8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzimní dovolená? Teplo i klid bez dětí

5. 10. 2013 | Praktické rady
Léto už je definitivně za námi, dny se zkracují, sluníčka je stále méně a Česko se zase noří do šedě a zachmuřena. Prognóza není nic moc, čeká nás prý dlouhá a tuhá zima. Naštěstí ale existují místa, kde si léto můžeme prodloužit. Je celkem jedno, zda patříte mezi teplomilce, kterým nestačila tropická vedra v průběhu července a srpnanebo si jen chcete odpočinout a načerpat sílu do podzimních dní. Podzimní dovolená je ideální pro všechny.

Hlavní sezóna je pryč, davy lidí v letoviscích jsou minulostí a ceny už se nepohybují v astronomických hodnotách, tak proč ještě nenabrat trochu energie ze slunečných paprsků než se definitivně zatáhne obloha?

Kam za sluníčkem?

Bulharsko už je studené i na začátku září, Chorvatsko a sever Itálie je sázka do loterie. V některých zemích ale teprve teď polevila úmorná vedra a jsou tak pro dovolenou jako stvořená. Samozřejmě jde hlavně o severní Afriku – Tunisko a Egypt, ale nenechte se mýlit, i jižní Středomoří je k podzimní dovolené jako stvořené. Pokud si chcete připlatit, pak vězte, že Karibik, Seychely nebo Florida vám také nabídne dostatek slunce. Další možností je i Thajsko a Indonésie, kde hlavní sezóna začíná až v listopadu a ceny se tak pohybují také pod hranicí maxima. Zde ale musíte pořádně prozkoumat, kdy je v jaké oblasti období dešťů.

Kréta

Příjemné teplo i památky

V případě, že nehledáte jen vyvalování na pláži, ale rádi si třeba vylezete na nějaký ten kopec, zahrajete si golf nebo se rádi procházíte městy, kde ze zdí dýchá minulost, pak volte třeba Valencijský region ve Španělsku, Řecké ostrovy nebo Kypr.

„Valencijský region je neobjevené, ale nádherné místo. Naleznete tu krásná historická města Valencie a Alicante kam z Prahy letí přímý spoj. Úžasným resortem je třeba Oliva Nova, ve kterém je možné využít služeb jak hotelového komplexu, tak i ubytování ve vilkách či apartmánech,“ míní Karla Vladyková.

Řecké ostrovy mají hned po Španělsku největší počet pláží s modrými vlajkami, tedy znak čistoty pláže dle hodnocení EU. Hlavně ostrovy Kréta a Korfu jsou pro podzimní dovolenou jako stvořené. Nikde vás nečekají fronty a navíc pronájem auta nebo skútru je v tuto dobu už značně levnější než tomu bylo v hlavní sezóně.

Pro a proti podzimní dovolené

Podzimní dovolená? Teplo i klid bez dětíJednou z hlavních nevýhod podzimní dovolené je méně stálé počasí, a také je potřeba si uvědomit, že u většiny přímořských klubů bude už stažená roleta. Pokud ale chcete poznat opravdovou atmosféru města či místa, kam se vydáte, pak vám podzim mnohé napoví. Šílený cirkus zmizí, vše se vrací do stálých kolejí a města odkrývají svou pravou tvář.

Další velkou výhodou podzimní dovolené je možnost ji trávit jen se svým partnerem. Dětem už začala škola, a tak není potřeba shánět hodnotný náhradní program. Těch pár nocí to potomek jistě s babičkou zvládne a vy si můžete směle užít dovolenou jen spolu. To stejné ale bude platit i pro většinu dalších návštěvníků. Ano, všichni sice mají rádi děti, ale víte, jak je někdy příjemné být mimo jejich dosah, jen ve světě dospělých.

A ještě jedna příjemná změna oproti letní dovolené – západ Slunce je dříve, takže nemusíte čekat na pláži a vynechat večeři. Východ slunce je zase o nějakou tu hodinu později, tudíž se nejprve můžete v klidu vyspat a vychutnat si jej při brzké snídani.

Zdroj, foto: Darma


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Podzimní dovolená? Teplo i klid bez dětí:

Podzimní dovolená? Teplo i klid bez dětí
Podzimní dovolená? Teplo i klid bez dětí
Podzimní dovolená? Teplo i klid bez dětí
Podzimní dovolená? Teplo i klid bez dětí
Podzimní dovolená? Teplo i klid bez dětí
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný tip na dovolenou. Klidně bych se spokojila i s podzimní, ale mít hlavně nějakou Smajlík . Snad se dočkám, až se vrátím "s rodičovské dovolené" do práce Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
neměla jsem ani letní natož podzimní...
Obrázek uživatelky
profil
Hezké tipy,jen na to mít peníze.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jistě zajímavý tipSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles