8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nešťastné safari

11. 06. 2022 | Vaše příběhy
Naši synové jsou velcí a nadšení cestovatelé. Oba procestovali kus světa a velkou část Evropy.  V roce 2012 se mladší syn vydal na dovolenou do Afriky. Moc toužil vidět na vlastní oči migraci zvířat.

Vše probíhalo podle plánu a syn se měl přesunout do keňského národního parku Masai Mara. Po parku se turisté pohybovali terénním autem. Migraci zvířat lze nejlépe pozorovat z letadla. K tomuto účelu se využívají i starší letadla „československé“ výroby. Zájemci se hned ráno sešli, aby si splnili svůj dávný sen. Vidět to, co do té doby poskytla jen televize nebo dokumentární filmy. Na dovolenou jsme synovi půjčili kvalitní fotoaparát, aby měl fota, která mu neobyčejný výlet budou připomínat.

To, co se dělo dál, známe jen z jeho vyprávění a ještě dnes mi není moc dobře, když o události mluvíme... Na palubě malého letadla bylo 14 lidí včetně 2 pilotů. Naposledy poslal syn bratrovi zprávu, že se mu nezdá zvuk motoru a v té chvíli stroj spadl. Čtyři lidé zemřeli, 3 byli těžce zraněni, nám se syn ozval hned po pádu, byl naštěstí jen lehce zraněn a v šoku. Zachránila mu život změna sedadla. Aby lépe viděl migrující zvířata, přesedl si spolu s dalším Čechem do zadní části letadla. Fotoaparát se nikdy nenašel, mobil měl naštěstí u sebe a zůstal neporouchaný, takže jsme spolu mohli komunikovat.

SafariTolik jsme se s manželem o syna báli a čekali na každou zprávu, ty se posléze objevily i v televizi a v tisku. Starší syn okamžitě avizoval Mezinárodní červený kříž a volal i na ambasádu. Nehoda se stala poměrně blízko jednoho z hotelů, i tamní zaměstnanci se snažili pomáhat přeživším. Foto, které přikládám, pořídil jeden z cestujících, Američan. Je vidět, že letadlo se jako  plechová hračka přelomilo na 2 poloviny a  přední část se zaryla do země. I když nebyli vysoko, pád to byl prý velmi rychlý, v podstatě padali střemhlav dolů. Když nám druhý syn volal, co se stalo, byla jsem v šoku a nevěřila, že pád někdo přežil. Až během dneška se ozval mladší syn, obával se, že  nebude schopen vrátit se letecky domů. Záchranné složky zareagovaly okamžitě, stejně tak i ambasáda, která zraněné ubytovala, než se vše vyřešilo.

Dva roky na to strávil syn 2 měsíce pracovně v JAR a navštívil také safari v Johannesburgu. Ovšem již  neletěl pozorovat migraci zvířat...

První snímek je z havárie letadla v Keni v roce 2012 ...

Bertice - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Nešťastné safari:

Nešťastné safari
Nešťastné safari
Nešťastné safari
Nešťastné safari
Nešťastné safari
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Neštěstí. Jak musíte být šťastní, že měl syn tak obrovské štěstí a na rozdíl od těch jiných chudáků přežil.
Obdivuji ho, že i po té zkušenosti stále létá.
Hodně štěstí do dalších výletů !
Obrázek uživatelky
profil

Syn měl veliké štěstí, že přežil pád letadla, muselo to být hrozné pro něj i pro celou rodinuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc přeji synovi, že měl štěstí a přežil tu hrůzu!
Obrázek uživatelky
profil
Syn měl velké štěstí, zážitek ho poznamenal na celý život.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Musel to byť hrozný zážitok, syn mal veľké šťastie že prežil.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles