Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sehnat studentskou brigádu je téměř nemožné

26. 07. 2009 | Finance
Brigádníky nepotřebujeme. Tuto větu při shánění práce na léto slyší studenti snad ze všech stran. Firmy jsou rádi, že mají práci pro stálé zaměstnance a o studentský záskok v době dovolených nestojí. Narazit tak na brigádu v půli léta bez doporučení od známých je už téměř nemožné.

"Firmy, které braly na léto třeba i čtyřicet brigádníků, letos seškrtaly tyto pozice o více jak polovinu. V současné situaci nechají tuto práci spíše vlastním zaměstnancům, kteří se o dovolených prostřídají," vysvětluje nelehkou pozici zaměstnavatelů Tomáš Zdechovský, odborník na firemní komunikaci a řízení v době ekonomické krize.

Jedinou možností jak sehnat brigádu je kontaktem přes známé nebo přes personální agentury. I ty jsou ale závislé na nabídce od nejrůznějších subjektů, která je několikanásobně nižší než počet zájemců o ně.

"V pořadníku personálních agentur je tisíce registrovaných žadatelů o brigádu, kterým nezbývá než čekat, jestli se na ně do konce prázdnin dostane řada,"
potvrzuje Zdechovský.

Sehnat studentskou brigádu je téměř nemožnéVýrazně ubyl také počet brigádníků, kteří na léto vyjíždějí pracovat do hotelů a restauračních zařízení v přímořských letoviscích. Turistický ruch dosáhl v minulých letech na vrchol a nyní zažívá prudký pád. Jedním ze způsobů, jak strávit léto v zahraničí, je tak hlídání dětí. Poptávka po au-pair službách je stále dostatečně silná.

O něco lepší je situace v Praze a ve větších městech, kde agentury a pracovní servery nabízí pozice pokladních, v call centrech, prodavačů v rychlých občerstveních nebo tazatelů dotazníkových šetřeních.

 "Kdo si chce přivydělat ke studiu nějakou korunu, nemůže si příliš vybírat," dodává závěrem expert na krizovou komunikaci a řízení Zdechovský.

Zdroj: SOS

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dnes to už robia ľudia na plný úvazok
Obrázek uživatelky
profil
Sehnat práci pro studenty je také čím dál tím težší.
Obrázek uživatelky
profil
u nás je pro studenty také dost brigád a ti lidé ,co nemají práci nemají ŠANCI,protože to obsadí školáci a vysokoškoláciSmajlíka firmy chtějí většinou studenty !!!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
No já nevím, když se projdu po městě, tak aspoň na dvou obchodech je cedulka, že shání brigádníky. A to je hodně malé město. Mám dvě kamarádky, které studují VŠ a brigádu si našly okamžitě. Jedna pracuje ve vinárně a druhá v knihkupectví. Brigády jsou, ale většina lidí se na ně vybodne a vymlouvá se na to, že je ta práce moc těžká a za málo peněz. Takže ji asi tak nutně nepotřebují.
Obrázek uživatelky
profil
Já jako holka jsem vždycky ccháněla brigádu,ale protože bydlím na malé vesnici tak vše bylo vzdálené a to bych zase spoustu peněz projezdila,ale pak u nás na vesnici otevřely fabriku no a já do ní šla,byla to hrozná špinavá práce,byla jsem tam měsíc,pže pak už jsem prostě nemohla,dělala jsem přesčasi a tenkrát si vydělala 6tis. což bylo boží a výsledek?Během týdne jsem peníze rozfofrovala ato za samé hlouposti.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles