Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Počítač aneb další člen rodiny

10. 12. 2009 | Zajímavosti

Dokáže si někdo z nás představit současnou moderní dobu bez každodenní práce s počítačem? Dokážeme vůbec přežít bez toho, aby naše kroky po probuzení, příchodu do práce nebo domů nevedly k té tajuplné, “dokonalé” skříni plné součástek? Technologie je již všude. Na pracovištích, ve školách, v nemocnicích a dokonce dnes již v mateřských školách.


Počítač je prostě – ať chceme nebo ne –  základním vybavením místnosti. Je jen málo domácností, kde by nebyl počítač “členem rodiny”. Práce s počítačem je každodenní náplní našeho dne. Uvědomujeme si však, jakému nebezpečí jsme každý den vystavováni? Podle nejnovějších a dlouhodobých výzkumů nelze pochybovat o tom, že práce s počítačem není naprosto bezpečná. Masové používání počítačů s sebou nese řadu zdravotních obtíží. První zmínky o škodlivosti počítačů na lidské zdraví se objevují (v odborné literatuře, článcích, výzkumech, časopisech) již na počátku 60. a 70. let.

lide-pracujici-na-pcTyto informace řadu uživatelů vystrašily, ale počítačů se prakticky vzdát nemohli. Vždyť i tehdy bylo množství odborníků a obyčejných lidí na PC téměř závislá. Později se ale ukázalo, že řada původních domněnek nebyla stoprocentně pravdivá a podložená, problém možného poškození zdraví při práci s počítačem byl poněkud zredukován. Tyto obavy vyplouvají znovu na povrch právě teď, kdy počítač používá téměř každý. Děti se – již ve školkách – učí základním operacím, na středních školách programují, v práci sedí průměrný úředník u PC 5 hodin a počítačový programátor celou svoji pracovní dobu.

Každý třetí člověk si nosí práci domů a provozuje ji – kde jinde – na počítači. K tomu musí ještě zkontrolovat e-maily, televizní noviny jsme nestihli, takže se podíváme, co nového ve světě, odreagujeme se jednou dvouhodinovou hrou a večer posedíme s přáteli na skype, icq nebo podobných komunikačních programech (čekali jste snad, že si sedneme někam na kafe nebo pivko?) Zkontrolujeme čas na hlavním panelu a se zděšením zjistíme, že jsme celý den proseděli u té prokleté krabice.


Simbelmine

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To je pravda.Jsem ještě na MD a jsem sama takže kdybych měla doma počítač tak mám nadstandartní věc a nedostala bych fin, příspěvky od sociálky.Takže počítač má brách a já na něj chodím když je v práci.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles