8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Říše temnot - další světový bestseller od autorky Upířích deníků L. J. Smith!

13. 12. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Říše temnot - tajemství upírů
Autorka: L. J. Smith
Nakladatelství: Fragment
Formát: 115x183 mm
Brožovaná vazba
Rok vydání: 2012
Počet stran: 240
Cena: 199 Kč

Šestnáctileté Poppy zbývá pár týdnů života. Trpí rakovinou slinivky a není šance na vyléčení. Její dlouholetý přítel James jí nabídne řešení. Tím však poruší přísné zákony Říše temnot a teď ho čeká trest za vyzrazení tajemství a za lásku k člověku. Bude mít Poppy dostatek odvahy, aby se dobrovolně stala upírem? Podaří se jim společně uniknout před nejhorším trestem? Říše temnot - tajemství upírů je prvním dílem tajemné série Říše temnot.

Říše temnot - tajemství upírůUkázka z knihy Říše temnot - tajemství upírů:

2. KAPITOLA

Poppy!“ zaslechla matčin hlas, ale nic neviděla. Na dveřích kuchyně poskakovaly černé tečky. „Poppy, co je s tebou?“ Ucítila, jak ji matka ucho pila za paže a vyděšeně ji stiskla. Bolest začala ustupovat a vrátil se jí zrak. Když se narovnala, uviděla před sebou Jamese. Tvář měl skoro bez výrazu, ale Poppy ho znala dost dobře, aby si všimla strachu v jeho očích. Uvědomila si, že drží krabici s mlékem. Musel ji chytit za letu, když ji upustila. Úžasné refl exy, pomyslela si nejasně. Fakt úžasné. Phillip vyskočil ze svého místa. „Jsi v pořádku? Co se stalo?“

„Já nevím.“ Poppy se rozhlédla a rozpačitě pokrčila rameny. Teď, když jí bylo lépe, si přála, aby na ni všichni tak upřeně nezírali. Způsob, jakým se prala s bolestí, byl ignorovat ji, ne na ni myslet. „Je to jen nějaká hloupost – myslím, že gastroněcomatalida. Víte, něco jsem snědla.“ Její matka s ní lehce zatřásla. „Poppy, tohle není gastroenteritida. Tuhle bolest jsi zažila už dřív – skoro před měsícem, je to tak? Je to teď stejné?“ Poppy se znepokojeně zavrtěla. Vlastně, ta bolest nikdy úplně nepřestala. Během náporu na konci školního roku se jí nějakým způsobem podařilo nevěnovat jí pozornost,
a tak si na ni skoro zvykla.

„Tak nějak,“ snažila se získat čas. „Ale –“ To matce úplně stačilo. Lehce Poppy stiskla a zamířila k telefonu v kuchyni. „Víš, já nemám nemocnice ráda,
ale zavolám doktoru Franklinovi. Chci, aby se na tebe podíval. Tohle nemůžu ignorovat.“ „Ach, mami, jsou prázdniny…“ Matka přikryla sluchátko rukou. „Poppy, tohle se nedá odložit. Jdi se obléknout.“ Poppy zaúpěla, ale bylo jí jasné, že to je marné. Kývla na Jamese, který se zamyšleně díval do dálky.
„Tak si aspoň poslechneme to cédéčko, než budu muset jít.“

James se podíval na cédéčko, jako kdyby na něj zapomněl. Pak položil krabici s mlékem. Phillip za nimi vyšel do chodby. „Hej, kámo, zůstaneš tady, než se oblíkne.“ James se sotva ohlédl. „Nech mě žít, Phile,“ řekl skoro nepřítomně.
„Dej ruce pryč od mojí sestry, ty úchyle.“

Název knihy: Říše temnot - prokleté sestry
Autorka: L. J. SmithŘíše temnot - prokleté sestry
Nakladatelství: Fragment
Formát: 115x183 mm
Brožovaná vazba
Rok vydání: 2012
Počet stran: 248
Cena: 199 Kč

Tři sestry už nebaví život upírek a rozhodnou se pro útěk. Chtějí žít stejně jako jejich teta a živit se pouze zvířecí krví. Za porušení přísných zákonů je však čeká trest, který chce vykonat jejich bratr Ash. Ve chvíli, kdy se jedna ze sester zamiluje do obyčejného chlapce a Ash do obyčejné dívky, není pro nikoho cesty zpět.

Říše temnot má svá pevně stanovená pravidla, a kdo je nedodrží, bude za to pykat. Proč musela zemřít teta upířích sourozenců? Mají šanci odhalit pravdu a zachránit si tak život? Říše temnot - prokleté sestry je druhým dílem tajemné série Říše temnot.

Ukázka z knihy Říše temnot - prokleté sestry:

9. KAPITOLA

Mary-Lynnette připadalo, že ji mámí sluch. Vnímala Poštolčina slova, jako kdyby byla nějaká postava ve špatném fi rmu. Zabít je, zabít je, zabít je.
Mark se podivně zasmál. Tohle pro něj bude hrozné, pomyslela si kupodivu
klidně Mary-Lynnette. Totiž, jestli to přežijeme, což se nám asi nepovede. Pak to pro něj bude příšerné. Vždycky se děvčat bál a na život se díval  pesimisticky. „Neměli bychom se všichni posadit?“ řekla Jeřabina s potlačeným povzdechem. „Musíme to nějak vyřešit.“ Mark zaklonil hlavu a znovu se krátce zasmál. „Proč ne?“ řekl. „Pojďme si všichni sednout. Proč ne?“ Jsou rychlé jako lovecký pes, uvědomila si Mary-Lynnette. Když se teď rozběhneme, chytí nás. Ale když se pohodlně uvelebí a já nějak odvedu pozornost… nebo je něčím praštím…

„Posaďte se!“ přikázal rázně Mark. Jeřabina a Poštolka poodešly od jelena a sedly si. Nefrit chvíli stála s rukama založenýma v bok a pak si sedla i ona.
Mark se choval jako praštěný. Posvítil si na všechny baterkou. „Vy jste, něco jinýho, holky. Vy jste –“ „Jsme upíři,“ řekla Nefrit zostra. „Jo.“ Mark se potichu, sám pro sebe zasmál. „Jo,“ opakoval. Mary-Lynnette mu vzala baterku. Chtěla ji mít pod kontrolou. Byla z těžké umělé hmoty a kovu. Byla to zbraň. Jednu část její mysli napadlo: Posvítíš jim v pravou chvíli do očí a jednu z nich praštíš. Druhá část uvažovala: Chtěla tím říct, že jsou lidé, kteří si myslí, že jsou upíři. Lidé s tou divnou nemocí, kvůli níž jsou anemičtí. A poslední část říkala: Měla by ses s tím smířit. Jsou skutečné.

Mary-Lynnettin názor na svět se obrátil vzhůru nohama. „Tohle nenávidím,“ říkal Mark. „Potkáš holku, která je úchvatná, řekneš o ní všem svým kámošům, a než se vzpamatuješ, vyklube se z ní upír. Copak to není k zbláznění?“ Bože, on je hysterický, uvědomila si Mary-Lynnette. Popadla ho za rameno a sykla mu do ucha: „Vzpamatuj se. Hned.“ „Nemá smysl se s nimi bavit, Jeřabino,“ poznamenala Poštolka. „Je ti jasný, co musíme udělat.“

O Říši temnot:

Říše temnot není „říší“ v pravém slova smyslu. Jedná se o tajné společenství upírů, čarodějnic, vlkodlaků a zvláštních bytostí, kteří žijí na zemi mezi lidmi. O její existenci však nikdo nemá ani ponětí. Všichni její obyvatelé musejí striktně dodržovat dva základní zákony: nikdy se nesmějí zmínit žádnému člověku o existenci říše a nikdy se nesmějí do žádného normálního smrtelníka zamilovat. Porušení pravidel se trestá nejhorším trestem – viníka čeká jistá smrt.

Série Říše temnot vznikla již v 90. letech. Autorka L. J. Smith, od níž v Nakladatelství Fragment vycházejí dvě další edice: Upíří deníky a Temné vize, napsala tehdy 9 dílů. Po vlně zájmu o Upíří deníky vyšla Říše temnot v obnoveném vydání a autorka dopsala ještě 10. díl. V USA figurovala souborná vydání edice na žebříčku bestsellerů New York Times. 

Ohlasy čtenářů vypovídají o naprosté odlišnosti Říše temnot od ostatních fantasy sérií v tom nejlepším slova smyslu. „Příběhy o paranormálních bytostech, které překračují zákony mocné říše, nacházejí lásku, přátelství a dostávají se do strhujících situací.“ Říše temnot je všude kolem nás. Nebezpečná, nekonečná, nepoznaná…

Tyto knihy Říše temnot - tajemství upírů a prokleté sestry koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Fragment.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Veselejšího je.Stačí se jen "dívat" co provádí naše protilidová vláda.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
něco veselejšího by tam nebylo? Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles