8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dárky za vysvědčení - Čím udělat radost dětem?

9. 06. 2012 | Zajímavosti
Už za pár dní se přijdou děti pochlubit domů s vysvědčením a nám nastává starost, čím je za pěkné výsledky odměníme. Dárky za vysvědčení? Proč ne! Dítě odměníme i tehdy, když jeho studijní výsledky neodpovídají našim představám. Ať máte doma prvňáčka nebo středoškoláka, určitě mu uděláte radost, když ho za vysvědčení překvapíte nějakou maličkostí. Také záleží na věku dítěte a vašich finančních možnostech.

Dárky za vysvědčení, které udělají vašim dětem radost

Nejčastěji se dávají dětem peníze, nebo sladkosti, ty dostávají většinou od prarodičů. Pro mlsné jazýčky můžete upéct dortík, nebo koupit nějakou sladkost. Také můžete děti pozvat do cukrárny, na pohár a nějaké dobrůtky. Dárky za vysvědčení - Čím udělat radost dětem?Menším školákům se dávají nejčastěji hračky, stavebnice, například lego, společenské hry a různé hlavolamy.

Knihy - dárky za vysvědčení

Kniha je pěkný dárek pro všechny věkové kategorie, rozvíjí slovní zásobu a fantazii dítěte. Na trhu je velký výběr knih, pro nejmenší čtenáře až po dospívající děti. Dětem udělají radost knihy pohádkové, dobrodružné, naučné encyklopedie, romány pro dívky, bajky a jiné.

Dárky za vysvědčení - zábavné odpoledne s rodiči

Rodinný výlet potěší zejména malé školáky. Rodiče si mohou s dětmi udělat výlet například do zoo, dinoparku, aqvaparku, muzea, na hrad nebo zámek. Také můžete volit divadlo a kino. Zábavné odpoledne s rodiči bude pro ně tím pravým.

Tábor

Za pěkné vysvědčení mohou dostat děti také tábor klasický, nebo s určitým zaměřením, s volbou aktivit, dobrodružný, sportovní, umělecký. Oblíbené jsou také letní tábory s koňmi.

Dárky za vysvědčení - vybavení na krátké vodní výlety

Pokud se chystáte s dětmi o prázdninách k moři, pro malé i větší dobrodruhy je zajímavou volbou nafukovací člun s pádly nebo šnorchlovací souprava. Člun využijí děti i u nás na rybníku nebo přehradě, pokud se chystáte na letní dovolenou do kempu. Malým rybářům udělá radost například  rybářský prut.

Zvířátko za vysvědčení

Dárky za vysvědčení - Čím udělat radost dětem?Děti zvířátka milují a rády  o ně pečují. Pěkným dárkem za vysvědčení mohou být rybičky, které jsou nenáročné, nevyžadují mnoho péče a jsou lehce nahraditelné. Dále to jsou malí hlodavci, například křečci, kterým stačí akvárium s podestýlkou. Většina druhů se dá snadno ochočit, pochovat  a pohladit. Žijí ale krátkou dobu, tak je musíte časem nahradit. Králíci a činčily žijí déle než křečci a jiní malí hlodavci. U hlodavců si musí děti dávat pozor na prsty, pokud zvíře uteče, hrozí také případná demolice vybavení bytu. Kočka nevyžaduje tolik pozornosti jako pes. Výhodou je, že se nemusí venčit. Pes na rozdíl od kočky donutí dítě k větší fyzické aktivitě.

Dárky za vysvědčení pro starší děti a středoškoláky

Starším dětem a středoškolákům určitě udělá radost přehrávač, kterým si zkrátí dlouhé chvíle o prázdninách. Společenské hry jsou dobrým dárkem nejen pro školáky, ale celou vaší rodinu. Počítač je pěkným dárkem všech středoškoláků. Dalším dárkem může být mobil nebo hodinky. Můžete jim darovat také originální myš ve tvaru auta, nebo zvířete. Počítačovou myš se vzhledem červeného brouka nebo srandovního tučňáka s červenou šálou si děti určitě oblíbí.

Dárková kartička

Odrostlejší studenti budou více než za vámi vybraný „hadřík“ vděčnější za dárkovou kartičku do jejich oblíbeného módního obchodu. Je to lepší volba, ať si mladí vyberou sami, co se jim líbí.

Dárky za vysvědčení - sportovní vybavení

Všechny děti rády sportují. Pro kluky je vhodný fotbalový míč. Dívkám vyhovují in-line brusle. Také jízdní kolo určitě školáky potěší. Jako odměna za vysvědčení je to ideální volba.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem za vysvědčení dostávala vždycky čokoládu a stovku a byla jsem spokojená. Jsem toho názoru, že se děti učí především samy pro sebe (což synovi také říkám Smajlík ), takže žádné drahé dary u nás nepraktikujeme... jednou je to příspěvek do pokladničky, podruhe synem vybrané triko, kosmetika, atd. A samozřejmě nesmí chybět obejmutí a pochvala.
Obrázek uživatelky
profil
Za vysvědčení jsem pokaždé něco dostala. Byly to drobnosti, které potěšily a které jsem potřebovala. Jako malá jsem dostávala hračky, jako větší nějakou kosmetiku a peníze, abych si mohla koupit něco na sebe nebo jet o prázdninách na výlet.

Neumím si třeba vůbec představit, že by mi rodiče koupili počítač. A asi ani já, kdybych měla děti, bych neodměňovala takhle drahými dárky... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata za komentáře.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dítě neodměnit. My taky dostáváme za práci výplatu. Já si např. dodnes pamatuji na tu obrovskou radost, když jsem dostala na vysvědčení samé jedničky a věděla jsem, že díky tomu dostanu vytoužené koťátko. A to je to už víc než 20 let! Kdyby mi někdo tenkrát něco říkal, o om, že se se přece učím pro sebe, asi by moc nepochodil. Jistě měla jsem radost, že se mi to povedlo (a nemyslete si, že mě to nestálo úsilí), ale to kotě byla prostě taková třešnička na dortu, a takovou radost jsem snad nikdy před tím ani potom už neměla.
Osobně si myslím, že by dítě nějakou odměnu dostat mělo. Jestli to bude sáček bonbónů, kniha, nebo zmrzlinový pohár je přece jedno. Nejhlavnější je konekonců pochvala od rodičů.
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článekSmajlík
my opravdu za vysvědčení nic nedostávali,ale já holkám koupila čokoládu nebo jdeme na pohár,ale každý rok to taky nedělámSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles