MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mainská mývalí kočka (Maine Coon)

12. 05. 2013 | Zvířátka

Mainská mývalí kočka (MCO) jak vyplývá z názvu, nemá nic společného s mývalem, ani s rysem.

Částečně souvisí se jménem státu Maine v USA a „mývalí“ podle jejich chocholatého ocasu.

Pochází ze Severní Ameriky ze státu Maine. Náplní jejích práce bylo lovit myši a krysy. Byly však velmi krásné, tak upoutaly pozornost chovatelů.

Mainská mývalí kočka je největší z plemen koček domácích. Dominantním znakem této impozantní kočky jsou štětinky v uších a dlouhý huňatý ocas.

Charakter

MCO mají velice příjemnou povahu, jsou dobrosrdečné. I přes svoji velikost mají překvapivě jemný  tichý hlas, mňoukají proti ostatním plemenům velice zřídka. Kočky dosahují hmotnosti 6 až 8 kg, kocouři 8 až 11 kg. Svoji hravost si zachovávají téměř do konce svého života. Vycházejí dobře s dětmi, s ostatními kočkami, se psy.

Mainská mývalí kočkaMajitelé „Mainek“ se musí připravit na společenskou, inteligentní, dobrosrdečnou povahu. Díky nadprůměrné inteligenci je to jedno z nejsnadněji vycvičitelných plemen, naučí se i chodit na vodítku. Připravte se na to, že Maini vám budou při kdejaké práci pomáhat. Ať je to zdobení stromečku, vaření, rovnání dokumentů…Jejich povaha je někdy označována za podobnou povaze psí. Zpravidla vás následují z místnosti do místnosti, rádi aportují, čekají za dveřmi, často si oblíbí křeslo hned vedle vás.

Rysy

MCO se vyznačuje robustním tělem, řadí se mezi polodlouhosrsté typy, mají silný kožich, který tvoří kolem krku límcový efekt. Hlava je středně velká, dlouhá, avšak ne jako u orientálních koček, brada silná. Uši jsou velké a u kořene široké, zakončené štětičkami. Oči mají položené daleko od sebe, mírně oválné. Nohy jsou dlouhé, tlapky silné s chomáčky chlupů mezi prsty.

Barva očí může být zelená, měděná, oříšková, modrá nebo může být každé oko jiné. Barvy srsti jsou povoleny všechny vyjma pointové. Laicky napsáno: bílá, černá, trojbarevná, dvoubarevná, mourovatá, whiskas, modrá, černobílá. Nebývají v provedení siamská.

Mainky mají rádi vodu, šplíchají, dokáží ji nabrat do předních tlapek, takto se mýt samy, či si omývat své hračky. Občas si hledají k odpočinku nezvyklá místa (ve vaně). Mají rádi pozornost člověka.

Péče

Není zase až tak náročná na péči o srst. Stačí jednou do týdne. Občas je dobré zastřihnout drápky a vyčistit ouška.  Milují výběh, pokud máte možnost balkonu, dobře ho zajistěte.

Cena Mainské mývalí kočky s PP se pohybuje v relaci 10 až 30 tisíc korun.

V současné době patří mezi nejoblíbenější plemena.

Ferrara - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Mainská mývalí kočka (Maine Coon):

Mainská mývalí kočka (Maine Coon)
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Mám doma dvouletou Mainku a to je pěkný divoch i mazel. Popis na ní opravdu sedí, hlavně to ,,pomáhání´´s domácími pracemi Smajlík. Má oblíbené hračky, se kterými doma lítá klidně půl hodiny, leze kam může, hlavně do výšin a nejraději si hraje když jdeme spát. Mám i skoro rok a půl starou dcerku a kdybyste viděli kolikrát jak se tady navzájem honí po bytě to byste se pobavili. Předtím jsme měli 2perské kočky (kočku a kocourka),mazlivé, hravé, ale ne tolik jako naše Mainka Monča.
Obrázek uživatelky
profil
Ja mám mačky rada a keby sme bývali v dome určite by som nejakú mala, aj keď v jednotlivých plemenách sa vôbec nevyznám.
Článok sa mi páči, píš ďalej Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
vždy se najde výjjímka. Toto je všeobečný přehled o tomto plemeni.
Já se v praxi vždy setkala s mazlivou. Ač náš poslední zatím velký muchlík není, ale hodný je a jistě se to naučí.

Koupat ji nemusíte. Pouze před výstavou. Předpokládám, že v tomto věku s ní nechodíte Jinak občas napudrovat dětským zásypem, 1x týdně učesat.

MAIKA.
Nechá se sehnat i za 8 tis. bez PP kolem 5 tis. Tam není jistota, že je čistokrevná. A modrá britka je také pěkná velká kočka. Některá klidná, nemazlivá, druhá divoká a mazlivá. A to jsou sourozenci v jedné rodině.

Já mám nyní takové 2v1. Modrá - mainka
Obrázek uživatelky
profil
syn si nedávno pořídil tuto číču je úžasnáSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Máme doma mayenku už 14 let a je to pravý opak toho co se píše v článku, je strašně tvrdohlavá a samotář, ale když už má náladu na hraní tak to opravdu stojí za to, a co se týká koupání, no to je katastrofa, musíme být na ni aspoň dva, jeden drží a jeden umývá a je to vždycky trauma pro všechny zúčastněné, ale jinak je to naše hraběnka, hrozně nenáročná, čistotná, akorát to není doslova domácí mazel, má hold svoji hlavu a pomazlit se přijde pouze když ona chce Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles