8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kalendář úplňků na rok 2012

29. 10. 2012 | Zajímavosti

Úplněk je nejkrásnější měsíční fází. Je to jediná poloha Měsíce, kdy vidíme celý jeho povrch bez zastínění slunečních paprsků Zemí.

Jeho strana přivrácená ke Slunci stojí na nebi jako bílé jasné kolo, v kalendáři je zaznamenán jako světlý kotouč. Měsíc v úplňku má nejvýraznější jasnost ze všech fází a dokáže nádherně ozářit krajinu svým stříbrným svitem. Lidé již od pradávna považovali tuto fázi Měsíce za magickou a proto je k úplňku spjato hodně pověr a starodávných rituálů.  Naši předkové uměli energii Luny využívat ve svůj prospěch.  

Kalendář úplňků na zbývající část roku 2012

Úplněk je z astronomického hlediska opozice Slunce a Měsíce. Každý úplněk v roce je v jiném astrologickém znamení, Měsíc vládne znamení Raka, a to znamená, že Raci mají ze všech znamení nejvíce energie Luny. V prvním znamení leží Slunce, ve druhém Měsíc.

 

Datum                               Čas                     Astrologické znamení      

29.10. 2012                      20:49                     Štír/Býk

28.11. 2012                      15:44                     Střelec/Blíženci

28.12. 2012                      11.20                     Kozoroh/Rak

Kalendář úplňků na rok 2012Jak na nás úplněk působí?

Vliv měsíce na naše životy je již znám po staletí. Úplněk je velmi silnou měsíční fází, která se více nebo méně odráží na náladě většiny lidí. Měsíc a jeho fáze ovlivňují psychiku, zdraví a stav životní energie. O úplňku je dobře známo, že je lepší neplánovat si nic náročného nebo stresujícího, můžeme mít v tomto období sklon k podrážděnosti. Má také vliv na tělesný stav a kondici. Zhoršují se nemoci, nehojí se rány, záněty více hnisají. Pokud se poraníte, rána bude více krvácet. Je lépe se vyhnout v takovém období různým operacím, zdravotním zákrokům, například trhání zubů. 

Citlivější lidé mohou trpět nespavostí nebo mohou mít divoké sny. Milostná vášeň může být naopak o úplňku vyšší. Pokud nám to ve vztahu klape, může být společný romantický úplňkový večer nezapomenutelným zážitkem. Ale pokud to zrovna ve vztahu trošku skřípe, bude lepší si užít úplněk o samotě, jinak byste se mohli pohádat kvůli úplné maličkosti.

Úplněk nám splní přání

Při úplňku se u lidí, zvířat a rostlin projeví jasně patrná síla, která nás ovlivňuje silněji než kdykoliv předtím. Měsíc se naplní, i lidé si mají něco přát, něco si splnit. Můžeme si připravit malou oslavu, abychom si něco splnili a naplnili. Při úplňku se dávají do vázy rostliny, které rozkvétají v noci a přitahují zvláštní moc. Z rostlin to může být například vrba nebo kapradí. Na rostliny namotáme modré stuhy a budeme si přát dvě přání jedno za sebe a druhé si má přát rodina. Plně se soustřeďte na svoje přání a představujte si, jaké to bude, až se přání vyplní. Nepřejte nikomu nic zlého, mohlo by se to obrátit proti vám.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Fakt zajímavé čteníčko SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek, na mne působí úplněk opačně, takže jej nesnášímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak to se zas mužskej nevyspí,jak je úplněk tak je zle
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík chválím,ani jsem nikde nepostřehla, že Tě to také zajímá.
Já jsem se dokonce za úplňku narodila. Však také nespím.
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji všem za milé komentáře. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles