8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Anita Blakeová: popravčí upírů a oživovatelka mrtvých

2. 10. 2009 | Knižní tipy
Laurell K. Hamiltonová - Provinilé slasti - Ocitáme se ve světe, kde mají upíři vlastní církev, která hlásá nemrtvost po smrti a láká tak do rakve mladé i staré.

Lykantropové jsou stejně jako upíři součástí každodenního života - ejhle chybka, upíři jsou samozřejmě součástí nočního života - a jejich formy se neomezují pouze na tu vlčí. Po kanálech se prohánějí krysodlaci a kde potkáte tygrodlaka asi raděj nevědět. Dobrá zpráva - posvěcený kříž a svěcená voda fungují, což znamená, že v tomhle světě existuje také bůh.

Chudák Anita, ženština jež většině mužů sahá po hrudní koš a jejíž 49 kg muší váhy nikoho nezastraší, je vydíráním donucena hledat pro upíry jejich vraha. Prostě detektivka :) . Toliko k suchým faktům.

Anita Blakeová: popravčí upírů a oživovatelka mrtvýchAnita není superhrdinka. Často prosí, blafuje a potí se strachy. Potřebuje své přátelé, aby ji pomohly z problémů stejně často, jako pomáhá z problémů ona jim. Všechno své konání komentuje suchými, rádoby vtipnými hláškami (ale jo - občas se tomu usmějete). Muži se jí snaží okouzlovat, ale ona je k jejich kouzlu imunní (téměř) stejně jako k obluzování mysli, které na ní zkouší upíři (ani toto ale není sto procentním pravidlem).

Upíři jsou zlí. Někteří z nich jsou možná trochu méně zlí. Upíří vládkyně města vypadá jako upíří klišé - to mě malinko zklamalo - čiré zlo v andělské schránce, ale když opominu první dojem, tak je docela "cool". No a Jean- Claude upír, který do toho Anitu zatáhl, je vyloženě sympaťák, ve všech těch svých kraječkách a s něžnůstkami, které vyslovuje ve francouzštině - ne že by to na Anitu nějak působilo že :).

Čtení je to zábavné a plné akce. Detektivní zápletka vám sice nevydrží až do úplného konce, vraha odhalíte nejspíš o něco dříve než Anita, ale to vůbec nevadí. Doporučuji, jako výbornou oddechovou četbu.

KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Přečetla jsem v životě dva a do dneška se otřesu, když si na to vzpomenu Smajlík . V Anitě je určitě několik děsivých scén, ale rozhodně ve mě nevyvolávají strach, tak jako horor od Stephena Kinga Smajlík. Anita je spíš akční detektivka ....
Obrázek uživatelky
profil
musí to být určitě horor,měla bych určitě přesvědčit jak děsivé čtení to asi je!!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles