8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy, jak zabavit rodinu na dovolené

4. 07. 2012 | Zajímavosti
Dovolená je časem zaslouženého odpočinku po celoročních stresech. Každý z nás ji tráví po svém.
Na dovolené se můžeme věnovat různým aktivitám, které nám volný čas zpříjemní a oživí něčím zajímavým. Načerpat vitalitu a životní sílu můžete různými sportovními  a společenskými aktivitami dle vašich zájmů a možností.


Sportovat může celá rodina

Příroda je nejlepší tělocvična, která nabízí spoustu sportovních aktivit. Koupání k létu neodmyslitelně patří.
Letní dovolenou bez vody si nelze představit. Docela obyčejné plavání je příjemným relaxem.
Vodní radovánky vás nikdy nezklamou, ať už trávíte dovolenou u nás na přehradě nebo v zahraničí u moře. Oblíbené je vodní lyžování, plachtění, windsurfing, potápění a další kratochvíle, které představují skvělý způsob, jak prožít horké letní dny. Pokud vám nevyjde počasíčko, tak se letních radovánek nemusíte vzdávat, k dispozici vám budou kryté bazény a aqvaparky.

jak zabavit rodinu na dovolenéRybaření

Rybolov patří mezi velmi oblíbené sportovní a rekreační aktivity. Ideální podmínky rybolovu jsou u nás od jara do podzimu. Místní rybníky ukrývají pod hladinou velké množství ryb, které lákají všechny rybáře. Rybaření  v moři je rájem  pro  lovce rybáře.

Vodácké výlety sjíždění řek na raftech a kanoích

Pokud vás lákají nevšední zážitky a dobrodružství, kouzla přírody si můžete vychutnávat z raftu  nebo kánoe. Prožít něco nového a zajímavého můžete právě na vaší dovolené. Při sjíždění různých řek. Překonávat chvíle napětí, projíždět peřejemi a zdolávat vodní hladinu chce velkou dávku odvahy. Vodácké výlety jsou pro všechny příznivce adrenalinových sportů.

Dovolená u moře

Jaká by to byla dovolená u moře bez lodního výletu, navíc v oblasti, kde je toho tolik k vidění a která se může pyšnit nějakým krásným a zajímavým ostrovem. Lodní výlety bývají většinou spojeny s koupáním, někdy i potápěním v krásných zátokách. Během plavby se můžete naučit i lovit ryby. V zahraničí můžeme také navštívit různé zábavné parky a  delfinária.

Cyklistika, turistika a také in-line bruslení

Cyklistické a turistické výlety jsou zajímavým zpestřením každé dovolené. Na kolech můžeme podnikat příjemné rodinné výlety spojené s turistikou. Hory lákají své návštěvníky v letním období k různým výšlapům a pěším túrám. Obdivovat můžete přírodu a okolní krajinu. Pozorovat krásy přírody můžete také z lanovky, kdy se vám naskytne krásný pohled na krajinu... Hory lákají také svou adrenalinovou zábavou jízdami na bobové dráze, koloběžkách, minikárách a také zorbingové koule, v nichž se člověk řítí dolů ze svahů. Oblíbené jsou především u dospělých jedinců. Cyklistiku můžete v létě spojit s turistikou nebo in-line bruslením. Tyto aktivity můžete navzájem kombinovat. V lanovém parku si mohou zábavu užít především děti.

Jízdy na koních

Pokud obdivujete krásu těchto ušlechtilých zvířat a toužíte se svézt na koni, osvojit si základy jízdy, tak jsou pro vás vyjížďky na koních tím pravým. Jízdu na koních si může vyzkoušet každý.
A kdo dosud na koni neseděl, toho rádi v jízdárnách  a na rančích základy naučí. Není nic hezčího, než pozorovat nádhernou krajinu s neporušenou přírodou z koňského sedla.

Golf

Příjemný sportovní den v přírodě může strávit také na golfu. Tento letní sport, který není nikterak náročný, si můžete vychutnat na krásně upravených golfových hřištích, které jsou situovány v nádherné přírodě. Golf je sport pro každého, určitě bude bavit i vás.

sportovní aktivity - jízda na koniDalší sportovní aktivity

Na dovolené se můžeme věnovat jakémukoliv sportu podle svých možností. Mezi další oblíbené sporty patří tenis, benbinton, míčové hry, košíková a plážový volejbal. Můžete si zahrát kuželky a také bowling. Pro pohyb v přírodě je také ideální Segway, dvoukolový dopravní prostředek, který je výborný při různých turistických aktivitách. Pro rodiče s dětmi jsou připraveny v různých rekreačních zařízeních zábavné programy pro celou rodinu. Například turistické s plněním úkolů a závěrečnou odměnou.

Společenské hry

Pokud se chystáte na dovolenou, nezapomeňte si přibalit společenské hry, které se hodí na dlouhé letní večery. Společenské deskové hry jsou vhodné pro celou rodinu. Nic nezkazíte, pokud si na  dovolenou vezmete Člověče nezlob se, nebo Sázky a dostihy. Zajímavým zpestřením mohou být různé zábavné kvízy, hlavolamy nebo také obyčejná ruleta.

Volné chvíle na dovolené můžeme trávit podle svého. Nejen sportem, ale také návštěvou kina, divadla, muzea a různých historických památek, kterých je v naší zemi požehnaně. Během prázdnin mívá většina hradů a zámků připraven bohatý program pro celou rodinu. Bohatým zpestřením je návštěva botanických a zoologických zahrad, nebo zábavných parků. Záleží jen na vás, kterému kulturnímu nebo sportovnímu zařízení dáte přednost.

Autorka: Marta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Na dovolenke by sme si mali dopriať aj trochu leňošenia, ale treba využiť aj pekné počasie a podľa možnosti (veku, zdravotného stavu, ...) aspoň trochu športovať.
Obrázek uživatelky
profil
a proto, chodíme, chodíme,čteme a luštíme křížovky!
Zajímavý článek. Když jsme byli mladí a jezdili jsme na dovolené s dětmi, užívali jsme si spousty aktivit hlavně sportovních.
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
článek,my si bereme na dovolenou společenské hry nebo navštěvujeme památkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles