8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prázdniny 2015

11. 10. 2015 | Vaše příběhy
Dnes bych se s Vámi chtěla podělit o své zážitky z letošních prázdnin. Vím, že na psaní prázdninového článku je poněkud pozdě, když už bude skoro konec září. Jenže mi to prostě a jednoduše nedá. :)

Na začátku srpna jsme jeli s mým manželem na návštěvu za švagrovou. Na tom by nebylo nic tak neobvyklého. Povídali jsme si, popíjeli kávu a klábosili o tom, co je u nás nového a jaké máme ještě plány na léto. Do rozhovoru připojil i náš desetiletý synovec Davídek, že by jel na týden k nám. Takže z návštěvy, co jsme odjeli dva, jsme přijeli tři.

Když nám naše dvacetiletá dcera šla naproti k autu, nevěřila svým vlastním očím. Do telefonu jsme jí jen řekli, že jí vezeme překvapení. Čekala asi všechno možné, ale že přivezeme Davídka nejspíš ne. Z jejího výrazu v obličeji nebylo jasné, jestli je tak překvapená a nebo si už dokázala představit, jak nás ten náš čertík bude zlobit. Přece jenom Davídek patří mezi živější dítka, tím pádem nevydrží být dlouho na jednom místě. Idylka poklidných prázdnin skončila. :) První, kdo opatrování vzdal, byl můj manžel. Vzal si v práci šichty a hlídání zbylo na mně, dceři a prarodičích. Co se zprvu zdálo jako klidný týden, se ráze změnilo.

prázdninyPrvní noc Davídkových prázdnin jsme strávili v zahradní chatce. Bylo to pro něj velké dobrodružství. Jaké bylo jeho milé překvapení ráno, když zjistil, že nám nad domem každou chvíli přelétává nějaké to letadlo. Neváhali jsme ani chvíli a do tabletu jsme mu nainstalovali aplikaci, kde jsou znázorněna letadla - odkud a kam letí. Když zrovna nic neletělo, tak jsme sledovali předpověď počasí, což byla jeho další zájmová aktivita. Když se zdálo být pořád stejné i počasí, tak jsme zapřáhli do hlídání i našeho dědu, který svůj čas s Davídkem vyplnil procházkou do místního obchodu nebo nějakou vyjížďkou na zahradní či jiné technice. Ještě že máme tak rozsáhlý vozový park. :)

Další výplní těchto dní byla návštěva berounských a kladenských medvědů, kteří se mu moc líbili. Samozřejmě že nezůstalo jen u toho. Navštívili jsme i nedalekou mini ZOO v obci Zájezd. Byla tam k vidění spousta zvířat. Od velbloudů, přes rysy až po lemury nebo orly skalní. Také zde byl i dětský mini koutek, kde si děti mohly zvířátka pohladit a nakrmit. Na ukončení každého dne jsme na Davídkovo přání rozdělávali táboráčky a opékali buřty nebo klobásky. Když v ohništi zbývaly poslední žhoucí uhlíky, nenapadlo Davídka nic „lepšího“ než tam přihodit pár hrstí suchého jehličí, což vedlo jen k jednomu - jednomu velkému oblaku dýmu, který se dostal až k nám do přilehlé pergoly. Najednou bylo všude plno dýmu, co nás štípal do očí a nezbylo nám nic jiného, než se jít schovat dovnitř.

Nebyly to ale jediné zážitky s ním. Když se dostala řada na našeho tatínka, ten si svou roli chůvy pojal po svém. Sebrali se s Davídkem a jeli na pražskou Ruzyň co nejblíže k letišti, odkud mohli sledovat vzlety a přistání letadel. Sice jsme je neviděli skoro celé odpoledne, ale i tak jsme zase museli hlídat my. :) Ráda vzpomínám na nekonečné každodenní procházky po celém okolí, i na místa, kde jsem v životě nebyla. Tyto procházky se mu líbily nejvíce.

Dcera ke konci týdne odjížděla pryč a potřebovala odvézt na pražský Zličín a my jsme jeli s ní. Využili jsme cestu k tomu, abychom Dádovi mohli ukázat i metro. To byl další nezapomenutelný zážitek do jeho sbírky. Po něm už následoval jen sobotní odjezd domů.

Prázdniny u tety a strejdy se Davídkovi moc zalíbily a sliboval nám, že se nás navštíví zase co nejdříve. A tak se těšíme na další prázdniny! :)

Dárek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Prázdniny 2015:

Prázdniny 2015
Prázdniny 2015
Prázdniny 2015
Prázdniny 2015
Prázdniny 2015
Prázdniny 2015
Prázdniny 2015
Prázdniny 2015
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !