Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Relaxace - sauny, solária, vířivky, bazénky

26. 10. 2010 | Moderní bydlení
Žijete rychle, a to tak, že na sebe máte stále méně času? Dopřejte si alespoň občas relaxaci, a vydejte se do sauny, solárka, vířivky nebo někam do bazénku. Ideální by bylo, kdybyste si pořídili domů saunu či vnitřní bazének, ale to si může dovolit jen málokdo. Nejlepší by bylo, alespoň jednou týdně, protože i dokonalý stroj, jakým je lidské tělo, potřebuje odpočinek, údržbu, relaxaci, zkrátka promazat, jinak se snadno zadře. Dobrá je teplá lázeň spojená s rychlejším či pomalejším prouděním vody a bublinkami ve vířivém nebo masážním bazénku. 

Sauna

Oáza klidu, rituál pohody, účinný lék, balzám pro tělo i duši, to všechno se dá o sauně tvrdit. Nejdůležitější atributy správného saunování jsou extrémní sucho, širší cévy, a zrychlený tep. Vysokou teplotu vzduchu v sauně snáší zdravý člověk relativně dobře a to po dobu 5 - 10 minut i více. Když budete chodit do sauny pravidelně, nejlépe jednou za týden nebo čtrnáct dní, tak zřetelně zlepšíte odolnost svého organismu. Návštěvníci sauny v porovnání s těmi, kteří do sauny nechodí, nejméně desetkrát méně trpí nemocemi horních cest dýchacích a chřipkou. Blahodárný vliv sauny se projevuje také omezením náchylnosti ke vzniku revmatických chorob. 


Vířivka

Zajděte si do vířivky a nechte vodu ať vás nadnáší, uvolní a zbaví stresu a psychické i fyzické únavy. Efektivně bude působit, když nasměrujete proud na bolestivé pletence nervů. Vířivé vany slouží jak k běžnému koupání a mytí, tak slouží k hydroterapeutickým účelům. Voda ve vanách nezůstane, ale po každém použití se vypouští, je to dáno podstatně menším objemem vany než u vířivých bazénků. Při pravidelném používání vířivky dochází k postupnému vyplavování odpadních látek, hlavně ze zánětlivých ložisek a k jejich emitaci z těla. Díky šetrné lymfodrenáži se vyhlazuje povrch pokožky při celulitidě, jemné bublinky působí na povrch pokožky jako jemný peeling.

Solária

Aby mělo tělo zajištěné dostatečné množství vitaminu D, měla by se hlavně v zimním období používat solária. Hladina vitamínu D závažně klesá v zimě, protože sluneční světlo obsahuje příliš málo ultrafialového záření, které stimuluje produkci vitamínu D v lidské kůži. Vitamin D má pozitivní vliv na zdraví buněk, kostí i orgánů, snižuje riziko vzniku rakoviny prsu, dělohy, plic, tlustého střeva a prostaty, působí také proti autoimunitním a kožním onemocněním. UV záření vytváří v kůži 90 % vitaminu D. Nebo pokud toužíte po kouzelném opálení, je solárium nejlepší volba. Nebo některým jen chybí sluneční svit, proto se vydají do solária. Výhodou je možnost jejich využití po celý rok, v zimě prohřejí tělo, na jaře připraví kůži na slunce, v létě prodlouží opálení z dovolené a na podzim zaženou deprese. 

Vířivé bazénky

Pokud máte fyzicky namáhavou práci, nebo sedíte celý den u počítače, bolí vás záda, klouby, nebo máte bolesti hlavy, na všechny tyto problémy je ideální vířivý bazén, který dokáže zmírnit, častěji však tyto problémy úplně odstraní a vrátí vašemu tělu i mysli opětovnou vitalitu. Dále jsou vířivé bazény ideální na nespavost, stres, očistu, artritidu, kardiovaskulární soustavu, celulitidu a dokonce i snížení váhy. 

Po 5 minutách ve vířivém bazénu se krevní tlak snižuje a srdeční rytmus se začíná zpomalovat. Po 8 minutách cirkulace krve se zlepšuje, pociťujeme zahřívání nohou a rukou. Po 12 minutách svaly začínají relaxovat, odplavuje se mléčná kyselina a toxiny. Po 15 minutách bolesti hlavy a další bolesti ustupují, tělo dosahuje rovnováhy.


Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
uzasny relax
Obrázek uživatelky
profil
už sa teším na Vianoce v welness hoteli
Obrázek uživatelky
profil
kdo nevyzkousel...at zkusi
Obrázek uživatelky
profil
super miestnosť
Obrázek uživatelky
profil
v paneláku jsme rádi, že se nám vejde vana Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles