8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje životní zkušenost s vrahem

2. 01. 2013 | Vaše příběhy
Michala jsem poznala, když jsem byla ještě školou povinná. Chodila jsem do 8. třídy. V té době se mi strašně líbil právě Michal. A kupodivu se stal mojí první láskou. Vysoký, hubený kluk s čokoládově hnědýma očima a krásně dlouhými upravenými vlasy i vousy. Byl čistý a krásný.

Poslouchal The Kelly Family, o kterých věděl naprosto všechno. Připadal mi jako anděl z nebes. Chodili jsme spolu i do kostela. Na půlnoční. Kamarádka ho znala, tak mi sehnala telefonní číslo, začali jsme si psát, scházet se a poznávat. Chodili jsme spolu po nocích v lázních, sedávali na lavičkách a poslouchali The Kelly Family a Michal mě učil hrát na bicí. Asi po dvou měsících jsme spolu začali “chodit”. Láska nebeská!!

Svěřil se mi, že pochází z dětského domova ze Slovenska. Adoptovali ho s jeho bratrem, když mu bylo asi 5. Michal na mě působil strašně slušným dojmem, byl ohleduplný, galantní, spolehlivý a naslouchal. Několikrát mi pomohl a chtěl pro mě vždy to nejlepší. Měla jsem obavy, že bude na mě tlačit kvůli milování. Byl o 5 let starší. Ale mé obavy byly zbytečné. Čekal na mě s milováním asi 3 roky. Já už byla na střední. Jela jsem za ním na sv. Valentýna. Bydlel u známého.
moje životní zkušenost s vrahemI když jsem se odstěhovala daleko od Luhačovic, vždy jsme byli v kontaktu. Pravidelně jsme si volali a občas jsme se i viděli. Jenže pak jsme na sebe ztratili telefonní kontakt a skončilo to. Nemohla jsem ho najít v Luhačovicích, nikdo o něm nic nevěděl a nikdo ho neviděl. Trvalo to přes 3 roky. Uplynulo to jako voda. A znenadání jsem obdržela vzkaz na sociální síti na internetu. Vím, že to byl červen. Psal mi neznámý člověk s přezdívkou: Mimzys. Napsal mi jen: Ahoj, jak se máš? V tu chvíli mě nenapadlo se dívat na fotografie, nebo údaje. Za normálních okolností tyhle vzkazy mažu, aniž bych se podívala, od koho jsou. Ale
nevím proč, ale tento vzkaz jsem si jen přečetla a nechala ho ve zprávách.
Po pár dnech jsem se k němu vrátila. Odepsala jsem, že se mám fajn a jestli se známe.
Pak mě napadlo se tedy podívat na informace a na fotografie a málem jsem vyletěla z kůže. Po třech letech jsem viděla fotografii Michala. Zbledla jsem, nevěděla jsem, co si mám o tom myslet.
Čekala jsem na jeho odpověď. Psali jsme si asi 3 měsíce. Domluvili jsme se, že za ním pojedu a budu u něj bydlet. Bydlel v Dolních Kounicích kousek od Brna. Byla jsem nervózní jak sáňky v létě. :D

Dojela jsem na autobusové nádraží a čekala. Ještě jsem mu pro jistotu volala z telefonní budky, jestli teda dorazí, že tu na něj čekám. Bála jsem se, že si dělá srandu a já tam zůstanu někde na lavičce. Čekala jsem na něj na schodech. Po půl hodince dorazil. Michal. Ani jsme si neměli co říct. Jen jsme se objali a drželi se a mlčeli. Byli jsme oba šťastní, že jsme se našli a jsme zase spolu. Jak jsme teda opustili tuhle dojemnou chvilku, tak mě upozorňoval, že tam, kde bydlí, to není zrovna dobré, ale že to bude
lepší, že se spolu odstěhujeme. Dokonce mě požádal o ruku. Byli jsme zasnoubení. Měli jsme mít svatbu v den, kdy Titanic byl 100 let po potopení.
Věřila jsem mu a také si v duchu říkala, že to bydlení až tak hrozné nebude. Ale opak byl pravdou. Přišli jsme k baráku, který byl zarostlý plevelem, nad hlavními dveřmi bylo vytřískané okno a šlapali jsme po neupraveném chodníčku. Ale bylo to opravdu málo slabé kafe oproti tomu, co jsem zahlédla dál. Odemkl dveře, za kterými byla dlouhá chodbička, zaskládaná bordelem, harampádím a trubičkami. Při tomhle pohledu jsem již věděla, že zde bydlí vetešník, či vášnivý sběratel odpadu všeho druhu. Při východu z chodbičky jsem viděla kousek zahrady, zaskládaný pneumatikami, dveřmi od Favorita a hromadu dřeva, připomínající staré skříně a postele, které sloužily jako   topení na zimu. Vešli jsme do baráku a chodbička připomínala skladiště. Vlevo vzadu chodbičky měl pokoj Michal. Udělal si jej z bývalé koupelny. Vpravo byl obývák a dále pokračovaly další dva pokoje. Barák bez vody, elektřina byla snad od sousedů a stará kamna. Bez koupelny a záchodu. V duchu jsem se uklidňovala. Bydlel u 64letého Karla  a bydlel tam taky Michalův kamarád.
Když jsem se z tohoto šoku vzpamatovala, tak jsem zrovna podávala ruku právě Karlovi. Karel byl úžasný a chytrý člověk.

Do Vánoc jsem vydržela v tomhle marasmu. Michal v té době hodně pil, nepracoval a pořád měl peníze. Sebe-ubližování bylo na jeho denním pořádku. Nevěděla jsem, kam se poděl ten Michal, kterého jsem znala z Luhačovic. Tenhle Michal byl opilý z levného krabicového vína, nosil u
sebe lovecký nůž, plynovou a poplašnou pistoli a pouta. Pořád jsem se snažila přijít na to, jak ho odtud dostat a začít žít, bylo mi ho líto a nechtěla jsem, aby takhle skončil. Na Vánoce mi řekl, že Karla okrádá. Ale že prý to Karel ví. Nevěřila jsem svým uším, protože Karel měl Michala rád jako svého vnuka. Dále, jak se později opil, tak mi řekl, že Karla zabije a zakope ve sklepě. Nevěřila jsem mu to, tudíž jsem mu k tomu ani nic neřekla. Zdálo se mi, že je to obvyklý opilecký žvást a lež. Docházela mi trpělivost. Jak se totiž říká: Opilý se ze střízlivým nedomluví, takže hádky byly na místě.
Po Vánocích jsem se ale sebrala a jela jsem k otci. Nemohla jsem se na to dívat a odstěhovala jsem se a řekla mu, že až se stane lepším, tak že se budeme snažit o lepší život. Poté jsme se viděli v lednu. Přesněji 20.1.2012. Byl opět opilý. Dojel za mnou do Uherského Hradiště. Nezměnil se.
Byla jsem dost zklamaná, že jsem vlastně mu nedokázala pomoct. Toho dne, kdy za mnou dojel, tak mi řekl, že je Karel pohřešovaný. Zeptala jsem se ho, jestli ho zabil... On mi akorát řekl, že kdo se moc ptá, moc se dozví. Brala jsem to jako provokaci, tak jsem to neřešila. Podruhé se v Uherském Hradišti ukázal 2.2.2012. Tou dobou jsem pracovala v jisté kovovýrobě. Měla jsem odpolední, tudíž jsem se mohla s Michalem dopoledne vidět. Dali jsme si pití. Já tedy kávu, Michal pivo. Odpoledne jsem šla do práce na odpolední, ale odpolední odpadla, tak jsem šla domů. Došla jsem domů. Ve chvilce mi volala policie ČR, zdali mám čas, že by pro mě dojeli kolegové. Nevěděla jsem, co se děje, tudíž jsem řekla klidně, že mám čas a za chvíli pro mě dojelo auto.
Odvezli mě na služebnu v Uherském Hradišti. Jeden z kriminalistů vstoupil do jedné z kanceláří a ohlásil, že jsem dorazila na výpověď. Viděla jsem z chodbičky jen skleněnou skříň v místnosti a v odrazu jsem viděla Michalovu siluetu. A už jsem věděla, která bije. I když jsem si nebyla jistá, co udělal, tak jsem z toho cítila obrovský průser.
Taky že ano. Když jsem 2.2.2012 odcházela na odpolední, Michala nenapadlo nic jiného, než vykrást ve 13:45 textil s dětským oblečením v UH, protože neměl peníze. Ten den ho ještě zadrželi policisté a ten den jsem byla na výslechu. Seděl totiž hned po přepadení v místním bufetu na nádraží a popíjel pivo.
U výslechu jsem byla asi hodinu. Ptali se mě na všechno možné z toho dne.
Také se zmínili o tom, že Karel  z Dolních Kounic je pohřešovaný a jestli o tom něco nevím. V tu chvíli jsem měla před očima přesně tu chvíli z Vánoc, kdy mi Michal říkal, že ho zabije a zakope ve sklepě. Mlčela jsem jako hrob. Byla jsem úplně v šoku. Také mi řekli, že to není Michalovo první loupežné přepadení. Před pár dny od přepadení v Hradišti, přepadl prodejnu s potravinami v Moravských Bránicích.
Michal byl ve vazbě a já zmatená, s myšlenkami, že zavraždil Karla, nevěřícně kroutila hlavou. V dubnu mi volalo neznáme číslo. Na druhé straně se ozvala kriminální policie Brno. Jestli se mohu dostavit na výslech. Bylo mi jasné, že je to kvůli Michalovi. Můj v té době nový přítel mě do Brna odvezl.
Na policii jsem strávila přes 3 hodiny výslechu za přítomnosti jednoho z vyšetřovatelů a Michalova obhájce. Michal byl obviněn z vraždy Karla. Našli ho ubodaného, ubitého kladivem a zabaleného do peřin ve sklepě, který byl zaházený bordelem.
Byl to stresující výslech. Ptali se mě na náš sexuální život, na mou i Michalovu životosprávu, také na to, kolik Michal vypil vína, vykouřil cigaret, jestli se umýval a stříhal nehty a pod. Michal se k činu doznal. To bylo pro mě moc. Ve článcích, když jsem pátrala na internetu, jsem se dozvěděla, že ho zabil kvůli jeho důchodu, ale také údajně proto, že měl Michal poměr s Karlem, který na mě následně žárlil a já se prý měla odstěhovat kvůli tomu, že mě Karel nechtěl v podnájmu a tak ho Michal zabil. Nechce se mi tomu vůbec věřit. Také jsem se dočetla, že Michal byl označen za psychopata, který se již nikdy nenapraví. Byl odsouzen k 19letému trestu odnětí svobody. Tato zkušenost je pro mě neuvěřitelná, ale na druhou stranu si říkám, že klidně mohl zabít i mě. A tohle jsem si uvědomila až mnohem později.


Axinka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Dovolím si ještě něco málo dopsat k Mému článku.


Již od již zmiňovaného zážitku uběhl více jak rok. Stále se mi vrací vzpomínky a zážitky spojené s tímto mužem bez označení a bez charakteru.

Jsem již na jiném bydlišti, s novým partnerem a začínám si žít nový život. Jsem zvědavá, co vše mi osud nachystá ;)
Každopádně Michal, který byl mým partnerem v tomto příběhu mi i nadále posílá dopisy plné zoufalých a prázdných vět vyjadřující sebelítost a nenávist vůči svým odporným činům.
Teď se je ani nesnažím číst. Hodím je automaticky do koše. Minulost mě sice bude pronásledovat celý život, ale vracet se zpátky nemíním.. Smajlík

Přeji si snad jen jednu věc.. A to, aby tento můj nový partner byl hodný a normální člověk a aby jsme prožívali maximum radosti a minimum hádek a starostí.. Už bych chtěla býti šťastná.

Mějte se krásně a buďte co nejvíce spokojení a šťastní!!

Od srdíčka Vám přeje Barča (Axinka)
Obrázek uživatelky
profil
Zdravím Tě a přeji krásný den!

Ano, moc Ti děkuji. Smajlík Snad již takového člověka nebudu mít po svém boku ;)

Momentálně jsem na samotném začátku nového partnerského vztahu, tak doufám, že se na mě konečně štěstí usmálo a mám vedle sebe normálního a slušného partnera pro společný život!! Smajlík
Už je také na čase mám ten pocit Smajlík

Tak Vám všem držím palce ve Vašich partnerských vztazích a ať jsou naplněný láskou, tolerancí, důvěrou, pochopením a taktéž štěstím!!


Od srdíčka přeje Barča (Axinka)
Obrázek uživatelky
profil
krásne a úprimne napísaný článok. Držím palce, aby ste sa už nikdy nesklamala.
Obrázek uživatelky
profil
Zdravím.
Velice Ti děkuji za Tvůj názor.
Já jsem Michala poznala jako věřícího člověka, který byl naprosto v pořádku a stal se mou úplně první láskou, do které jsem dala srdce. A tak jsem ho viděla i po těch několika letech později. Neviděla jsem realitu, ale nýbrž mou první lásku. Viděla jsem ho svýma očima a né jeho skutečnou podobu. To totiž ani nešlo, naplňoval mě štěstím jenom ten pocit, že moje první "láska nebeská" se mi vrátila zpátky. Já vůbec nemám tušení kde ty roky byl, s kým se stýkal, ani mě nenapadlo to zjišťovat. Byla jsem i v tom všem špatné, které kolem nás bylo šťastná (Naivní idealistka s touhou změnit člověka a zachovat si ten pocit jako kdysi poprvé)

To byl právě můj kámen úrazu, to byla moje slepota.. A také jsem si nedokázala připustit, že je takový doopravdy.
Taková jsem byla.. Chtěla jsem nás udržet pospolu...

Pěkný den!

Barča
Obrázek uživatelky
profil
Zdravím všechny lidičky, kteří věnovali chviličku pozornosti a také věnovali chvilku svého času, aby jsi přečetli můj článek.
Nesmírně si toho vážím a jsem ráda, že píšete i své názory, které mě hodně potěšily.
Jedním z nejhlavnějších záměrů mého osobního a do jisté míry intimního příběhu byl ten fakt, že věřím v to, že se určitě najde mezi Vámi takový človíček, který se aspoň trošku v mých řádcích vidí a již je moudřejší a ponaučený z podobných chyb, či také doufám, že si z toho některá z Vás vzala dobrou radu či jen maličkou zkušenost do budoucna.

Jak říkám, chci také tímto pomoci či jistým způsobem zdělit ostatním, že láska je opravdu v některých případech hodně slepá a v tom horším případě Vás to bude provázet i několik let, či nedej bože celý život.

Ještě jednou Vám všem děkuji a vážím si Vás.
Velké dík za Vaši pozornost.

Také Vám přeji v životě samé dobro, pokud to bude v silách osudu, zdravíčko, štěstíčko, ale hlavně zdravý rozum.

Krásnou dobrou noc Vám všem přeje Barča
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles