MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj nos... (:

18. 10. 2015 | Vaše příběhy

Vím, že každý člověk je originál a že každý má svůj problém, který mu nějak ovlivňuje život. A taky vím, že každý si myslí, že ten jeho problém je ten nejhorší a že si právě on zaslouží ho změnit, zbavit se ho. Do této skupiny bohužel patřím i já.

Nechci se podobat žádné celebritě ani být nejkrásnější. Toužím po normálním a pohodovém životě, ale s mým nedostatkem to bohužel není tak snadné. Kdo žádnou vadu nemá a má souměrný obličej, tak nepochopí, co je to žít s vadou nosu.

Dodnes mám v živé paměti to, jak mě v sedmé třídě pár spolužaček šikanovalo kvůli mému nosu. Dokonce se mě jednou zeptaly, jaký budeme mít vánoční stromeček a když jsem jim řekla, že nevím, tak se rozesmály a řekly, že ani žádný nepotřebujeme, že na můj nos se všechny vánoční ozdobičky vejdou. Jindy na mě pokřikovaly, ať se vrátím zpět do zoo k velbloudům. Prý k nim mám blízko, díky mým hrbolkům na nose. Ani nevíte, jak to bolí na duši a zamrzí, když vám to řekne někdo, koho považujete za kamaráda. Jenže když je převaha posměváčků a já měla jen dvě kamarádky, brzy se přidaly k té větší skupině a já zůstala sama. Častokrát jsem si potají doma a na školních záchodech zkoušela prstama hrbolky zamačkávat. Vím, že to nemělo žádný smysl, ale člověk v nouzi udělá opravdu všechno.

Můj nosByla jsem zrovna v osmé třídě, když učitelka vybírala někoho, koho vyzkouší u tabule. Seděla jsem vepředu a náhle ze zadních lavic se ozvalo, ať paní učitelka vybere toho nosorožce. A víte, co bylo nejhorší? Že učitelka ani netápala, kdo by to mohl být nebo co je to za vtip, ale rovnou se podívala na mě. Pak jí to došlo a rychle odvrátila zrak, ale celá třída si toho všimla a já už byla po zbytek základní školy ta nejhorší a terčem posměchu.

Po nástupu na střední školu jsem si myslela, že budu mít konečně klid a taky si možná najdu nějaké kamarádky. Ovšem omyl. Po dvou měsících, kdy se všichni oťukali, si pár spolužaček „všimlo“, že mám velký a divný nos. Myslela jsem si, že si snad dělají srandu nebo že je to sen, ale bohužel to byla krutá realita. A tak jsem se nanovo stala tou černou ovcí třídy a já jsem s tím nic nezmohla. Jak hodně lidí ví, děti dokáží být opravdu kruté.

Ani na školní ples mě nikdo nepozval. A proč taky? Přece si nikdo nechtěl dělat ostudu s nějakou holkou, co má věšák místo nosu. Věřte, že jsem toho slyšela opravdu hodně a pokaždé mě z toho píchlo u srdce a litovala jsem samu sebe. Proč zrovna já? A proč se mi musí každý smát? Chovali se ke mně, jako kdyby to snad bylo nakažlivé a někdo mohl chytit můj nedostatek.

Nyní už jsem nějaký rok ze školy a chodím do práce. Tam se naštěstí všichni k sobě chovají slušně, ale když mi potom domů přišla pozvánka na třídní sraz deváté třídy, řekla jsem si, že půjdu. Myslela jsem si, že všichni už dospěli a třeba se mi i někdo omluví. Jak já se ale spletla! Jakmile jsem vešla do dveří restaurace, tak se mě bývalá spolužačka zeptala, kdo mě vůbec pozval. Popravdě jsem nevěděla, kdo to byl. Spolužačka jen povytáhla obočí a zeptala se mě, kde tedy pracuji a ať jí něco o sobě povím. Než jsem stačila cokoli říct, za jejími zády jeden spolužák, bývalý třídní šašek, řekl, že určitě někde svým rypákem ryju v zemi brambory! Přísahám Bohu, že tohle už byla pro mě poslední kapka. S pláčem jsem utíkala domů. Máma ihned věděla, o co se jedná a co se mi přihodilo. Slíbila mi, že jednou se všechno určitě spraví, že musím věřit a že každého čeká taková budoucnost, jakou si zaslouží. Já jsem prý v životě nic špatného neudělala a tak mě prý čeká krásný život. Stále doufám, že mamka má pravdu a já se konečně projdu městem se vztyčenou hlavou a pořádně se nadechnu. Ano, i dýchání mi dělá problém, ale ne zase takový, jako je jeho vzhled. Každý ví, že psychická bolest bolí mnohonásobně víc, než ta fyzická.


Cherrynka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Můj nos... (::

Můj nos... (:
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Je to smůtný příběh. Důkaz, jak dokáží být lidé k sobě zlí. Jsou to lidé bez citu a já se domnívám, že na každého jednou dojde. Příběh je pro mne otřesným a proto Ti přeji aby jsi našla přátelé dobře vychované se kterými ti bude dobře.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mně se ve školním věku smáli, že mám velké oči- telecíSmajlík..tak si umím představit, jak nos trápilSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
za lidi, že se smějí tomu, co je nám dáno? Jsou to hlupáci! Ale divím se, že jim to zůstalo do dospělosti. Nic si z toho nedělej! Jak napsaly ostatní chytrulky, svědčí to o jejich hlouposti. Jistě máš kolem sebe lidi, kteří vidí to, co nejde vidět: povahu, pěkný úsměv, lásku k lidem, nebo třeba fajn postavu. Já mám trauma z postavy. Jako malá boubelatá, pak najednou kočka - štíhlá atd. Ale po třicítce opět boubelatá. A to se hýbu dost! Nikdo není ideální, ale ten, který je navenek krásný a uvnitř zlý, ten je na tom hůř. Lidi to poznají. Člověka s hrbolatým nosem můžeš milovat, ale ten, který má hrby na duši, ten si lásku nezaslouží.
Obrázek uživatelky
profil
Asi bych ti poradila ,jdi na plastiku nosu a budeš mít pokoj.
Obrázek uživatelky
profil
Hezky napsáno.Smajlík
Co k tomu? Všechno už napsaly chytrulky přede mnou. Je pravda, že nejhůř se snáší posměšky a šikana v dospívání.Teď doufám, že už ses naučila je ignorovat, případně reagovat jak radí telelot. Největší radost bys těm trapičům udělala, kdyby ses trápila.
Držím ti palceSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles