8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

O našich sousedech

21. 10. 2012 | Vaše příběhy

Nedávno jsem si na Chytré ženě přečetla příběh jedné čtenářky o jejích svérázných sousedech. Byl zakončen otázkou: A jaké máte vy sousedy? Ve svém příběhu na tuto otázku ráda odpovím.

Bydlíme ve věžáku, který má třináct pater. V domě tedy máme sousedů víc než dost. Mnoho z nich ani neznáme. Často se zde někdo stěhuje. Někteří z našich sousedů zde bydlí od té doby, co byl dům postaven.

Mezi dlouholeté obyvatele domu, kde bydlíme, patří například naše domovnice. Je to aktivní žena v předdůchodovém věku. Vždy je perfektně upravená, i její slovní projev je poněkud strojený. Je to osoba, která rozhoduje o tom, zda a kdy proběhne rekonstrukce vchodu atd. Její názory jsou nezpochybnitelné, vždy má pravdu. Umí dobře manipulovat s lidmi. Díky ní máme v domě nové výtahy, které nejezdí do sklepa! Konečnou je přízemí. Já a můj partner si myslíme, že by výtahy měly jezdit i do sklepa, ale bohužel… už to není možné změnit.

o našich sousedechDalší zajímavou osobností v domě je paní „uklízečka“. Je to žena, která má zhruba 35 let. Jednou u nás v domě někdo pozvracel schody do sklepa, neví se kdo. (Naše osobní podezření padlo na domovního opilce.) To naši paní na úklid naštvalo a pohoršilo natolik, že od té doby sklepní prostory v domě neuklízí! Dosud paní domovnice nezajistila nikoho jiného, kdo by uklízel sklep. Proč? Ona sama do sklepa nechodí, tak jí na tom, že se sklep neuklízí, nezáleží.

Jak už jsem uvedla výše, máme v domě také opilce. Je to starší muž, který bydlí sám. Není příjemné kolem něho procházet, vždy z něho táhne alkohol. Také o sebe nedbá, je špinavý, zarostlý.

Co se týče zvědavých čumilů, to jsou všichni naši sousedé. Bydlíme v přízemí a vždy, když otevřeme dveře bytu a zrovna někdo kolem prochází nebo čeká na výtah, tak nám kouká do bytu. Vadí nám to, ale nic s tím nenaděláme.

V domě máme také rodinu, kterou pravidelně navštěvuje početné příbuzenstvo. Mnoho sousedů proto tuto rodinu nemá rádo, je velmi hlučná.

Jedním z našich sousedů je také mladík, který má rád techno. Často jeho zálibu v této hudbě nechtěně sdílíme.

Lidé v našem domě jsou opravdu různí. Mým snem je nemít žádné sousedy, odstěhovat se do domku. Vzhledem k tomu, že nesázím ani nemám bohatého příbuzného, po kterém bych mohla dědit, je můj sen (aspoň prozatím) nereálný.


Rumlova - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
nejlepší je sousedy jen pozdravit a člověk má klid. Žádné vybavování. Žárlivost a závist jsou nejodpornější lidské vlastnosti.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
To my máme zase sousedy nad hlavou, o těch víme od rána od 5 a i ve 3 hodiny ráno jsou ještě slyšet, a to nemluvím o tom jejich synáčkovi dvouletém, který dokáže dělat takový hluk, jako kdyby jich tam bylo 10. To ani ty moje dvě malé děti nedokáží. Jéé, kdyby mi tak někdo mohl poradit, co s takovými sousedy máme dělat, byt mají v OV, takže s tím asi nic dělat nepůjde. Domluva s nimi žádná není, tenkrát jsme se pohádali a stejně to k ničemu nevedlo, jsou strašní Smajlík A to nemluvím o tom, že jim pořád něco padá na dlažbu a plovoučku (bych to chtěla vidět, musí to tam mít dost podřený), a to nemluvím o tom jejím luxování a jak dokáže se vším třískat, děs běs, co vám budu povídat, myslím, že to, co máme my, asi jen tak někdo nemá. A ty jejich hádky, není den, kdy by se nehádali, a to se hádají i před tím dvouletým klukem, možná i mydlí, co pak z toho dítěte vyroste, že? Tak si říkám, co jsme komu udělali, že jsme si zasloužili takovýhle sousedy. Snad se v dobré obrátí Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
za komentáře, občas šílím, stále si zvykám, dá se to... nic jiného než zatnout zuby mi občas nezbývá Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
já jsem bydlela 25let v paneláku a bylo občas krásné bydlení,občas hlučné..on ten panelák je vlastně spousta lidí s různými povahami...Smajlík
to by člověk musel bydlet na samotě a těch moc není..
Obrázek uživatelky
profil
který má 7 pater, tudíž 40 rodin. Je faktem, že se lidé stále stěhují, zdi jsou omlácené jak tahají nábytek po schodech sem tam, ale jinak tu máme klid. Na patře je nás 5 rodin a co je bezvadné, máme společnou předsíň, která je neustále uzavřená, takže cizí člověk se k nám nedostane. JSEM TADY SPOKOJENÁ. Přeji, aby se vám vyplnil sen o bydlení v domku!SmajlíkSmajlík
SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles