Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní brigády

6. 03. 2012 | Finance
Už tu máme skoro polovinu měsíce března, což pomalu znamená hledat si brigádu na letní prázdniny. Většina studentů SŠ nebo VŠ půjde na brigádu tam, co byla loni. Ale co ostatní, kteří minulý rok nic nesehnali?

Nenechte nic náhodě a začněte hledat již dnes. Poptejte se v rodině, známých, kamarádů, ale také v různých obchodech nebo ve škole. Některé školy brigády velmi podporují nejenom o prázdninách. Samozřejmě výhodou je praxe v daném oboru, ale někde berou i bez praxe.

A co vlastně můžeš dělat za brigádu? Brigády jsou nás v ČR povoleny od 16  let, takže pokud jsi tento věk již přesáhla, je všechno v pořádku.

Roznášení novin a letáků – Tato práce je asi nejpopulárnější, ovšem není zase až tak dobře placená. Musíš brzo vstávat a „pracovat“ venku za každého počasí. Ovšem pokud budeš nosit letáky od více firem, tak bude výdělek vyšší. Ale zase tuto brigádu můžeš vykonávat i teď, ve školní dny.

Venčení psů a pomoc v domácnosti
- Tento typ brigády není nijak časově náročný. Poptej se sousedů a známých, zda nepotřebují pomoc se svými mazlíčky nebo s úklidem v domácnosti. Plat je podle toho, co všechno děláš a jak často, takže je to různé.

Kancelářská práce
- Tuto brigádu by jistě chtělo dělat mnoho z nás - pěkně si nerušeně sedět v kanceláři. Také platové ohodnocení je vyšší. Kdo by to nechtěl, že? Někteří z nás mají to štěstí, jiní ne.

Pomoc v supermarketu nebo místním obchůdku - Domluvte se s kamarády a běžte brigádničit do místního supermarketu. Práce není nijaká zábava, ale pokud Vás bude víc, alespoň si užijete mnoho srandy.

Jet jako au-pair do zahraničí
- Pokud zvládáš jazyky (hlavně AJ), vyjeď do zahraničí. Nejčastěji studentky z ČR jezdí do Anglie, ale také Francie, Španělska nebo Itálie. Přiučíš se v cizí řeči, poznáš nové lidi a novou kulturu. Kdo by to nechtěl zkusit?

Pomocnice v restauraci, baru, kavárně (hosteska) – Chodíš do kavárny každý týden s kamarády – proč bys tam nemohla pracovat? Pokecáš s kamarády a ještě si vyděláš nějakou tu korunu navíc. Jdi do toho!
Brigáda průvodce - Žiješ v historickém městečku nebo se v okolí nachází známý hrad či zámek? Poptej se, zda nepotřebují průvodce. Můžeš provádět jak v češtině, tak zároveň i v jiných jazycích.

martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
"protekce" na brigádách má své opodstatnění. Moje dcera taky dává práci studentům brigádníkům. Většinou zaměstnává děti svých kamarádek, které zná, ví, že se na ně může spolehnout, ví, že někdy přijdou i když jim zavolá na poslední chvíli, když přivezou nečekaně zboží a hlavně zná se s jejich rodiči a ví, že ve skladu žádné zboží neukradnou. Ne všichni středoškoláci nebo vysokoškoláci jsou poctiví a pracovití a tak je pochopitelné, že si zaměstnavatel vybírá.
Obrázek uživatelky
profil
Tam by možná tyhle rady fungovaly, protože pokud vím, jinde je sehnat brigádu velký problém. Navíc mě dost zarazila pomoc v supermarketu a domluva s kamarády - tu srandu bych chtěla vidět (za předpokladu, že by tu partu někdo vzal). O "nerušeně sedět v kanceláři" ani nemluvím, to snad nepotřebuje komentář...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles