8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karty /ne/lžou

20. 07. 2022 | Vaše příběhy
Patřím k lidem, kteří se snaží být v souladu s přírodou a také v ní hledají radu a pomoc, když se dostaví zdravotní či jiný problém. Myslím si, že každou rodinu, či každého člověka postihnou situace, kdy si myslí, že je doslova na dně a že mu není pomoci. Tehdy padne los i na kartářky. Některé dokonce nabízejí své služby i zcela zdarma na netu. To ale jde jen o zodpovězení kratších dotazů.

Bohužel se však stalo, že s některými propagátory „náhledu“ do budoucna jsem nebyla vůbec spokojená. Podobné činnosti vykonávají „rádoby odborníci“, kteří mohou svými radami člověka v nouzi či nemocného i poškodit. K jedné takové „odbornici“ jsme se rozhodly jít s dcerou pro věštbu z karet. V tisku i na netu byla prezentována jako uznávaná vědma a kartářka.
Už prostory, ve kterých paní provozovala svou činnost, nás velice překvapily. Všude zima, netopilo se, ač byl prosinec a pokoj, ve kterém jsme usedly, byl doslova přecpán různými flakony, medicínami, mastmi či oleji. Uvažovaly jsme také o regresi, kterou vědma preferovala, naštěstí byl úplněk, tak  nám bylo doporučeno přijít jindy. Pak paní dceru prolustrovala stran karetní věštby, sdělila slabosti i přebytky a pokaždé doporučila některý z vystavených preparátů.

Za dobu našeho sezení jí někdo 5x telefonoval a s dotyčným se před námi vybavovala několik minut. Pak ji jedna klientka navštívila, ač byla neobjednaná a také s touto se bavila asi 10 minut mezi dveřmi.

Celý dojem z návštěvy byl velmi chaotický, byly jsme prokřehlé, i když jsme seděly v bundách. Nedozvěděly jsme se skoro nic, v tašce jsme si nesly jeden zaručeně super preparát na posílení imunity za bratru 5 stováků a v duchu jsme volaly dvouhlasně: „Nikdy více!“

Na doporučení jedné známé jsem se rozhodla kontaktoval další, údajně vyhlášenou kartářku, která umí nahlédnout do těch nejposlednějších tajných dveří. Opět jsem neodolala a rozhodla se i tuto paní „otestovat“ a dozvědět se o sobě i své rodině něco, co bych mohla ovlivnit nebo změnit. Žena byla daleko příjemnější než ta první, i sezení u ní bylo přijatelnější. V době, kdy jsem k ní šla, jsem věděla například, že dcera je v očekávání a tak jsem čekala, co mi paní z karet „vyvěští“. Všechny věci, které jsem se dozvěděla, byly dost všeobecné. Se syny vše v pořádku, žádné mimořádnosti, s dcerou vše O.K. Když jsem jí řekla, ať se podívá trochu více, zda nevidí něco nového v budoucnu dcery, tak mi sdělila, že co myslím tím novým.

 Já na to: „Podívejte se trochu dál!“ 
 Ona na to: „Pořád nevím, o čem je řeč, tak mi to řekněte.“ 
„Dcera je tak trochu v jiném stavu, víte?“ 
„No, karty žádné dítě neukazují,“ oponovala už namíchnutá „odbornice přes karty“.
Jelikož jsme spolu s dcerou studovaly na VŠ, ptala jsem se, zda studium obě zdárně ukončíme. Na to mi odpověděla, že dcera studium nedokončí. Samozřejmě, že v té době jsem dceři nic neřekla o této věštbě. Bylo vidět, že kartářka je nějaká nesvá a pak mi řekla další informace, které mě jen utvrdily v tom, že střílí od boku. Nakonec jsem „vyplázla“ šest stokorun a opět se zařekla, že žádnou kartářku v budoucnu už nevyhledám.

Tato „odbornice“ na budoucnost mě zapomněla varovat před těžkou leteckou nehodou, kterou syn jen zázrakem přežil a neviděla naše první vnoučátko /holčička oslavila již deváté narozeniny/, o dalších zaručených zvěstích nehovoříc. S dcerou máme obě již  9 let od zdárného ukončení studií i promocí. Ráda bych varovala důvěřivce před podobnými vytahovači peněz, jsou schopni člověka spíše psychicky poškodit, než mu dát naději a nějakou dobrou zprávu. 
Hlavně prosím netelefonovat vědmám do TV, tam chtějí cca 70 Kč za minutu hovoru. Je lepší udělat si nějaký hezký výlet, nebo si koupit voňavé svíčky, bylinkový čaj a lebedit si ve vaně. Tak dosáhneme relaxace bez velkých finančních ztrát a častokrát sami přijdeme na to, jak si ulevit a zlepšit náladu. A pokud si již necháme vykládat osud z karet, nevěřme všemu, co nám dotyčná „nabulíkuje“, berme to jako hru, jako zpestření života a ne jako něco, co je dáno a co my už nemůžeme ovlivnit.

Ještě jednu zprávu o  stavu kartářských věštění nakonec. Dcera opakovaně potkala jednu starší Romku. Ta jí vyvěštila  z karet dceru v době, kdy ještě nebylo nic vidět, odplivla si, aby od ní odehnala pomluvy, zinkasovala „pajsku“ a šla po svých. Tomu říkám „lidováumělkyně“, za málo peněz ta správná „muzika“. I já si myslím, že jsou věci mezi nebem a zemí, které si nemůžeme selským rozumem vysvětlit a není dobré po nich vehementně pátrat.  Nikdy bychom neměli chtít vědět vše, nějaká tajemství patří k životu a činí jej výjimečným

Bertice - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Karty /ne/lžou:

Karty /ne/lžou
Karty /ne/lžou
Karty /ne/lžou
Karty /ne/lžou
Karty /ne/lžou
Karty /ne/lžou
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já jsem nikdy nebyla u kartářky a nikdy bych k ní nešla. Kdyby mi řekla něco nepěkného, musela bych na to stále myslet i když kartám nevěřím.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
u kartářky jsem nikdy nebyla, ani bych nešla
Obrázek uživatelky
profil
Také jsem nikdy u žádné kartářky nebyla, já na takové věci vůbec nevěřím.Smajlík
Pěkný článek a přiložené pěkné fotky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jaruško, krásně napsané. Taky věřím, že jsou "věci mezi nebem a zemí", o kterých je někdy lepší dopředu nevědět.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek plný poučeníSmajlík
Jaruško, také já jsem potkala kdysi v Ostravě Romku (vlastně dvakrát), ale ta druhá byla přesná. Aniž bych chtěla už mi četla z očí, pak mi vyškubla vlasy, prý ať je zabalím do kapesníku a pak spálím, abych od sebe odehnala vše zlé.
Pak chtěla peníze. Já u sebe měla jen dvacku, to mi řekla, že takový peníz nic není a že mám jít k bankomatu vybrat. Nevěřícně jsem kroutila hlavou a spěchala jsem na schůzku. Byla jsem ráda, že jsem na ni pak už nenarazila.

A u jedné kartářky jsem také jednou byla s kamarádkou. Mi se nějaká část její předpovědi splnila a potvrdila. Ale moje kamarádka už byla víckrát u více různých kartářek a říkala, že na ni teda nefunguje nikdy nic. Smály jsme se, že je teda silná osobnost a že jsou na ni předpovědi krátké.

Jinak souhlasím, že je třeba to brát s humorem a dát si pozor na podvodníky.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles