8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kokosová roláda

22. 07. 2022 | Vaše příběhy
Patřím k lidem, kteří velmi rádi v kuchyni experimentují a také využívají možnosti okusit jídla nejen česká, ale také zahraniční kuchyni. U „testování“ se ovšem nevyhneme nejrůznějším komickým /i méně/ situacím. Před léty o dovolené jsme se rozhodli s manželem využít nabídky a v rámci in clusive si dopřát večer s mezinárodní kuchyní. Museli jsme se objednat předem a k našemu stolu nás dovedly servírky se šatičkami v barvě námořní modré. Stejně tak byl laděn i modrý salonek.

Hrála tlumená hudba, všichni si jen šeptali, aby nerušili atmosféru a usmívali se. Nám úsměv strnul hned, jak nám byl podán jídelní lístek. Vše bylo napsáno anglicky a my tento jazyk neovládáme a tak se vybíralo podle toho, jak nám byla slova na menu napsána. Jediné slovo, které se mi podařilo přeložit, bylo kuře. Tam jsem věděla, že jsem nepochybila. U vedlejšího stolu pojídala parta Francouzů nějaký nevábně vyhlížející růžový koktejl. Olizovali se až za ušima.   

Po chvilce nám číšník přinesl předkrm, manžel dostal kuličky mletého masa s nějakým sosem a já, světe div se, právě onu růžovou hmotu ve sklenici na šlehačku. Byla ozdobena plátkem okurky, což mi předznamenalo, že to nebude sladké. Navíc jsem ve sklenici zaregistrovala pokroucená bílá tělíčka nějakých živočichů.Ježíši, krevety,“  zaúpěla jsem  a krk se mi stáhnul. Můj muž se začal šklebit a na výměnu nereagoval. Protože jsem si řekla, že toto jídlo už nikdy neokusím, udělala jsem to hned a jednu „mrtvolku“ snědla. No, byl to „hnus“ a skoro mě přešla chuť i na to kuře, které následovalo. Číšníci se asi museli divit, že jsem nechala celou sklenici dobroty, po které pasou všichni labužníci.

Posledním chodem byl dezert a v předtuše, že to zase bude nějaká vychytávka, jsem si jej dala jen já. Přinesli zmrzlinu na talířku přelitou nějakým krémem. Při prvním soustu jsem neměla výhrad, ale když jsem vidličkou píchla do něčeho, čím byla zmrzlina obtočena, vyjekla jsem: „Muži, to není banán, ale nějaká ryba!!!“ V tu chvíli jsme se začali oba chechtat jako smyslu zbavení. Hosté na nás pokukovali a číšníci kroutili hlavami. Rychle jsme dopili víno a z modrého salónku vypadli se slibem „Nikdy víc“.

Poslední společný degustační zážitek nás pořádně „vytočil“...  Dostali jsme darem od syna voucher do luxusní restaurace, a tak jsme vyrazili na večeři. Venku bylo poměrně chladno, v restauraci teploučko a nádherný výhled. Sundala jsem si orosené brýle a v tu chvíli přinesl číšník dva talířky s bílými roládami. Jé, kokosová, na tu mám zrovna chuť. Pak se mi zdála nějaká velká a zapochybovala jsem, že by patřila k menu. „To bude bonus zdarma,“ zaradovala jsem se naivně! Vzala jsem vidličku a píchla do ní, poté vsadila na dotykový pocit. Byl to mini nahřátý bílý froté ručníček na očištění rukou. Ještě že jsem se do něj nepustila příborem! Vzpomněla jsem si na film, který jsem nedávno viděla, kde polští okupanti dostali řízky z ručníků…
Zkrátka a dobře, i při návštěvě restauračních zařízení lze zažít dobrodružství, na které rádi a s úsměvem vzpomínáte.

Bertice - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Kokosová roláda:

Kokosová roláda
Kokosová roláda
Kokosová roláda
Kokosová roláda
Kokosová roláda
Kokosová roláda
Kokosová roláda
Kokosová roláda
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil

Máš pěkné vzpomínky na návštěvu restauracíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jaru...já jsem byla ještě za socíku v Praze v Intercontinentálu na svatbě.. Švagrová si brala Itala..ze svatby jsem odjížděla hladová jako vlk i s dětmiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsané. Nestihla vás jiná katastrofa. Ještě že jste dostali něco co vám vyhovovalo.
Obrázek uživatelky
profil
Tiež mávam v zahraničí problém vybrať si z jedálneho lístka.

Naša mama nám od detstva vštepovala že na žiadne jedlo sa nehovorí fuj, alebo že je hnusné. Vždy hovorila: "povedz že ti to nechutí".

Je jasné že každý má rád niečo iné.
Ja by som si napríklad tie krevety dala rada. Milujem ryby aj všetky dary mora a na dovolenke pri mori väčšinou inú stravu ani nejem.

Ale s tým uterákom si ma pobavila Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Krásně napsané, podobně jsme luštili jídelní lístek v portugalštině, byla to restaurace, kam chodí místní a ne rekreanti, takže žádný jiný jazyk, portugalština není podobná ani nemčině ani angličtině a ani italštině a dcera, která by poradila s námi samozřejmě nebyla. Nepomohl ani překladač v telefonu, ale všechno, co jsme si dali, bylo výborné. Nám nevadí ani mořské příšerky, jen škeble nemusíme, nebo aspoň já ne, ale ty tam neměli.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles