Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Předmanželská smlouva, víte co to je?

10. 11. 2009 | Svatba

Předmanželská smlouva upravuje společné majetkové poměry muže a ženy, kteří chtějí uzavřít manželství. Pokud předmanželskou smlouvu nesepíšete, uzavřením manželství vám automaticky vznikne společné jmění manželů.


Tady je ovšem nutné upozornit , že pokud má snoubenec určitý majetek již před uzavřením manželství, nestává se sňatkem tento majetek automaticky společným jměním manželů. Původní majetek každého z novomanželů zůstává v jeho výlučném vlastnictví. Totéž se týká dědictví nebo daru, který dostane jeden z manželů, druhý z manželů si na něj nemůže činit automaticky nárok.

zena-premysliA kdy je vhodné uzavřít předmanželskou smlouvu? Pokud třeba jeden ze snoubenců s ohledem na jeho současnou finanční a majetkovou situaci očekává v budoucnu vyšší příjmy nebo naopak závazky. Toto se týká například podnikání. Také je možné předmanželskou smlouvu upravit tak, že původní majetek obou manželů, dary popřípadě dědictví jednoho z nich bude společným jměním obou manželů. Tato předmanželská smlouva musí být uzavřena formou notářského zápisu, jinak je neplatná.

Předmanželská smlouva nabývá platnostiuzavřením sňatku. Tato smlouva může být v budoucnu změněna, to znamená, že nemusí být stejného znění jako na začátku před svatbou. A hlavně se sepsání předmanželské smlouvy nebojte. Je pravda, že dříve u nás nebývalo zvykem sepsat před uzavřením sňatku smlouvu, ale dříve se u nás třeba také nepodnikalo. A ještě něco předmanželská smlouva není ani projevem nedostatku lásky nebo nedůvěry. Ba naopak vnáší do vztahu jasno, důvěru a pořádek. A ve světě se předmanželské smlouvy uzavírají již zcela běžně.


Zdroj: Svět svateb.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
rozumne pri dnešnej rozvodovosti
Obrázek uživatelky
profil
Také máme předmanželskou smlouvu,láska je sice krásná věc,ale když jsme se brali už jsme růžové brýle neměli a tak jsme se vlastně brali také trochu z rozumu a přemýšlet do budoucna je zapotřebí
Obrázek uživatelky
profil
určitě užitečnáí věc
Obrázek uživatelky
profil
a mam ji a jsem velmi rada,nastesti se zatim k rozvodu nechystame,ale kdyby,tak aspon vime na cem jsme
Obrázek uživatelky
profil
jsem to tu jednou psala pod nějakou diskuzí. Měla by to být přímo zákonná podmínka k uzavření sňatku. Dnes i mnoho lidí, kteří by o tom uvažovali, smlouvu neuzavřou, protože jim to přijde žinantní si o to říct, aby se partner neurazil a hlavně v zamilovanosti si nikdo nepřipustí, že by to jednou mohl potřebovat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles