8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Záplava květů v ZOO Ostrava

7. 05. 2008 | Zvířátka

Pěnišníky



V těchto dnech začínají v areálu Stromovky rozkvétat první květy pěnišníků.

Botanický název Rhododendron (pěnišník) znamená v  překladu růžový strom. Do současné doby bylo popsáno téměř 900 přírodních druhů, z nichž polovina roste v oblastech západní Číny, téměř dvě desítky druhů pochází ze Severní Ameriky. Japonsko, Korea a Indie jsou kolébkou pro naše klimatické podmínky poměrně choulostivějších drobnolistých druhů azalek. V této rozsáhlé skupině se nachází druhy až 25 metrů vysoké, ale například i druhy, které rostou na jiných rostlinách (tzv. epifyty).


 

PěnišníkDo Evropy byly první rostliny přivezeny na konci 17.století a k nám se dostávají ze západní Evropy v roce 1844 (Univerzitní botanická zahrada na Smíchově).

Pěnišníky jsou rostliny většinou vysokohorského původu, rostou na severní polokouli od Arktidy až do rovníkové oblasti, v krajích s vysokými srážkami. Nerostou v suchých oblastech. Doba květu je poměrně krátká, kvetení trvá přibližně 10 – 18 dní. V zoologické zahradě roste téměř 60 druhů a kultivarů těchto nádherných rostlin.



 

Rozšíření komentovaného krmení

 

Mládě lamy krotkéOd čtvrtka 1. května budou moci návštěvníci zoo vidět komentované krmení zvířat pro veřejnost již každý den. Navíc přibudou i některé další druhy zvířat. Komentované krmení probíhá dle časového harmonogramu přímo u vybraných zvířat. Krmení provádí jejich ošetřovatel a je spojeno s výkladem. Návštěvníci se dozví zajímavosti o daném druhu zvířete, o jeho způsobu života ve volné přírodě a o konkrétním chovu v naší zoo. Komentovaná krmení probíhají v tuto dobu: 10:00 MEDVĚDI, 12:00 KLOKANI, 12:30 PAPOUŠCI, 13:00 ŠIMPANZI, 13:30 HROŠI, 14:15 ŠELMY (mimo pondělí a pátek), 14:30 LEMUŘI  (za pěkného počasí), 14:45 ŽIRAFY A ZEBRY (za pěkného počasí), 15:00 VELBLOUDI (za pěkného počasí), 16:00 SLONI.

 

Ve výběhu lam krotkých můžete vidět nová mláďata. Čtyři samičky této zdomácnělé formy jihoamerických lam se narodily v období od 28.3. do 8.4. Žádné z mláďat ještě nemá svého sponzora. Pokud máte zájem sponzorovat a případně si jako sponzor i pojmenovat některé z mláďat, kontaktujte nás na tel.: 596 243 316 nebo emailu. Děkujeme.

 


Zdroj: ZOO Ostrava

 

Notburga

ChytráŽena.cz
 

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dnes jsem navštívila ostravské ZOO.Byla Jsem mile překvapena s nádhernou úpravou flory, přestavbou některých pavilonů a úpravou celkového parku v ZOO. Pravidelně každým rokem ZOO navštěvuji, je to opravdu krása. Vřele Vám všem doporučuji návštěvu v naší ZOO v Ostravě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles