8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náš sen o domku

9. 09. 2012 | Finance

Dům nebo byt? To je, oč tu běží. Všechno by bylo asi mnohem jednodušší, kdybychom neměli krásný, poměrně velký pozemek, na kterém by se náš vysněný domeček dal postavit.

Já i můj partner jsme vyrůstali v domku. Nyní bydlíme společně v bytě, kde se nachází kuchyně, relativně velká předsíň, koupelna, WC a „obývákoložnice“. Z kuchyně můžeme vyjít na balkon. Dlouho jsme si nemohli zvyknout na některé nešvary paneláku. Tak například na tlusté trubky od topení, které v zimě „syčí“. Nad námi je totiž dalších 12 pater s byty, do kterých tyto trubky také musí přivádět teplo. Každé léto se najde pár nájemníků, kteří se pustí do rekonstrukce bytu, a tak slyšíme často vrtačky atd. Celoročně nás trápí hluk z chodby, kterému nezabránilo ani „zateplení“ či „odhlučnění“ našich vstupních dveří. Pod okny naší „obývákoložnice“ vede chodník a opodál je dětské hřiště atd.

náš sen o domkuNaše dilema spočívá v tom, že jsme se ještě nerozhodli, zda si za pár let postavíme menší domek nebo zda si raději koupíme byt 3+1 v menším paneláku. Pouze jedno je jisté – v bytě, kde dnes bydlíme, bydlet celý život nechceme. S dětmi bychom se do něj ani nevešli. Bydlení v domku nás velmi láká, nejvíce oceňujeme zahradu, na které bychom mohli pěstovat okurky, papriky, rajčata, saláty, jahody, brambory… všechno, co máme rádi. Zvuky vrtaček by v létě vystřídaly zvuky zpívajících ptáků v korunách stromů… a zvuky sekaček trávy přicházející od sousedů. Naše rozhodování by bylo určitě jednodušší, i pokud by byt 3+1 byl opravdu cenově výhodnější než domek. Jenže když jsem si nedávno opět prohlížela internetové stránky jisté realitní kanceláře, zjistila jsem, že cena takto velkých bytů bez rekonstrukce šplhá až k 800 tisícům. S rekonstrukcí by tedy i byt 3+1 vycházel cenově zhruba na milion korun. A to už je možná cena, za kterou by se dal svépomocí postavit mini domeček o velikosti bytu 3+1.

Věřím tomu, že nejsem jediná, kdo řeší podobnou otázku. Třeba také máte pozemek, na kterém by se domek krásně vyjímal. Budu vděčná za všechny dobré rady. Teď už mě prosím omluvte, jdu si vzít kousek čistého papíru a tužku a malovat si svůj domek snů.


Rumlova - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nejdůležitější je spokojenost s bydlením... a jak říká katolog ikea Smajlík domov nemusí být velký, ale musí být dobře zařízený (tak nějak) Smajlík jenže to se snadno říká, když má ten domov aspoň dobrou vnitřní dispozici Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak mě napadá... stejně nejvíce záleží na tom, S KÝM BYDLÍME Smajlík ne kde... Smajlík ... jen ty byty a malé domky jsou hrozně "pidi", protože člověk dneska na ty čtverečné metry fakt nemá... :-( a vzít sina celý život hypotéku, tady končí legrace...
Obrázek uživatelky
profil
zajímavý článeček..ale neporadím...ono je rozhodnutí jen na vás...já bydlela za svůj život různě-u rodičů v bytě na vesnici,pak s rodiči ve vilce v centru města, pak s mužem a 2dětmi v podnájmu ve st. domě, asi 25let v paneláku a teď několik let v dvojdomku jen s manželem...V domečku o samotě u lesa ještě nikdy..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles