MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatební dort

24. 04. 2013 | Vaše příběhy
Svatba je v životě člověka významná událost. A málokterá svatba se obejde bez komplikací. Ani moje nebyla výjimkou. Na naší svatbě se zkomplikovalo snad všechno.
Vdávala jsem se v 5. měsíci těhotenství. Ne, že bychom se nechtěli vzít dřív, ale nebyl prostě termín. Ale nevadilo mi to, smířila jsem se, že nebudu mít prostě vosí pas, takže šatičky byly ve volném stylu, ale ostatní přípravy jsem měla pevně ve své režii. To jsem si teda původně myslela.

Květiny má na starosti obvykle ženich, ale než bych riskovala, co by přitáhl za kosodřevinu, chtěla jsem si vybrat sama. Ale zrovna se v Praze konal nějaký veledůležitý kongres a čerstvé květiny prostě nebyly. Sen o růžových růžích se rozplynul a já byla ráda, že jsem ze známosti sehnala tmavě rudé. 
U tchyně, kde jsme měli péct svatební koláčky, došlo ve vesnici k havárii na elektrickém vedení, plyn tam není nikde zaveden, a tak jsme museli na poslední chvíli zadat zakázku pekárně.
svatební dortMůj budoucí pán a manžel si dva dny před svatbou zlomil prst, hádejte který, no samozřejmě, že prsteníček. Ano, ten, kam jsem mu měla narvat prsten.
Drobnosti, jako že mi účes splihnul už cestou od kadeřnice, nebo že si moje budoucí tchyně přiskřípla květiny mezi dveře na toaletu a tím pádem je ucvakla přímo u květu a zbyly jí jenom stonky, ty pominu.
Největší legrace byla se svatebním dortem. Objednala jsem krásný dvoupatrový u přední pražské cukrářky. Jeli jsme pro něj s tatínkem. Dívka, co nám dort měla vydat, si vzala objednávku a s úsměvem odešla do lednice. Za chvíli jí úsměv zmizel a přivolala další dvě dívky. Hledaly. Potom povolaly na pomoc ještě mladého muže. Ten našel. Objevil dortík, ale úplně jiný. Malý, jednopatrový, skromně ozdobený, prostě chudinku. Popelka mezi dorty. Mládež povolala paní šéfku, ta si prohlédla objednávku i můj protáhlý obličej. Tatínek mě sice utěšoval, že se vdám i s tím prckem (měl na mysli ten dortík, nikoliv mého nastávajícího), ale já se prostě těšila na krásný dort a taky jsem ho zaplatila. Tak co s tím?
Paní šéfová neklesala na mysli. Vzala toho chudinku a začala ho zdobit marcipánovými ozdobami. Teď byl sice krásný, ale pořád mrňavý. Poznamenala jsem, že máme sice svatbu malou, ale každý ze zúčastněných si do dortu bude chtít aspoň kousnout a tenhle by můj bratr s bratránky zblajzli i po vydatném obědě.

Ale cukrářka si opět věděla rady. Vzala obrovský nerezový a chudinku usadila doprostřed. Tak teď to byl mrňavý dortíček na velkém tácu. Pak ale přinesla s pomocníky asi osm velkých krabic a z nich začala vyndavat kouzelné minidezerty a paprskovitě je skládat kolem dortíku. Miniřezy kávové, likérové, minikošíčky, minivěnečky, minilaskonky, minipunčáky, kuličky kokosové i čokoládové, trubičky s krémem i se šlehačkou. Nádhera. Výsledek byl ohromující, tolik chutí a barev. Zbylé dezerty nám ještě naskládala do krabic a pak už nám jen pomohla do auta.

Navzdory všem potížím se svatba vydařila a byla veselá. Největší úspěch měl dortíček, všichni chválili ten krásný nápad s minidezertíky. 
Takže jak se říká - všechno zlé je pro něco dobré.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Tedy cizímu neštěstí se člověk rád zasměje. Ale určitě Ti lehko nebylo. Taky vím, co to je pokažená svatba a u nás to bylo trošku horší. Ale důležité je, že svatba nakonec nějak dopadla.
Obrázek uživatelky
profil
...Martí-super !! ...čte se to samo,ostatně jako vždycinkySmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
skvěle napsané Smajlík hlavně, že se nakonec vše vydařilo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
díky všem za milé komentáře, ony ty katastrofičky nejsou v článku všechny. On totiž můj tatínek nefotil, ani nikdo jiný, máme jenom fotky od profesionála z obřadu. Tatínek totiž celou svatbu fočil na videokameru, udělal úžasno kazetu, kterou se mu podařilo za rok omylem smazat.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ten dortík bych chtěla videt, zaručeně musel být originální. Škoda, že není vyfocený v článku Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles