MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Řeč snů - Snář s výkladovým průvodcem

15. 09. 2013 | Knižní tipy
Název knihy: Řeč snů
Podtitul: Snář s výkladovým průvodcem
Autor: Michael Lennox
Nakladatelství: Noxi
Vázaná vazba
Formát: 156 × 216 mm
Datum vydání: květen 2013
Počet stran: 368
Cena: 379 Kč

Zdá se vám často stejný sen? Trápí vás občas noční můry? Chcete si pamatovat, co se vám zdálo? Tento jedinečný průvodce výkladem snů vám pomůže odhalit, co vaše sny znamenají a proč se vám zdají. Nejucelenější a nejvyváženější průvodce světem snů vám zábavnou formou poskytne vše, co potřebujete vědět, abyste porozuměli svým snům a svému vnitřnímu Já. Slovník vysvětluje více než 300 symbolů, obrazů a dějů vyskytujících se ve snech. Na rozdíl od běžných snářů jsou v této knize lidské sny podrobeny detailnímu zkoumání.

O autorovi knihy Řeč snů:


Autor, psycholog a známý odborník na sny, představuje na základě své dvacetileté praxe jednoduchý model výkladu snů, jenž spočívá ve všeobecném zobrazení symbolů objevujících se ve snech, v následném rozboru jejich obsahu a nakonec ve finálním výkladu ve vztahu k osobnosti snícího.

Jeho metoda vede k hlubší a přesnější interpretaci snů. Poodhalí vám záhady vašeho nevědomí, zjistíte, co vám vaše nevědomí skrze sny vzkazuje a jak s těmito informacemi nakládat. Díky této metodě proniknete pod povrch běžných snů, a to i takových, které se opakují nebo vyvolávají znepokojivé vize či noční můry.

Řeč snů - Snář s výkladovým průvodcemKlinický psycholog Dr. Michael Lennox je jedním z nejuznávanějších a nejvyhledávanějších odborníků na sny v USA. Vystupoval v různých pořadech na televizních kanálech Syfy, MTV, NBC i v mnohých rozhlasových relacích. Své příspěvky publikoval v časopisech TV Guide, Today’s Woman a Women’s Health.

Dr. Lennox brilantně zachází s vědomím a vizemi. Čtenáře vede k získání moci nad jejich vlastními schopnostmi a ukazuje jim, jak mohou přesměrovat své životy.“
Dr. Alex Charish, tvůrce fitness programu Exercise for Real People™


Ukázka z knihy Řeč snů:


Dítě
Obecná rovina: Nový nápad, vztah nebo nečekaná událost.
Sny pod lupou: Ocitli jste se v těsné blízkosti konkrétního dítěte? Měli jste k dítěti důvěrný, nebo odtažitý vztah? Bylo to dítě plné života a hodně se projevovalo? Bylo pasivní, nemocné nebo mrtvé? Byli jste tím dítětem ve snu vy sami? Znali jste jeho rodiče? Vystupovali v tom snu také rodiče?

Osobní vztah: Základní význam dítěte ve snu znázorňuje symbol nového života, který zastupuje. Děti rostou, aby se staly dospělými lidskými bytostmi, ale ve své dětskosti ztělesňují veškerý potenciál, který se teprve chystají vyjevit. V tomto ohledu dítě ve vašem snu pravděpodobně vyjadřuje nějakou novou kapitolu vašeho života, jež právě začíná a v celé své kráse se teprve projeví. Opravdová zodpovědnost, kterou v nás aktivuje bezmocné dítě, je v této konkrétní podobě klíčová. Ve světě snů se závislost dítěte vztahuje ke křehkým novým nápadům, jež zrají, až se promění ve skutečná přání a volby.

Muži i ženy mají rozdílné vztahy k dětem, ve své podstatě biologicky podmíněné. Žena, které se zdá o dítěti, potřebuje zvážit, jak si toto vyobrazení vyložit. V závislosti na životních okolnostech se v ní patrně začínají probouzet mateřské city nebo touží porodit. Navíc se obraz dítěte ve snu může pojit s nevědomým vyjádřením, že ženě začínají tikat biologické hodiny, nabádající k aktivitě dříve, než nenávratně pomine období její plodnosti. Pokud v reálném životě zrovna nemáte v plánu ani možnost pořídit si dítě, patrně váš sen částečně prozrazuje vaše přání. Také vezměme v úvahu, že žena překonává nějaké frustrace a překážky nebo nevědomě potlačuje neplodnost, byť vyjádřenou v jiné tvůrčí sféře, a právě to si s příchodem takového snu uvědomí.

Stejný význam nového začátku se týká muže, jemuž se zdá sen, v němž je hlavní postavou dítě. Životní událost, inspirující takový sen, asi svědčí o tom, že sám potřebuje určitou dávku péče a pozornosti, bezpochyby příslušející každému dítěti. Ovšem muž, kterému se takový sen zdál, patrně bude muset zvážit omezení, pramenící z biologické neschopnosti pořídit si skutečné dítě právě tehdy, kdy mu to sdělíte ve výkladu jeho snu. Zdraví dítěte ve snu může záviset na potenci a síle – nebo jejich nedostatku –, které tento nový riskantní podnik přináší.

Překvapení z vzhledu dítěte ve snu zřejmě odpovídá náhlým změnám ve
směřování, jež právě ovlivnily nové životní události. Osvojení dítěte by naznačovalo, že novouzměnu, kterou jste v životě přijali, pravděpodobně způsobil či začal někdo jiný. Prověřte všechny informace o dítěti, které si ze snu pamatujete, a vztáhněte si na sebe to, co vás na snu upoutá; tomu přizpůsobte výklad.

Tuto knihu Řeč snů - Snář s výkladovým průvodcem koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !