Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama - Dekorace sněhulák

17. 02. 2012 | Vyrob si sama
K zimnímu období patří neodmyslitelně sněhuláci. Rodiče stavějí sněhuláky pro potěšení svých dětí, které zdobí zahrádky u rodinných domků. Děti si je stavějí pro radost. Někdy je pravdou, že chybí stavební materiál, sněhu je málo, ta pravá zimní pohádka je jen na horách.

Nebo si sněhuláka postavíme a přijde oteplení, a sněhulák nám začne pomalinku tát. Sněhuláka jako dekoraci si můžeme udělat také z jiného materiálu, než je sníh. Sněhulák z pleteniny nám na sluníčku neroztaje.

Materiál na výrobu:

Dekoraci pro radost si můžeme udělat z nějaké nepotřebné pleteniny. Například  z širšího šálu. Pokud máte doma pletený šál, který už nenosíte, poslouží vám jako materiál k jednoduché výrobě sněhuláka. Můžeme použít také starý svetr. Dále potřebujeme čepici, šálu. Knoflíky, kousky látek, jehlu, tenkou vlnu na sešití sněhuláka, bavlnku nebo pevnější nit. Sněhuláka si můžeme dále ozdobit dle své fantazie.

Jednoduchá výroba:

Šál dáme dvojmo. Uděláme si na něj dvě koule, jednu velkou a jednu menší, podle šablony, které budou spojeny k sobě. Obvykle se sněhulák ze sněhu skládá ze tří sněhových koulí, nám postačí jen dvě. Než uděláme dvě koule, tak si odstřihneme hrubší pruh na ruce  sněhuláka. Když máme šablonu nakreslenou na šále, tak ji nůžkami vystřihneme, sešijeme kraje po obou stranách, dolní část nesešíváme. Na sešití sněhuláka a rukou použijeme tenkou vlnu. Sněhuláka obrátíme, abychom měli líc nahoře a rub vyplníme plstí nebo rounem. Když máme sněhuláka vytvarovaného, dole ho sešijeme. Dále si vytvoříme z  hrubšího pruhu ruce.

Sešijeme kraje, obrátíme na lícní stranu a rub naplníme rounem, dole sešijeme a přišijeme je jako ruce ke sněhulákovi. Obličej sněhuláka většinou tvoří kamínky nebo kousky uhlí, mrkev představuje nos. Ten náš netající bude mít oči i nos z knoflíků, které můžeme potáhnout nějakou látkou. Na ústa nám postačí kousek tenké červené bavlnky, kterou přišijeme na obličej. Všechny části jako jsou oči, nos i ústa můžeme vyšít na obličej barevnou bavlnkou. Když máme hlavičku sněhuláka hotovou, tak si uděláme kabátek, který ozdobíme většími knoflíky. Na hlavu sněhuláka se pokládá starý hrnec jako klobouk.

V našem případě poslouží stará čepice s bambulí. Krk sněhuláka zdobí šála. Kromě šály můžeme dát sněhulákovi ještě kolem krku mašli s kytičkou, aby byl pěkně vymóděný. Do ruky se vkládá pometlo nebo koště. V našem případě postačí větvička z jehličnanu. Sněhulák je pěkná dekorace do bytečku na terasu, nebo může sloužit jako dětská hračka.

marta - čtenářka
ChytráŽena.cz
              
                           


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vyrob si sama - Dekorace sněhulák:

Vyrob si sama - Dekorace sněhulák
Vyrob si sama - Dekorace sněhulák
Vyrob si sama - Dekorace sněhulák
Vyrob si sama - Dekorace sněhulák
Vyrob si sama - Dekorace sněhulák
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Marti,asi si ho uděláme s vnučkou i teď...díky...ukládám,až budu hlídat...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ten sněhuláček je úžasnej, moc se mi líbí, jsi šikulkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata za milé komentáře.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekný snehuliačik, si šikovná.
Obrázek uživatelky
profil
to je rozkošný sěhuláček, moc se ti povedl.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles