8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máma měla pravdu

22. 12. 2019 | Vaše příběhy

S Monikou jsem se seznámil na jedné zábavě. Studoval jsem tehdy průmyslovku a ona střední zdravotnickou školu. Rozuměli jsme si, a tak jsme se začali navštěvovat, chodit na výlety i další zábavy.

Monika na mě působila bezstarostně, vesele a hodně ráda se bavila. Proto jsem se jí přizpůsobil a víkendy často trávíval s ní na zábavě. Studoval jsem mimo rodné město a byl na internátě. Monika bydlela se svou mámou v domě po jejích rodičích, Moničině babičce a dědovi, ve městě, kde jsem chodil do školy. Monika ale se svou mámou těžce zvládala péči o dům. Byly to přece jenom dvě ženy. A tak jsem často zavolal domů rodičům a na víkend domů nejezdil, abych pomáhal na baráku. Rodiče z toho neměli moc radost, ale já už byl téměř dospělý a měl jsem svou hlavu.

„Tak nám ji alespoň přivez ukázat,“ domlouvala mi máma.

Jednoho dne jsem skutečně Moniku přivezl domů představit rodičům. Znali jsme se už rok a já s ní trávil i prázdniny, dokonce jsem uvažoval, že až budu plnoletý, zůstanu ve městě, kde studuji, na vysoké škole a budu bydlet v domě u Moniky. Ona bydlela v patře domu a její máma v přízemí, měli bychom své soukromí, a já při studiu chodil na brigády a vydělal si na to, abych se uživil.

Rodičům se Monika moc nelíbila. Máma mě upozornila na to, že jí za víkend ani jednou nenabídla pomoc v kuchyni, nechala se obskakovat a ani hrníček od kávy po sobě neodnesla.

„Byla nervózní,“ vysvětlil jsem.

„A to, že jsem jí tu dala osušku, sprchový gel, aby se cítila jako doma, a ona nic z toho za celý víkend nepoužila? To byla taky nervózní?“ ptala se máma.

„Asi měla svoje,“ odsekl jsem.

Věděl jsem, že Monika nemá ráda umělá mýdla a další chemické přípravky. Přílišná chemie podle ní tělu škodí. Studovala zdravotnickou školu, věřil jsem jí.

Oba jsme odmaturovali a byli jsme dospělí. Musel jsem rodičům oznámit, že se domů nevrátím a hodlám žít s Monikou v domě její mámy.

„Měj rozum. Budeš dělat na cizím, studovat a ještě po škole dřít, a nakonec se rozejdete,“ vymlouval mi mé rozhodnutí tentokrát táta.

„Chceš jít, doufám, na vysokou?“ ptala se máma.

Ano, na vysokou jsem chtěl. Ale také jsem chtěl žít s Monikou. Neviděl jsem překážku mezi studiem a vztahem s Monikou. Prosadil jsem si nakonec svou a k Monice jsem se přistěhoval.

Úspěšně jsem složil zkoušku na vysokou, na kterou jsem se i dostal. Monika pokračovala dvouletým nástavbovým zdravotnickým lyceem, aby si zvýšila svou kvalifikaci.

Měli jsme v patře malý byt. Na domácnost jsem přispíval z brigád a moc mi toho nezůstávalo. Měl jsem ale Moniku, a to mi úplně stačilo. S její mámou jsem si také rozuměl. Pracovala v bance a o víkendech, když vařila pro sebe, nám také navařila, napekla a jinak pomáhala. Já jí za to pomáhal na zahradě, sekat dříví a s dalšími mužskými pracemi. Snažil jsem se navštěvovat i své rodiče.

Už mi nic nevyčítali, protože věděli, že si stejně udělám to, co budu považovat za nejlepší. Byli vždy rádi, že mě vidí a že, jak tvrdím, nestrádám.

 

Několik měsíců jsem žil s Monikou v růžovém opojení. Domů jsme se vraceli ze školy různě, někdy byla doma dřív Monika, jindy já. Já ale obvykle mizíval na pár hodin na brigádu a domů jsem se opět vracel až večer. Monika občas pomáhala v místním obchůdku. Nebylo to ale moc časté, obvykle tam chodila pouze v pondělky na dvě až tři hodiny, aby si vydělala pár stovek měsíčně na zábavu. Večer jsem se vracel domů a chtěl se věnovat Monice. Ta ležela u televize, cpala se brambůrky a v domácnosti byl většinou velký nepořádek. Nechtěl jsem žít ve špíně, a tak jsem se ještě večer často chytil utěrky, hadru, mopu, prachovky a doma začal uklízet. Učil jsem se po nocích a do školy chodil nevyspalý. Toho si ostatně začala všímat i má máma.

„Opravdu ti nic nechybí?“ ptala se ustaraně.

Vymluvil jsem se, že učení je mnoho a vysoká škola je obecně těžší, než ta střední.

Monika pro domácnost moc nedělala, a ještě jí vadilo, že v ní uklízím já. Argumentovala tím, že se jí málo věnuji. Tehdy jsme se poprvé pohádali. Vyčítal jsem jí, že se nestará o domácnost a zanedbává i sebe.

„Vždyť ty si poslední dobou neměníš ani spodní prádlo. Nemyješ se,“ přihodil jsem polínko do ohně.

„Chemie škodí,“ odsekla.

Abych v domácnosti mohl žít a nemusel se štítit lehnout si do postele, musel jsem i převlékat postele, mýt okna a další. Monika se ale myla jen výjimečně a začala mi zapáchat. Přitom to byla mladá holka! Došlo to tak daleko, že se z našeho života začalo pomalu vytrácet kouzlo intimity. Jednou jsem ji dokonce vyhnal do koupelny s vařečkou v ruce, aby se umyla. Smála se, brala to jako srandu, a já bych ji nikdy neuhodil. Tehdy se opláchla ledabyle jen vodou a vrátila se do postele. A tak jsem začal spát v obýváku na gauči.

Zase jsem začal jezdit častěji na víkendy k rodičům. U nich bylo čisto a já se mohl věnovat ve svém klučičím pokojíku učení. Máma navíc dobře peče a vždy, když jsem měl přijet, nachystala má oblíbená jídla.

Když jsem se ale po víkendu vracel zpět do baráku, čekala mě tam spoušť. Monika se žádné práce nechytla a jednou mi dokonce oznámila, že své studium nezvládá.

„Skončím,“ řekla.

„A hledáš si práci?“ ptal jsem se.

„Na co práci? Budu mít přece dávky v nezaměstnanosti. Napracuji se ještě dost,“ řekla.

To se mi už vůbec nelíbilo. Byl jsem uhoněný, unavený, studoval jsem, pracoval jsem, po večerech uklízel dům a pomáhal jsem ještě na zahradě. Má potencionální tchyně mě k ruce potřebovala častěji a častěji. Několikrát mi tak znemožnila na víkend odjet k rodičům. A s Monikou jsem nesdílel ani společné lože a už ani stejné názory na život. Vymetat zábavy a přitom žít ve svinčíku mi se mi příčilo. Kdykoli jsem se snažil tu domácnost zcivilizovat, vyhodit staré zásoby z komory, kde se množili moli, pavouci a další havěť, sklidil jsem jen posměch a urážky.

Dopadlo to nakonec tak, že jsem si potajmu zajistil vysokoškolskou kolej, zajistil si víkendové brigády ve svém rodném městě a od Moniky jsem se odstěhoval.

Nechal jsem ji, ať si klidně shnije ve špíně. Se mnou ovšem ne! 

čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Máma měla pravdu:

Máma měla pravdu
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
smutné..ale některá mladá děvčata bohužel jsou taková
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles