8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tak jsem se zamyslela...

28. 03. 2016 | Vaše příběhy
...sama nad sebou a nad tím, zda to, co někdy říkám nebo píšu, je skutečně tak, jak to prezentuji. A došla jsem k názoru, že občas bych se měla víc zamyslet a až potom mluvit nebo psát. Že nerozumíte? Tak tedy pěkně od začátku...


Jedna naše internetová kamarádka napsala velmi pěkný a skutečně pravdivý článek do Chytré Ženy o závislostech a jejich škodlivosti. Články čtu ráda a většinou (pokud mě zaujmou) k nim napíšu svůj komentář.  Nebylo tomu jinak ani v tomto případě a tak jsem pod zmiňovaný článek,  kromě jiného, napsala: „Naštěstí v naší rodině nemáme žádnou takovou zkušenost, ale jsem přesvědčená, že jakákoliv závislost je špatná a škodlivá“. Myslela jsem při tom na členy naší rodiny, kteří naštěstí žádné závislosti nepropadli. Jen na jednu osobu jsem zapomněla - na sebe.
Že stále ještě nerozumíte?

Vysvětlím...
Pouhý den po přečtení a okomentování článku mi přišel e-mail z Chytré Ženy a v něm oznámení: „Již brzy vystartuje na portálu Chytrá Žena soutěž Velikonoční nadílka, ve které můžete soutěžit o stovky skvělých výher“.

velikonoceTzv. klikačky hraji ráda a zúčastnila jsem se už mnoha z nich, s různými výsledky a potěšila mě každá výhra. Dokud jsem chodila do práce, krčila jsem se vždy na konci výsledkové listiny, nyní, když už jsem v důchodu a mám více času, pohybuji se zhruba tak uprostřed, ale do první stovky jsem se ještě nikdy nedostala.

Při poslední klikačce Duhový Valentýn jsem této soutěži věnovala spoustu času, trávila dlouhé hodiny u počítače, usilovně hledala odpovědi na otázky a zlobila se, když mi „poskočila“ stránka a já přišla o puzzlíka, kterého jsem zrovna nutně potřebovala.

Vaření, nákupy, praní, žehlení a další domácí práce jsem dělala takřka v poklusu, jen abych si opět mohla co nejdříve sednout k počítači. Manžel většinu toho času trávil na chatě, tak jsem se ani nemusela dělit o notebook a ani mi nikdo nevyčítal stálé vysedávání u něj.
Když se pak manžel vrátil  z chaty a oznámil mi, že s kamarády z Bratislavy domluvil celodenní návštěvu u nich právě v poslední den klikačky, byla jsem hodně naštvaná, protože mi bylo jasné, že tím ztratím těžko vydobytou pozici.

Samozřejmě, že jsem se na přátele těšila, návštěvu jsme jim už dlouho slibovali a také jsem si ji nakonec dobře užila.
Když jsme se vrátili, tak jsem zjistila, že jsem klesla o spoustu míst, které nemám šanci dohonit a to ztracené pořadí mě hodně mrzelo.

Po skončení klikačky jsem si sama sobě slíbila, že příště budu hrát „už jen rekreačně“.
Nicméně po přečtení e-mailu mě napadlo: manžel má narozeniny, svátek, přijdou návštěvy, budu muset něco upéci, připravit pohoštění, věnovat se návštěvám, které budou u nás kdoví jak dlouho vysedávat, takže nebudu mít čas klikat. Potom bude potřeba péci, uklízet, mýt okna a chystat vše na Velikonoce, tak zas nebude moc času soutěžit.

Je jasné, že mám radost, když k nám někdo přijde, ráda připravím manželovi pěknou oslavu a určitě dám přednost rodině před hrou.
Ale stejně ten brouk v hlavě už zase je a já se na klikačku těším.
Jestli své předsevzetí („už jen rekreačně“)  dodržím - to se uvidí, až soutěž začne.
Co vy na to? Není to také jeden z druhů závislostí???
A jak jste na tom se závislostí na klikačkách vy?

Dada274 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkně jsi to popsala. Ptáš se, jak na tom jsme my? Já závislák na klikačce nejsem. Při první klikačce jsem seděla celé hodiny u počítače, občas mě vystřídal manžel a několikrát i vnučka, ale další klikačky už jsem vzdala. Moje záda a oči mě nechtěly poslouchat. Klikačka je zábavná, ale pro mne je ze zdravotního hlediska důležitější procházka v lese. Všem, které klikáte ale fandím!!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
hezky jsi to napsala, už asi jsi, závyslačka,protože co jsi vyhrála, bude podnět k dalšímu klikání a třeba dosáhneš i prvního místaSmajlík Já soutěžila po druhé a mám radost, že jsem si udržela místo a vyhrála hrníček. Příště, se uvidí!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pokud jsem byla na pracovním úřadě také jsem ráda sedla a klikala.Výhra je jistá pokud tomu věnuješ čas. V klikačce určitě,již dlouho tady sotěžím v aktuálních sotěžích a ještě jsem nic nevyhrála, proto už je nehraji.Čánek jsi napsala hezkySmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
To já si dopředu řeknu - tentokrát ne a kliknu si pouze jednou dvakrát, jen abych věděla kolik je účastnic. Většinou jednou do roka hraji celou klikačku s umístěním tak mezi 300-400, i tak se mi zdá, že jsem na počítači moc.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkpovedený článek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles