8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Překvapaní z vajíčka

2. 12. 2023 | Vaše příběhy

Za svých studentských let jsem si přivydělávala v obchodě se zvířaty, Zverimexu. Jednalo se o velký obchod, kde byla k prodeji jak zvířata, tak veškeré doplňky pro jejich péči. Prodávali jsme krmivo, pelíšky, vodítka pro psy, hlodavce i pro kočky, veškeré teraristické i akvaristické zboží, oblečky, hračky pro zvířata, prostě na co si vzpomenete. Práce mě moc těšila. Zákazníci byli milí a usměvaví lidé a často chodili do prodejny i se svými zvířecími miláčky. Bylo to jisté zpestření a oživení pro holku, jakou jsem byla, která má zvířata ráda. Vždy jsem milovala zvířata a dnes jsem dlouholetou chovatelkou psů.

 

Práce v obchodě byla náročná. Hodně jsem se zde natahala těžkých předmětů. Zvířata mi ale péči oplácela. Prodávali jsme plazy, hlodavce, rybičky i hmyz. Měla jsem zde partu osmáků, kteří mě vždy rozveselili, mazlivé králíky, zvláště jednoho, který už slyšel i na své oslovení a spoustu nejrůznějších papoušků. Jako milovník zvířat, leccos jsem měla o zvířatech už načteno, jsem dokázala svým zákazníkům vždy poradit a nenápadně je přesvědčit k většímu nákupu.

Ihned v úvodu k nám do obchodu přišla i stará paní. Již ze zvyku jsem si v duchu tipovala, jaké zvířátko bude vlastnit. Tipovala jsem ji na kočku nebo psa, stará paní mě ale překvapila. Vyprávěla mi o tom, jak jednou na procházce viděla toulavou kočku, která nesla prasklé vejce. Ano, vejce, z kterého již koukal budoucí opeřenec. Nedalo jí to a rozhodla se ptáčka zachránit. Vůbec přitom nevěděla, jaký pták je ve vejci. Stará paní klackem zahnala kočku. Ta vejce upustila na zem. Stařenka opatrně vejce zvedla a schovala ho pod oblečení. Doma pořádně zatopila a vyloupla ze skořápky ptačí holátko. Při pohledu na bezbranné něco se jí sevřelo srdce. Musí ho zachránit! Několik dní ptáče zahřívala, krmila rovnou do volátka, stříkačkou podávala vodu i kašovitou stravu. Ač se to zpočátku nezdálo, ptáče se mělo k světu. Paní se začala radovat. V budoucím opeřenci viděla jednu chvilku kavku. Vyroste a bude jí mluvit, radovala se. Na noc uléhal ptáček s ženou do peřin. Tam bylo totiž nejtepleji.

Zkrátím to. Z ptáčátka vyrostl nakonec holub. Nebyl to holub okrasný ani poštovní, ale obyčejný holub, kterých je všude kolem plno. Když se o paní dozvěděla záchranná stanice opeřenců, nabídli jí holoubka převzít do péče. Paní si ale na neobvyklého mazlíčka zvykla, a pták si zvykl na paní. Ač už dávno nepotřeboval teplo v peřinách, ze zvyku uléhal každý večer se svou paní do postele. Dokonce se naučil vykonávat potřebu mimo postel! Všude paní doprovázel, a když náhodou nebyl v dosahu, stačilo zavolat, a holub byl u paní. Jeho oddanost byla ukázková. A tak si paní holuba nechala.

Paní o holoubka s láskou pečovala. Už si neuměla představit svůj život bez tohoto ptačího mazlíčka. A právě ten den, kdy paní přišla do naší prodejny, se holoubek přepeřoval. Potřeboval dostatek vitamínů, aby nestrádal. A tak paní koupila několik směsí s vitamíny. Některé z nich nekupovali ani majitelé drahých papoušků. Ale staré paní její holoubek za péči stál. Nezáleží totiž na tom, o jak vzácné zvíře jde, ale na citovém poutu, které ti dva mají mezi sebou.

Časem jsem holoubka mohla dokonce i osobně poznat. Paní mi slíbila, když mi brigáda končila, že mi svého mazlíčka přinese ukázat, a svůj slib dodržela. Žasla jsem nad tím, jak se obyčejný šedivý holub usadil paní na rameni a nespouštěl z ní oči. Když paní našpulila ústa v náznaku polibku, holoubek se k ní přitulil. Bylo v tom tolik lásky, kterou často nenajdete ani u zvířat s tituly. Zkrátka, holub dobře věděl, kdo ho zachránil a dával to své paní najevo. Považoval starou paní za náhradní mámu. A paní často říkala, že si bez holoubka už svůj život neumí představit…


Osov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Překvapaní z vajíčka:

Překvapaní z vajíčka
Překvapaní z vajíčka
Překvapaní z vajíčka
Překvapaní z vajíčka
Překvapaní z vajíčka
Překvapaní z vajíčka
Překvapaní z vajíčka
Překvapaní z vajíčka
Překvapaní z vajíčka
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil


Moc pěkný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji za moc milý příběh.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásné čtení.Smajlík
V dnešní neutěšené době je takový článek balzámem na duši.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc krásný příběh.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles