Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatby na úřadech už se nenosí…

13. 11. 2009 | Svatba

Stále více párů volí svatbu v netradičním prostředí.I když velké výstřednosti se v Čechách, co se svateb týká, zatím příliš nenosí, cení se originální přístup. Stále větší zájem je o svatby v koňském sedle, v balonu, v hasičském autě nebo v zoologické zahradě. Módním hitem jsou svatby v městských zahradách nebo i na venkovních loukách.


Už tradičně je zájem o hrady a zámky. Zatímco v minulosti šlo jen o prostory, dnes si svatebčané přejí také dobové oblečení a stylový obřad. Ženich se tak na jeden den stává šlechticem, za svědky mu jdou rytíři a nevěsta si užívá třeba role princezny.

Hodně žádaným doplňkem veselek jsou pak ohňostroje, vystoupení kouzelníků nebo exotických tanečnic. Novomanželé 21. století jsou nevestaochotni platit desetitisíce korun za nevšední zážitek a jedinečnost. Před nevěsty se také mnohdy pohazují kvítka růží.

Původem pohanský zvyk má prý přilákat bohyni plodnosti. Někdy jsou novomanželé zasypáni oříšky, zrním, drobnými mincemi nebo fíky, aby měli blahobyt.

Ale i moderní Češi se většinou drží tradičních prvků. Stále populární je navlékání chomoutu, rozbíjení talíře, zametání střepů nebo společné pojídání polévky. Chtějí mít také svatební koláčky, nechtějí se ženit v květnu, nevěsty mají pro štěstí svatební podvazek s modrou mašlí a něco půjčeného.

Takže Čechy už tolik nelákají tradiční obřadní síně, ale tradičních svatebních zvyků se stále drží a to je dobře!


Zdroj: Svět svateb.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz

 

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
je to honosnejšie
Obrázek uživatelky
profil
je to honosnejšie
Obrázek uživatelky
profil
súhlas , má to byť v kostole
Obrázek uživatelky
profil
jéžiš, tolik lidí ani neznám....
Obrázek uživatelky
profil
My jsme měli svatbu na zámku v Lysicích. Určitě by mohl abýt i někde na úřadě, ale to by se nám tam nevešlo našich 100 hostů. A my jsme tam chtěli mít všechny přátele, aby sdíleli naši lásku a radost.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles