8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Poprvé pod stan s malými dětmi

23. 07. 2017 | Praktické rady
Cestování s malými dětmi do zahraničí nebývá nejpohodlnější. Jak děti, tak jejich rodiče si společné volné dny mnohdy mnohem více užijí na dovolené v Čechách – naše krajina nabízí spoustu dostupných krásných míst na výlety.

A navíc taková pohodová dovolená pod stanem v českém kempu s opékáním buřtů, jezděním na lodičce a podnikáním výprav do místní přírody bývá pro děti velkým dobrodružstvím. Pokud vyrážíte s dětmi pod stan poprvé, dejte na rady specialisty, který má několik tipů, abyste si dovolenou užili podle očekávání.

Jaký stan potřebuji pro 4člennou rodinu?


Pro vícedenní dovolenou zvolte kvůli pohodlí raději větší stan, ideálně s oddělenými ložnicemi. Pokud jsou děti menší mohou sdílet prostor na spaní s vámi a do druhé ložnice uložíte potřebná zavazadla. Máte-li děti odrostlejší, všichni se pohodlně vyspí ve své vlastní ložničce. Větší stany s oddělenými ložnicemi často nabízí i další kryté prostory pro posezení při nepříznivém počasí nebo na uložení zavazadel a sportovního vybavení, ale i úložné kapsáře. Takové stany bývají vybavené adekvátním vodním sloupcem a odolným tropikem, takže budete v suchu a teple i v nepříznivých podmínkách. Nebojte se do kvalitního stanu investovat – vydrží vám několik sezón.

Bojím se, že bude dětem v noci zima a onemocní. Jak tomu předejít?


Zatímco dospělí snesou i nižší teploty, děti mohou mnohem snadněji prochladnout. Je proto důležité, aby měly jak vhodné spací pytle, tak dostatečnou izolační vrstvu, která bude bránit chladu odspodu. Pokud cestujete v prázdninových měsících, vám i dětem budou stačit letní spací pytle. Vybírejte však především podle komfortní zóny, uvedené na každém spacím pytli. Například pokud je na něm napsaná komfortní oblast do 0 °C, víte, laicky řečeno, že při teplotách pohybujících se v noci nad nulou vám bude příjemně. Pro děti se také vyrábí speciální menší spací pytle, které jim padnou a dostatečně je zahřejí.

Vlezlému chladu zamezí také kvalitní karimatka, která zaručí, že i několik nocí stráví děti v teple a neprobudí se rozlámané a mrzuté. Nejpraktičtější pro cestu s dětmi jsou samonafukovací karimatky, které nabízí nejlepší kombinaci izolace a pohodlí, stačí je jednoduše rozbalit, povolit ventil a karimatka se bez jakékoli námahy sama během několika minut nafoukne.

Co když bude pršet? Jak zabavit děti, aby dovolená nebyla pokažená?


Rozmary počasí vás mohou postihnout kdekoli, ať jste v zahraničním hotelu nebo v Česku pod stanem. Nebojte se jich, s dobrou výbavou zvládnete i výlet za mírného deštíku. Třeba do lesa na houby, po dešti rostou a děti tak budou mít dvojnásobnou radost – z výletu i z úlovku. Základem je vhodná treková obuv, která obstojí i v mokré trávě. To samé platí i pro vhodnou bundu. Jednoduchým pravidlem je vzít dítěti dvojitou zásobu tepláků, triček a mikin tak, aby se v případě neočekávaného deště mohli převléknout do suchého.

Nebojte se s dětmi vycestovat do kempu, ani pokud jsou děti menší a bude to vaše společná premiéra. Uvidíte, že pro ně i pro vás bude společný čas pod stanem plný zážitků. Stačí se jen předem připravit a mít vhodné vybavení tak, aby vše proběhlo podle vašich představ.


Zdroj: Hannah


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
poprvé jsme byli s dětmi stanovat, když dceři byly 3 roky a to u moře nahoře na Baltu, bylo to moc fajn Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Poprvé jsem stanovala na svatební cestě.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
my jsme stanovali s dětmi na zahraděSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles