla a nestydí se za to. Rakouská a česká kuchyně jsou si dost podobné a hostitel se snažil ze středoevropské tradiční kuchyně vybrat to nejlepší. Svým soupeřům nabídne proslavený vídeňský tafelspitz, skvělé maso se zeleninou ve vývaru. Sice to bude už druhá polévka v horkém týdnu, ale Bedřichovo menu je přece jen o něco lehčí než to pondělní. Všichni jsou už zvědaví na jeho Gundel palačinky, které se jmenují po proslulém moučníku slavného budapešťského kuchaře Károly Gundela. Dočká se flambovaná palačinka s čokoládou a oříšky povedené repliky?

Středa – mladý kynolog Jakub (28)
Jakubovou vášní je kynologie. Už dvanáct let chová plemena sifonek a brabantek, momentálně má doma tři pejsky. S kynologií to myslí vážně, složil zkoušky na rozhodčího. Také vystudoval nizozemskou filologii a divadelní vědu, dva roky žil v belgických Antverpách. Na rozdíl od svých předchůdců Jakub na první pohled nevypadá jako milovník dobrého jídla a pití. Vaří od dětství, hodně se přiučil od babičky i maminky, vánoční cukroví peče sám pro celou rodinu. Uvidíme, jak se popasuje s perličkou, která nepatří mezi běžné lahůdky na našich stolech. Jakub svoji večeři zahájí světovým salátem Waldorf a ukončí švestkovým crumble. Co to je?

Čtvrtek – znalec umění, učitel Jiří (57)
Středoškolský učitel Jiří miluje a vyučuje umění, umělecké zpracování dřeva, prostreno-panska-jizda-ctvrteksbírá květiny a má rád hudbu. Nedávno ke svým zálibám přidal i kulinářství. Společné jídlo je pro Jiřího vítaná příležitost jak se setkat s přáteli, protože je přesvědčen, že chvíle strávené společně okolo stolu staví mezilidské mosty a boří zdi. Do svého menu naplánoval další drůbež, která se bude tento týden podávat. Kuřecí salát s ovocem jako předkrm doplní krůtí prsa s dalším ovocem jako hlavní jídlo. Kdo nemá rád kombinaci slaného a sladkého, ten si čtvrteční večeři asi moc neužije.

Pátek – provozní hotelu Lubomír (46)
Jak často dokáže do hotelové kuchyně během své směny nakouknout provozní, aby něco odkoukal od vařících profíků? O tom se přesvědčíme poslední den soutěže, kdy své soupeře pohostí ženatý otec dvou dětí z Drnovic. Samozřejmě že je to i velký fotbalový fanda. Luboš má soutěživého ducha a rád se odreaguje u dobrého jídla a vínka. Jeho menu kombinuje letní zeleninu a několik druhů mas, takže by si mohli všichni přijít na své. Samozřejmě pokud ho nezradí čas, postup či suroviny. A co bude sportovec Lubomír podávat jako sladkou tečku na závěr? Něco docela originálního. Skotský dožínkový koláč cranachan s ovesnými vločkami a ovocem. Přesvědčí svým moučníkem soupeře a bude to právě on, komu připadne výhra 25 000 korun? Odpovědi se dočkáme v dalším týdnu v pořadu Prostřeno! z Brna a blízkého okolí.

Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách pořadu www.iprima.cz/prostreno. Nebudou chybět ani rady jak být nejlepším hostitelem.  

Zdroj: Prima

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
CHLAPI VEDIA BYť VýBORNýMI KUCHáRMI
Obrázek uživatelky
profil
to ou nás nehrozí ...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles