8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Miminka Reborn - láska k panenkám z vinylu

28. 05. 2012 | Zajímavosti
Znáte miminka Reborn? Už jste slyšela o rebornování, nebo přímo o miminkách Reborn? Jedni je milují, druzí nenávidí... V podstatě se jedná o realisticky zpracované panenky, které svým vzhledem do nejmenších detailů kopírují opravdové kojence.

O rebornování

Tato výroba realistických panenek je u nás v České republice záležitostí několika málo posledních let, tudíž se jedná o poměrně nový trend. Název Reborn pochází z angličtiny a znamená zrození. Cílem je tedy vytvořit z komponentů takovou panenku, aby byla k nerozeznání od živého miminka. Výsledná panenka je pak naprostým unikátem, protože panenky jsou vyráběny výhradně ručně a i při nejlepší snaze o napodobení nenalezneme dvě naprosto totožné panenky.

Jelikož se jedná o originální díla, panenky většinou neslouží na hraní pro děti, ale stávají se sběratelskými unikáty, či Reborn panenka díky svému realistickému vzhledu nahrazují ženám, které nemohou mít vlastního potomka, skutečné dítě. Jedním kritériem pro určení ceny je právě zdařilost celého dítka.

Druhým kritériem pro určení ceny je prestižnost kitu. Dají se sehnat levné kity již od 800 korun. Takové kity bývají méně kvalitní co se do výlisků týče a nebývají tak detailně propracované. Oproti tomu můžeme na trhu sehnat i kity z limitovaných edicí (vyrobeno 100 - 1000 kusů), které jsou očíslované a mají svůj vlastní certifikát.

Postup rebornování v kostce

Rebornováním nazýváme samotné vytváření panenky z takzvaného kitu (což obvykle bývají končetiny a hlavička z měkkého poddajného materiálu připomínajícího gumu /vinyl/ a látkový korpus na tělíčko). Prvním krokem bývá vytvoření efektu dětského odstínu kůže nanášením akrylových barev na vinylové části. Rebornistky (obvykle paní, které se zabývají vytvářením těchto realistických miminek) se snaží co nejvěrněji vystihnout barvy dětské novorozenecké pleti.

Výjimkou nejsou drobné fialové žilky, červené flíčky vyvolávající dojem realistických otlaků či drobné oděrky například na kolínkách či loktech. Po zaschnutí barev je nutné  důkladné vyvážení končetin, hlavičky i tělíčka zátěží a vycpání tělíčka měkkou výplní. Následuje pečlivé usazení akrylových nebo skleněných oček a velmi náročné vpichování či lepení řas a malba obočí. Zevnitř hlavičky  se obvykle nalepují dva magnety - jeden na dudlík a pokud Reborn panenkase jedná o holčičku, druhý je na magnetickou ozdobu do vlasů. Nyní dáme dohromady pomocí stahovacích pásků či provázků (které jsou součástí tělíčka) končetiny s tělíčkem. Toto stádium se již pozvolna blíží konečnému výsledku. Miminku Reborn můžeme ještě přelakovat bezbarvým lakem pusinku (pro efekt mokrých rtů), oblast kolem očí (efekt slziček) a nebo okolí nosu (efekt mokrého nosíku).

Nyní přichází asi nejzdlouhavější a nejnáročnější část přípravy miminka Reborn - vpichování mohérových (ojediněle lidských) vlásků. Tato činnost zabere okolo osmi až dvaceti hodin (záleží na hustotě vlásků, na kvalitě mohéru a tvrdosti kitu). Jednotlivé drobné pramínky se vpichují mikrojehličkami přímo do hlavičky. Na výběr máme z několika barev či struktur vlásků. Můžeme zvolit světle hnědé rovné vlásky, nebo klidně blond kudrnaté. Po dokončení vlásků již jen připevníme hotovou hlavičku k tělíčku a je tu finální podoba našeho reborna. Nyní je na čase naši mimi panenku "vyšperkovat". Miminku Reborn nesmí chybět reálná novorozenecká plenka, kojenecký obleček velikosti 56 a magnetický dudlík. Pokud jsme rebornovali děvčátko a připevnili jsme si již dříve do hlavičky magnet, můžeme nyní vyrobit jednoduchou mašličku, která bude na hlavičce pomocí dvou magnetů perfektně držet.

Vychytávky pro miminka Reborn

Pro dosažení vskutku realistického efektu se používá několik takzvaných "vychytávek". Do hrudníčku panenky při vyplňování tělíčka můžeme například zabudovat miniaturní strojek imitující při stisku tlukot srdce. Můžeme také použít speciální vonné esence, které imitují dětské zásypy, olejíčky a krémy. Stačí nakapat pár kapek do výplně tělíčka či do plenky a miminka Reborn  voní jako skutečná. Výjimkou není ani speciální přípravek na vlásky pro efekt mastných či nagelovaných vlásků.

Miminka Reborn - láska či opovržení?

Reborn panenkaExistuje mnoho skupin lidí s odlišnými názory na miminka Reborn. Jedna část je považuje za sběratelský kousek a vystavuje si je v prosklených vitrínách, další skupina tyto panenky odsuzuje s tvrzením, že vypadají jako dětské mrtvolky a jsou tedy morbidní, ale existují i takoví lidé (častěji ženy), kteří je přímo zbožňují. Často se jedná o ženy, které nemohou ze zdravotních důvodů mít vlastní děti. Tyto ženy se pak na svoji realistickou panenku naprosto citově upnou. Dají jí jméno, několikrát denně ji přebalují, převlékají, nosí ji všude s sebou, povídají si s ní a dokonce s ní jezdí i ven na procházku v kočárku, který panence pořídily. Panenku prostě "adoptují" jako své vlastní dítě, což obvykle velmi těžce nesou jejich partneři, kteří mívají na věc zpravidla naprosto odlišný pohled a někdy i oprávněně se obávají o psychické zdraví svojí partnerky.

Jiné ženy s oblibou tvrdí, že se takto připravují na nadcházející mateřství. Ano, díky reálnému vyvážení a obvyklé hmotnosti panenky, která odpovídá reálné porodní váze novorozence, se mohou naučit například správnému držení či zvedání miminka, ale toto reborn "miminko" nepláče, nepočůrává se a zůstane tam, kde jste ho nechali ležet. Nic nepotřebuje a nehýbe se, tedy není zrovna nejideálnější výukovou pomůckou. Tyto panenky také mohou částečně zaplnit prázdné místo po ztrátě dítěte, ale vždy záleží na psychice a povaze dané ženy, do jaké míry si panenku pustí k tělu a do duše a jak moc se na ni upne.

mamcakata - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Miminka Reborn - láska k panenkám z vinylu:

Miminka Reborn - láska k panenkám z vinylu
Miminka Reborn - láska k panenkám z vinylu
Miminka Reborn - láska k panenkám z vinylu
Miminka Reborn - láska k panenkám z vinylu
Miminka Reborn - láska k panenkám z vinylu
Miminka Reborn - láska k panenkám z vinylu
Miminka Reborn - láska k panenkám z vinylu
Miminka Reborn - láska k panenkám z vinylu
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
........zajímavé a pěkné čtení. Vůbec jsem nevěděla, že takové panenky existují .....nevadíSmajlíkzase jem se poučila.....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
panenky jsou moc miloučkéSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článeček,
také sem se do těchto panenek zamilovala, zatím si netroufám na vlastní výrobu, ale aspoň sem si jednu pořídila.
Možná se někdy v budoucnu odhodlám a nějakou si vyrobím!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně shrnuto Smajlík.
Do reborn panenek jsem se tak zamilovala, že jsem neodolala a jednu si vlastnoručně namalovala a sestavila úplně sama Smajlík. Bylo to hodně náročné, a to tak, že do druhé panenky se hóóódně dlouho nepustím..., pokud někdy vůbec ano.
Byl to zážitek na celý život, když mi pod rukama vznikala jedinečná neopakovatelná panenka. Není vůbec dokonalá, ale je moje vlastní Smajlík. Mám z ní radost Smajlík SmajlíkSmajlík.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles