8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

S feťákem přece nechci mít nic společného

25. 12. 2013 | Vaše příběhy

Znala jsem ho už dlouho, občas jsem s ním prohodila pár slov, ale jen z donucení. Nesnášela jsem ho, byl to přece TEN feťák. Věděla jsem, že bere drogy už pěknou řádku let. O takového člověka bych si neopřela ani kolo.

Jednou se u kamarádky konala oslava narozenin. Byli jsme všichni pěkně rozjetí. Alkohol tekl proudem a zábava byla na vrcholu. A pak přišel ON, jmenoval se Mira. Moje nálada výrazně poklesla. „Co tady dělá ten feťák?“ ptala jsem se kamarádky. Ta jen pokrčila rameny a bavila se dál. No nic, řekla jsem si a snažila si ho nevšímat. Jak večer pokračoval, alkohol v krvi stoupal a taktéž i únava oslavujících. Všichni se rozdělili do „debatních kroužků“ a já skončila u stolu s NÍM. Házela jsem na Miru vražedné pohledy a po chvíli jsem si neodpustila pár rýpnutí. Bral to se sklopenou hlavou, což jsem nečekala. Po hodince, kdy jsme se všichni bavili na různá témata (životní filozofie převládala) jsem začala zjišťovat, že přece jen v té hlavě asi něco má. Občas jsem se přistihla, že si říkám, že ten kluk má pravdu. Dokonce mi přišel chvilkami i milý. Chtěl se se mnou bavit a já povolila. Zjistila jsem, že mi je sympatický, ale k tělu jsem si ho připouštět nechtěla, byl to pořád profetovaný feťák. Zábava nakonec skončila a všichni jsme postupně odešli domů.

Párkrát jsme se potom potkali. Byla jsem na něj výrazně milejší, toho si musel všimnout i on.

Následovala další pijatika s přáteli a já se opravdu nudila. Mira opět přifrčel nečekán, ale zván. Říkala jsem kamarádce, že bych si vyrazila někam na nějakou diskotéku. Mira se objevil za mými  zády s tím, že jestli opravdu chci, tak že to zařídí. Váhala jsem, ale nakonec jsem souhlasila. Jeli jsme sami dva. Pozval mě na pár panáků a já to malinko přehnala. Po tom, co jsem mu pozvracela bundu a omlouvala se pořád dokola, jsme jeli domů, ale večer nekončil. Po dvou hodinách jsem trochu vystřízlivěla. Sedli jsme si do parku a povídali si. Byly noční hodiny, já ještě trochu opilá a pod vlivem krásně svítících hvězd jsem se mu vrhla kolem krku a začala ho líbat. Bylo mi v tu chvíli vše jedno. Opravdu to nečekal, ale podvolil se. A tak jsme se tulili až do brzkého rána.

Po pár dnech jsme se zase potkali a opět jsme se na sebe vrhli. Začala jsem zjišťovat, že k němu něco cítím, ale to byl velký problém. Nešlo mi o to, co by si řekli lidé, kdybychom byli spolu, ale o to, že drogy absolutně odmítám a nepřenesla bych se přes to.

Po dalších pár dnech jsme se opět potkali. Tentokrát mi ale chtěl něco důležitého říct. Byla jsem trochu nervózní. První co mě napadlo, že to chce ukončit. Ale vyrazil mi dech. Řekl mi, že od toho večera, kdy jsme si dlouho povídali a nakonec skončili jeden druhému v náručí, si nic nevzal. Žádné drogy. Skepticky jsem se na něj podívala, ale chtěla jsem tomu věřit. V tu chvíli jsem se rozhodla. Řekla jsem mu, jestli by to se mnou nechtěl zkusit, že bychom spolu byli oficiálně a začali budovat náš vztah. Jaké bylo mé zklamání, když mě odmítl. Ptala jsem se na důvod. Řekl mi, že prostě nechce, aby mě lidé brali do řečí. Uvědomovala jsem si, že mentalita lidí bude okamžitě fungovat tak, že jsme spolu, rovná se, že taky beru drogy. Ale jeho důvod jsem nebrala. Vysvětlila jsem mu, jak to mám a on neochotně svolil. Měl opravdu strach, ale já ne. A díky bohu za to!

Dnes, o pár let později, máme kvalitní vztah, krásnou pětiměsíční dcerušku a jsme oba šťastní jako nikdy v životě. Mira už je dlouho čistý a já jsem za to na něj hrdá a neskutečně pyšná. Je to bojovník a já mu nikdy nepřestanu věřit.

Nikdy nesuďte lidi, dokud je sami nepoznáte. Kdybych tenkrát Mirovi nedala šanci, kdo ví, kde bych teď byla...


Mefdetka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku S feťákem přece nechci mít nic společného:

S feťákem přece nechci mít nic společného
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
přeji vaší holčičce šťastný život s rodičiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Človek by naozaj nemal iného súdiť podľa rečí a bez toho aby ho spoznal.
Obdivujem tvoju odvahu, myslím, že tvoje rozhodnutie spojiť život s bývalým narkomanom nebolo jednoduché.
Prajem vám obidvom a najviac vašej dcérke, aby sa tvoj partner k drogám nikdy nevrátil, aby si ty svoje rozhodnutie nikdy neoľutovala, ale hlavne aby vaša dcérka prežila šťastné detstvo a mladosť v šťastnej rodine.
Obrázek uživatelky
profil
vám i maličké, ať vše zvládneteSmajlík Taky znám pár lidí, kteří brali dlouho drogy, dokonce si píchaliSmajlík a mají teď rodiny a žijí "normálním" životem. Možná jim v tom životě něco chybělo, tak si to nahrazovali něčím.. Pak to nalezli a drogy přestaly potřebovat.. Soudím podle sebeSmajlík Taky záleží na tom, jak moc hluboko se dostal.. je mnoho úrovní braní.. Ale cesta z pekla je plná pomocných dlaní, jen je stačí chtít uchopitSmajlík Jsi šikula a tvůj muž v tobě má silnou oporuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
alenasilha - Nejsme spolu chvilku, měly jsme spoustu problémů a některé byly opravdu závažné. Nevrátil se k tomu

Andik- Moc Vám děkuji za krásná slova. Někdy je to život opravdu těžký, ale teď jsme na to už tři a máme o to víc síly bojovat dál. Naše holčička nám dává radost. Sám Mira nám říká, že jsme jeho andělé strážní..
Obrázek uživatelky
profil
Já vám věřím a moc bych vám (a nejvíc té malé přál), abyste to ustáli. Život není procházka růžovým sadem, na každého číhají i krizové situace. Jak říkala babička B. Němcové: "Žádná růže nekvete celý rok..." Člověk musí sebrat všecky síly a toleranci, aby mu vztah neuvadal, aby dětem nepokazil zázemí. Překonávat spousty každodenních starostí a udržet si lásku a víru, to dá fušku...A hrozba nemocí po tolika letech huntování těla i duše...Moc vám držím pěsti!
Takový skvělý člověk, který uvěřil a dokázal podepřít někoho, aby se odrazi ode dna, by si zasloužil, aby to mělo dobrý konec!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles