Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 01.06. 2024
Dnes má svátek Laura
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prokázáno: Cvičení v zimě posiluje imunitu

29. 11. 2014 | Fitness
„Pravidelným sportováním v zimě je možné značně posílit imunitu organizmu a dokonce bojovat proti zánětům. Vyznavači soustavného cvičení jsou navíc odměněni lehčím průběhem případného onemocnění,“ vyplývá to z aktuálního průzkumu odborníků z Orthopaedics&Sports Medicine v New Yorku. Zkuste se místo chemií syntetickou, chránit tou vlastní, přirozenou.

Není žádným tajemstvím, že fyzicky zdatný organizmus podstatně lépe odolává virům a infekcím, které jsou pro zimní období tolik typické. „Jakmile ale lidé se sportovními aktivitami ustanou, jejich zdravotní stav se zhorší – klíčem je proto pravidelné cvičení,“ říká doktor Kevin Plancher, jehož tým provedl průzkum na dvou stovkách lidí, z nichž se polovina věnovala v zimě nějakému sportu a druhá ne. Ze studie dále vyplynulo, že pokud už vyznavači soustavného cvičení onemocní, jsou zpravidla odměněni lehčím průběhem a kratší dobou nemoci.

Prokázáno: Cvičení v zimě posiluje imunituSázkou na jistotu je podle vědců jóga

Jaký druh cvičení zvolíme, je na každém z nás – každému vyhovuje něco jiného a má jiné fyzické možnosti. „Důležitá je ale rozhodně pravidelnost pohybu, která by měla být úměrná ostatním denním aktivitám. Komu nevyhovují čistě aerobní druhy cvičení, může zkusit například jógu. Její prospěšnost v současné době prokazuje spousta zajímavých experimentů,“ podotýká Jana Havrdová.

Cvičení jógy má podle vědců z univerzity v norském Oslu takřka okamžitý pozitivní vliv na genovou expresi imunitních buněk, což v laickém překladu znamená, že posiluje obranyschopnost a celkově tedy kondici i zdravotní stav.

Odborníci z amerického Ohiase pro změnu zaměřili na ženy zabývající se jógou a ve své studii prokázali, že ty, které se jí věnují pravidelně, mají mnohem nižší hladinu látky, spoluzodpovědné za vznik zánětů v těle.

Obezita hrozí každému druhému Čechovi, co s tím?

„Chápu, že je snazší koupit si nízkotučný jogurt, než si jít zacvičit. Není ale nutné týrat své tělo ve fitku denně. Každoročně proto otevíráme na několik dnů zdarma dveře ve stovkách sportovišť po celé České republice, aby si lidé vyzkoušeli, co je bude bavit a kde se budou cítit nejlépe,“ poukazuje Jana Havrdová.

Nebojte se začít…

•    Nestyďte se – Ať už jdete cvičit kamkoli, mějte vztyčenou hlavu. Jste tam kvůli sobě, ne kvůli ostatním.
•    Zkoušejte – Může vám chvíli trvat, než najdete to pravé. Projděte si více zařízení. Zkušební lekce bývá zpravidla zdarma.
•    Informujte se – Nejlepším doporučením jsou vždy zkušenosti jiných. Zeptejte se přátel a známých, kde se cítí dobře a co jim pomáhá.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prokázáno: Cvičení v zimě posiluje imunitu:

Prokázáno: Cvičení v zimě posiluje imunitu
Prokázáno: Cvičení v zimě posiluje imunitu
Prokázáno: Cvičení v zimě posiluje imunitu
Prokázáno: Cvičení v zimě posiluje imunitu
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nejen cvičení, i hlíva ústřičná 800mg (ta nejsilnější) je na podporu imunity úplně nejlepší. Zkoušeli jste někdo?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles